بعد از ریاست آیتالله رئیسی صدای ما شنیده شد
به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نماینده کارگران هپکو در نشست خبری مقابله با ساختار فسادزا که در ستاد آیتالله رئیسی برگزار شد، با بیان مشکلات کارگران هپکو گفت: شرکت هپکو هم مانند بعضی از شرکتهای دولتی قربانی خصوصیسازی غیراصولی شد. در سال ۸۶ این کارخانه واگذار شد و در سال ۸۷ ضعیف شدن کارخانه مشخص شد. در سال ۹۷ تولید این کارخانه به صفر رسید. به دلیل عدم پرداخت حقوق کارگران هپکو، این قشر دچار مشکلات شدیدی شده بود. اعتراضات کارگران به این وضع در سال ۹۳ بین کارگران شروع شد ولی در سال ۹۴ این اعتراضات رسانهای شد و به خیابانها رسید. فاجعه اصلی سازمان خصوصیسازی زمانی بود که شرکت هپکو را به قیمت ۱۰ میلیون تومان پول نقد به کسی که اَبر بدهکار واگذار کردند.
وی افزود: متأسفانه در سالهای اول اعتراضات کارگران بعضی از رسانههای داخلی این اخبار را پوشش نمیدادند و بعضاً مأموران امنیتی و پلیس هم کارگران معترض را بهعنوان دشمن و معاند نظام میدیدند. خوشبختانه بعد از ریاست آیتالله رئیسی در قوه قضاییه و فعالیتهای برخی دوستان عدالتخواه صدای ما شنیده شد و دیدگاههای منفی مسئولین نسبت به ما عوض شد. آیتالله رئیسی در سفری که به اراک داشت، در اولین دیدار خود سراغ کارگران آمد و بعضی از کارکنان هپکو را که به دلیل اعتراضات در زندان بودند، آزاد کرد.
نماینده کارگران هپکو تصریح کرد: در دیدار آیتالله رئیسی با دانشجویان در روز دانشجو من بهعنوان نماینده کارگران با او حرف زدم و مجدداً اعتراضات را بیان کردم. در آن زمان عدهای بهغلط به آیتالله رئیسی گفته بودند که اوضاع کارخانه بهتر شده ولی وقتی که من مجدداً مشکلات را با او در میان گذاشتم، رسیدگی را شروع کرد. او با اینکه قدرت اجرایی نداشت ولی پیگیر مشکلات ما بود و چند بار با وزیر صمت و دیگر مسئولان دیدار کرد و اوضاع کارخانه را پیگیری کرد. اگر آیتالله رئیسی به این امر ورود نکرده بود، تاکنون چیزی از هپکو نمانده بود. من فکر میکنم که آیتالله رئیسی با حضور در قوه مجریه میتواند بیشازپیش به این مسائل رسیدگی کند، زیرا قدرت اجرایی پیدا میکند.
در ادامه احمد نادری در خصوص ساختار فسادزا در کشور اظهار کرد: این قضیه به این معنی نیست که فساد در کشور ما سیستماتیک باشد. یک انحرافی از اوایل دهه ۷۰ صورت گرفت که باعث ایجاد شکاف عمیق اجتماعی در ایران شد. این شکاف نتیجه سرکار آمدن نئولیبرالهای ایرانی بود. پدر جد نئولیبرالهای ایرانی هاشمی رفسنجانی است. در دولت روحانی بهروشنی میگویند که ما چارهای جز پیوستن و اطاعت از غرب نداریم، این ورژن آخر دیدگاه نئولیبرال است. خصوصیسازیهای شکستخورده تنها بخشی از مشکلات به وجود آمده از این دیدگاه است. هفتتپه فقط یک مورد از واگذاریهای غیراصولی این دولت به نورچشمیهای خود است. این افراد در مجلس دهم ریشهقوی داشتند و فسادهای گستردهای در آن دوره مجلس صورت میگرفت. اگر آیتالله رئیسی شخصاً این قضایا را پیگیری نمیکرد ما به نتیجه نمیرسیدیم.
وی در خصوص راهکارهای مبارزه با فساد تصریح کرد: اینکه ما به این موارد بهصورت موردی وارد میشویم مُسَکن است و برای از بین بردن این فساد باید ساختار فسادزا عوض شود. انقلاب اسلامی باید به دست اهلش بازگردد.
در ادامه نماینده کارگران هفتتپه اذعان کرد: فردای روزی که بخش خصوصی از هفتتپه خلعید شد، آب را بر روی هفتتپه بستند. همین امروز امورمالی به کارگران گفت که فعلا حقوق را پرداخت نمیکند. مردم هفتتپه از این مشکلات خسته شدند. حقوق کارگران هفتتپه گروگان گرفته شده است. اسدبیگی مالک سابق هفتتپه در دولت روحانی ریشه دوانده است و هنوز هم تیم مدیریتی او در هفتتپه سرکار هستند. کارگران هفتتپه هنوز در سال ۱۴۰۰ حقوقی دریافت نکردهاند.
انتهای پیام/۴۱۶۳/
انتهای پیام/