شناسایی چالشهای صنعتی در کلینیک تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه پژوهش و پایاننامه گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سالهاست که برای حل چالشهای کشور دانشگاهها مورد توجه قرار گرفتهاند چراکه دانشگاهها میتوانند راهکارهای علمی عملیاتی ارائه دهند. دانشگاهها نیز در این مسیر پژوهش هدفمند را در دستور کار قرار دادهاند تا بتوانند از نسل آموزشی خود خارج شوند و به بلوغ علمی اجتماعی برسند.
در این میان دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه خصوصی کشور با راهاندازی طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای (پایش) در مسیر پژوهش هدفمند گام برمیدارد.
بر این اساس قرار است پایاننامههای دانشجویان به سمت موضوعات کاربردی و هدفمند هدایت شوند. در واقع در طرح «پایش» چالشهای کلان کشور به زمینههای پژوهشی تبدیل شده تا استادان و دانشجویان بتوانند بر اساس آن موضوع پایاننامه یا رساله را تعریف کنند. همچنین تعدادی از واحدهای پیشرو، برنامههای علمی مختلفی را بر اساس نیاز منطقه خود بر عهده دارند و به کار پژوهشی مسئلهمحور میپردازند.
در برنامه پایش آزاد بیش از ۴۰ برنامه علمی تعریف شده که ۱۷ مورد آن مربوط به استان تهران است. در همین راستا خبرگزاری آنا با مریم ملکزاده، مجری برنامه علمی کلینیک تخصصی شهرکهای صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباطکریم به گفتوگو نشسته است که در ادامه میخوانید.
آنا: طرح پایش چگونه میتواند به کاربردی شدن پایاننامهها و رسالههای دانشجویان برای حل مسائل کشور کمک کند؟
ملکزاده: رویکرد و سیاستگذاری کلان دانشگاه آزاد اسلامی حرکت به سمت حل مسائل راهبردی، پیچیده و بینرشتهای از طریق طراحی شبکه یکپارچه پژوهشهای تحصیلات تکمیلی تحت عنوان پایش آزاد است. دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباطکریم در راستای توسعه علمی و دستیابی به دانشگاه مسئلهمحور با هدف ارتقای توان پژوهشی و با استناد به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، سیاستهای کلی نظام در حوزه علم و فناوری، نقشه جامع علمی کشور و با توجه به موقعیت جغرافیایی خود نسبت به شهرکهای صنعتی و همچنین قابلیتهای درون دانشگاهی گام مؤثری در این زمینه برداشته است.
آنا: چه تفاهمنامههایی با صنایع، سازمانها و نهادها در راستای برنامه علمی واحد منعقد کردهاید؟ آیا مرکز تحقیقاتی در راستای برنامه علمی واحد تأسیس شده است؟
ملکزاده: سالها است که در کشور عزیزمان ایران سخن از ارتباط صنعت و دانشگاه وجود داشته است ولی همواره حلقه گمشده ارتباطی این دو چرخدنده باعث شده بود که این ارتباط بهدرستی شکل نگیرد. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباطکریم با دارا بودن قابلیتهایی نظیر مجاورت با هفت شهرک صنعتی و همچنین اعضای هیئتعلمی متخصص و توانمند در رشتههای تخصصی، اقدام به تأسیس کلینیک تخصصی صنعت کرده است. این امر با در اختیار گرفتن فضای مناسب واقع در ساختمان فناوری شهرک صنعتی پرند از اردیبهشتماه ۱۳۹۹ محقق شده است.
لذا واحد پرند و رباطکریم درصدد بسترسازی لازم برای ایجاد تفاهمنامهها و بهتبع آن قراردادهایی در راستای تحقق اهداف برنامه علمی خود است.
بیشتر بخوانید:
راهکارهای دانشگاه آزاد اسلامی برای حل مسائل حاشیهنشینی/ ۴۰۰ پروپوزال توسط دانشجویان انتخاب شده است
آنا: درباره برنامه علمی خود توضیح بفرمایید، چه چالشهایی را مطابق با نیاز، اسناد بالادستی کشور و صنایع احصا و چه نظام موضوعاتی را تدوین کردهاید؟
ملکزاده: کلینیک تخصصی صنایع در واحد پرند و رابط کریم توانسته در حل بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی از قبیل عارضهیابی، طراحی خط تولید، برنامهریزی تولید، افزایش بهرهوری، کاهش ضایعات، مدیریت موجودیها، انبارداری، فروش و صادرات، استانداردسازی، ایمنی و بهداشت، رفع مشکلات حقوقی، حسابداری و حسابرسی، تحلیلها و ابزارهای مالی، طراحی قالب و مدل، طراحی و ساخت سوله، طراحی تابلو برق، برق صنعتی، بهینهسازی مصرف انرژی، سیستم حملونقل، بازاریابی و فروش، کنترل کیفیت کلینیک تخصصی شهرکهای صنعتی نقش بارز داشته باشد. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباطکریم رسالت خویش را ارائه خدمات مورد نیاز واحدهای صنعتی، حل مسائل و مشکلات آنها در چارچوب پایاننامههای مسئله محور قرار داده است و این رسالت نهتنها در محدوده شهرک صنعتی پرند، بلکه دامنه بزرگتر آن در استان تهران و حتی کشور به انجام خواهد رسید.
آنا: برای تجاریسازی محصولات و ایدههای فناورانه منطبق با برنامه علمی واحد در سال ۱۴۰۰ چه برنامهای دارید؟
ملکزاده: نظر به تحقق بخشیدن شعار ارتباط علم و صنعت با رویکرد سازمانی حل مسئله، این واحد دانشگاهی برنامههایی را در دستور کار دارد که ایجاد شبکهای از متخصصان دانشگاهی و صنعتی جهت ارتقا صنعت کشور برای رسیدن به اهداف عالی انقلاب صنعتی چهارم، درآمدزایی غیرشهریهای برای واحدهای دانشگاهی، بهروزرسانی واحدهای صنعتی از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی برای مدیران و کارکنان آنها، ایجاد پنل تخصصی برای برگزاری گروههای تخصصی با دعوت از اساتید توانمند و صنعتگران فعال، ایجاد اشتغال برای دانشجویان از طریق ارتباط مستقیم واحدهای دانشگاهی و صنعتگران و همچنین استخراج طرحهای نوپا جهانی و بومیسازی آنها و نیازسنجی برای رشتههای مورد نیاز نوپا در جهان و بومیسازی آنها بهصورت تصویب رشتههای تحصیلی دانشگاهی ازجمله مهمترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند و رباطکریم در خصوص طرح پایش است.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/