برای مقابله با اشغالگری آمریکا و ترکیه در سوریه مقاومت مردمی تشکیل میدهم
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، انتخابات ریاست جمهوری سوریه روز چهارشنبه در همه شهرهای سوریه بهجز چند منطقه تحت کنترل گروههای تروریستی برگزار شد. بشار اسد، محمود مرعی و عبدالله عبدالله نامزدهای انتخابات سوریه هستند که برای دومین بار از سال ۲۰۱۴ بهطور سراسری و با حضور همه گروههای سوری ازجمله معارضان داخلی برگزار شده است.
بامداد روز پنجشنبه درهای مراکز رأیگیری بسته و روند شمارش آرا آغاز میشود. انتخاباتی که با وجود فشارهای غربیها با هدف غیرقانونی جلوه دادن آن برگزار شد و طبق نظرسنجیها، انتظار میرود بار دیگر بشار اسد ریاست جمهوری را بر عهده بگیرد.
در زمینه برگزاری انتخابات و مواضع نامزدهای انتخابات سوریه با محمود مرعی، از نامزدهای انتخابات و رقیب بشار اسد گفتوگو کردهایم که در زیر تقدیم میشود.
آنا: حدود ۱۰ سال در رسانههای غربی-عربی معاند تبلیغ میشد نظام سوریه حکومت دیکتاتوری دارد و اکنون شما در انتخابات سوریه شرکت کردهاید. چشمانداز مردمسالاری را چگونه میبینید؟
مرعی: دموکراسی در سوریه ریشه نداشته و ریشه ندوانیده و این نخستین تجربه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با حضور نامزدها از طیفهای مختلف است که در آن همه گروهها مشارکت کردند و حتی معارضان میهنی نیز حضور یافتند.
ظاهراً در سوریه بیسابقه بود که معارضان داخلی در انتخابات نامزد داشته باشند و بخواهند برنامههای خود را اجرا کنند؛ من برنامههای خود را برای انتخابات اعلام کردم و از اینکه نظام سوریه دموکراسی را به اجرا گذاشته است استقبال میکنم. این روند میتواند به ریشهدار شدن دموکراسی کمک کند و حیات سیاسی کشور را در بر بگیرد.
آنا: اگر پیروز انتخابات سوریه شوید، نخستین اقدام شما چه خواهد بود؟
مرعی: اگر در انتخابات پیروز شوم حکومت وحدت ملی تشکیل میدهم و زندانیان عقاید را آزاد میکنم. برنامه انتخاباتی من دارای ۱۴ بند شامل تثبیت وضعیت سوریه ازجمله وحدت سرزمینی و ملی، گسترش حق حاکمیت بر کل جغرافیای سوریه، مقاومت در برابر اشغالگری صهیونیستها، آمریکاییها و ترکیه است.
دنبال رفع همهجانبه تحریمها و محاصره اقتصادی کشور از سوی آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهیم بود. طبعاً موضوع آزادی زندانیان عقاید، تکریم خانواده شهدا، تضمین تشکیل حکومت وحدت ملی و برگزاری کنفرانس ملی سوری-سوری با هدف تثبیت جایگاه دمشق و خروج از بحران و گفتوگوهای سوریها در دستور کار دولت من قرار خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
بشار اسد: نظر غربیها درباره انتخابات سوریه مهم نیست
در دولت من تدبیر خاصی در زمینه قانون احزاب و نفی سلطه اندیشیده خواهد شد. قصد دارم امور جاری را به دست جوانان بسپارم و گروههای سیاسی و معارضان داخلی و خارجی را به مشارکت در روند فعالیتهای جاری کشور دعوت کنم.
آنا: در دولت مدنظر شما نحوه مواجهه با ترکیه و کشورهای غربی که باعث جنگ و ویرانی میشوند، چگونه است؟ آیا با آمریکا روابط را ازسر میگیرید؟
مرعی: ما معارضان سوری، ترکیه و آمریکا را دولتهای اشغالگر میدانیم و شیوه تعامل با آنها به مانند ارتباط با دولتهای اشغالگر خواهد بود. طبعاً زمانی با آنها وارد رابطه میشویم که نیروهایشان را از کشورمان خارج، تأسیسات نفت و گازمان را آزاد کنند و ارتش عربی سوریه بتواند کل سرحدات کشور را در کنترل خود درآورد.
راههای تعامل زیادی با ترکیه و آمریکا وجود دارد، ولی اگر این دو کشور نیروهایشان را از سوریه خارج نکنند، مجبور خواهیم شد برای اخراج آنها گروههای مقاومت مردمی تشکیل دهیم و مقابل اشغالگران صهیونیستی-آمریکایی-ترکی بایستیم.
آنا: سوریه و ایران روابط دیرینه دارند. آیا در دولت شما روابط دو کشور دستخوش تغییر میشود؟
مرعی: روابط ایران و سوریه قدیمی، تاریخی و سالهای دوری است که تهران و دمشق همکاریهای مختلفی با هم دارند و در همه حوزهها همکاریهای راهبردی ادامه یافته است. ما فراموش نخواهیم کرد که ایرانیان با خون، مال و حمایتهای خود به مقابله با تروریسم پرداختند و از وحدت ملی سوریه پشتیبانی کردند.
ما متحدان و دوستان خود را فراموش نمیکنیم؛ کشورهایی همچون ایران، روسیه، چین و همه آنهایی که به سوریه کمک کردهاند.
آنا: نحوه برخورد شما با تروریستها چگونه است و چه برنامهای برای پایان جنگ در سوریه دارید؟
مرعی: درباره شیوه برخورد با گروههای تروریستی همچون جبهة النصره و داعش باید بگویم ما تنها با زبان زور و قدرت با آنها سخن میگوییم، مگر اینکه تسلیم ارتش عربی سوریه شوند یا خاک کشورمان را ترک کنند؛ آمریکا خانه دوم تروریستهایی است که اکنون در سوریه جولان میدهند و ما به مبارزه با تروریسم بینالمللی ادامه میدهیم.
آمریکا کشوری است که سهم عمدهای در تأسیس داعش و القاعده دارد و ما با آنها مبارزه میکنیم.
آنا: روسیه بهتازگی بمبافکن های اتمی در سوریه مستقر کرده است. آیا به همکاری راهبردی با روسیه ادامه خواهید داد؟
مرعی: بله، روسیه و سور یه توافقنامه همکاریهای راهبردی و دفاعی مشترک امضا کردهاند و روسها پایگاههای هوایی، زمینی و دریایی در خاک کشورمان دارند. روسیه نقش فعال و مهمی در شکست تروریسم داشت و همواره از دولت و ملت سوریه حمایت کرده و در محافل بینالمللی ازجمله شورای امنیت سازمان ملل متحد موضوع سوریه را تنها نگذاشته است.
روابط مسکو و دمشق راهبردی و دوستانه است. آنها حمایتهای زیادی از سوریه انجام داده و در این راه نیروهایشان کشته شدهاند.
آنا: در دوره ریاست جمهوری شما سوریه همچنان عضو قدرتمند محور مقاومت خواهد ماند؟
مرعی: همه قومیتهای عربی داخل سوریه مخالف توطئههای آمریکایی-صهیونیستی در منطقه هستند؛ بنابراین درگیریهای اعراب با صهیونیستها درگیری بر سر موجودیت است. معتقدم موضوع فلسطین و حمایت از مقاومت موضوع اصلی و دغدغه جهان اسلام است که در آن یأس و ناامیدی وجود ندارد؛ ما نیز در آینده پر قدرت در کنار محور مقاومت خواهیم ماند و نقش خود را در برابر توطئههای آمریکایی-صهیونیستی ایفا خواهیم کرد.
آنا: موضعگیری شما درقبال رژیم صهیونیستی و تجاوزاتش به خاک سوریه چیست؟
مرعی: هرگز چیزی به نام دولت اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم؛ این یک رژیم ساختگی از سوی غربیها در منطقه عربی و سرزمین فلسطین است. ما همواره به حقوق مشروع ملت فلسطین پایبندیم و حرفمان این است که فلسطین برای فلسطینیان باقی خواهد ماند و دشمن صهیونیستی در آنجا جایگاهی ندارد و نمیتواند خود را صاحب حق بداند.
آنها رژیم غاصب و دولت ساختگی هستند تا در میان امت اسلام تفرقه و درگیری به راه بیندازند. کار دائم آنها خلق درگیری میان امتهای عربی و اسلامی است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/