چگونگی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی
سید حسین پیشگر در گفتوگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در پاسخ به اینکه هدف از طراحی رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟ اظهار کرد: لازم است به بخشی از سخنان رهبر کبیر انقلاب اشاره کنم که فرمودند: جوانان با فکر کردن، نوشتن و انعکاس ایدههای خود در کرسیهای آزاداندیشی فضای گفتمانی به وجود آورند و اساساً این رویداد مهم فرهنگی، در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و با هدف نیل به نتایج ذیل، در معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برنامهریزی شود.
وی افزود: تضارب آرا میان تفکرات متکثر برای حل مسائل کشور، ایجاد محیط مطلوب برای بیان آزادانه و مسئولانه اندیشهها در دانشگاه با توجه به تقویت مؤلفههای وحدت امنیت ملی و ارزشهای اسلامی، ارتقای فرهنگ نقدپذیری تفکر خلاق و نقاد و ایجاد شور و نشاط میان دانشجویان، تمرین و تقویت فعالیتهای گروهی منسجم و هدفمند، تقویت انگیزههای ارتقای دانش و آگاهی در میان دانشگاهیان و ایجاد بستر مناسب برای تشویق و زمینهسازی فرایند تولید علم است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در خصوص نحوه شرکت تیمهای دانشجویی و چگونگی برگزاری کرسیهای آزاداندیشی ادامه داد: تیمهای دانشجویی شرکتکننده در این رویداد، از چهار عضو دانشجویی همنظر تشکیل میشود. در هر تیم دو عضو بهعنوان سخنران جلسه و دو عضو دیگر تحت عنوان محقق و پژوهشگر حضور دارند که منابع و اطلاعات محتوایی لازم را در اختیار سایر اعضای گروه قرار میدهند.
پیشگر بیان کرد: زمانبندی اجرای هر رویداد حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر ۸۰ دقیقه برای دو تیم در نظر گرفته میشود. بدینصورت که در شش دوره پنج دقیقهای و در مجموع ۳۰ دقیقه برای هر تیم در نظر گرفته میشود. لازم به توضیح است در صورت لزوم و با اجازه هیئت داوران، ۲۰ دقیقه زمان اضافی به گروهها اختصاص داده میشود و در انتها، مجری جلسه به مدت ۵ دقیقه موضوعات را جمعبندی خواهد کرد.
وی اضافه کرد: در این رقابتها، شروع رویداد توسط تیم موافق و پایان آن توسط تیم منتقد و با اعلام و اجازه کارشناس مجری انجام میگیرد.
چگونگی مدیریت اجرای مسابقات و داوری موضوعات مطرح شده
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در خصوص مدیریت اجرای مسابقات و همچنین ارزیابی و داوری موضوعات مطرح شده چه تدابیری اندیشیده شده است؟ گفت: در هر کرسی، یک کارشناس مجری حضور دارد که وظیفه مدیریت جلسه را بر عهده دارد. کارشناس مجری علاوه بر توانایی در اداره فضای جلسه و مدیریت گفتوگوها، به موضوع برنامه نیز تسلط داشته و میتواند گفتوگوها را با محوریت موضوع برنامه متمرکز کند و از پراکندهگویی و خارج شدن مباحث از موضوع، جلوگیری کند.
پیشگر ادامه داد: هیئت داوران که وظیفه داوری و ارزیابی ارائه گروهها را به عهده دارند، متشکل از سه داور است که در هر رویداد توسط شورای علمی برای داوری انتخاب میشود.
وی درباره محوریهای رقابت تیمهای دانشجویی اظهار کرد: این رویداد در ۶ محور اصلی فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، هنر و معماری و سلامت طراحی و تدوین شده است و هر محور شامل زیر موضوعات مختلفی است که شرکتکنندگان میتوانند با توجه به نظر تیمشان زیر موضوع خود را انتخاب و به رقابت بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: مسابقات بهصورت حضوری و مجازی و در سه سطح درون واحدی، استانی و کشوری برگزار میشوند. از اسفند سال ۱۳۹۹ مراحل درون واحدی و استانی شروع و ادامه رقابت گروهها در مرحله کشوری، از اوایل اردیبهشتماه سال جاری آغاز شد. مراسم اختتامیه این رویداد ملی در روز نهم خردادماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۸ الی ۲۰ در سالن مرحوم حبیبی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات برگزار خواهد شد.
نحوه حضور تیم دانشجویی واحد تهران غرب
پیشگر درباره نحوه حضور تیم دانشجویی واحد تهران غرب در این دوره از رقابتها، گفت: محور اجتماعی این رویداد مهم فرهنگی، به واحد تهران غرب اختصاص یافت و اینجانب نیز افتخار مسئولیت دبیری این محور را به عهده دارم.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب افزود: در مرحله درون واحدی از واحد تهران غرب مجموعاً ۱۸ تیم (شامل ۵ تیم با محورهای فرهنگی، ۸ تیم با محور اجتماعی، ۱ تیم با محورهای سیاسی، ۲ تیم با محور اقتصادی و ۲ تیم با محور سلامت) شرکت داشتند. در این مرحله واحد تهران غرب میزبانی ۲۲ تیم از واحدهای پرند، رباطکریم و شهریار و صباشهر را در محورهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مجموعاً بر عهده داشت.
وی اضافه کرد: در ادامه رقابتها در سطح استانی نیز، میزبانی تیمهای راهیافته به این مرحله با محوریت اجتماعی را تهران غرب عهدهدار بود. لازم به ذکر است در این مرحله در مجموع تعداد ۳۲ تیم در با محور اجتماعی شرکت داشتند. در مرحله کشوری نیز تعداد ۷۹ تیم از واحدهای دانشگاهی سراسر کشور با محور اجتماعی حضور پیدا کردند.
مرحله نیمه نهایی کشوری در رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی
پیشگر درباره نتایج کسب شده اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر، رویداد به مرحله نیمه نهایی کشوری رسیده و این مرحله، در هر محور ۴ تیم و در مجموع ۶ محور مورد نظر، ۲۴ تیم از واحدهای دانشگاهی سراسر کشور رقابت دارند. از مجموع ۲۴ تیم حاضر در مرحله نیمه نهایی، ۳ تیم از واحد تهران غرب که شامل تیم آوای عدالت در محور اجتماعی، به سرپرستی محمدرضا رباعی و با حضور ندا دادخواه ترکداری، شیما اوجاقی مهماندوست و امیررضا راکعی اصفهانی، تیم امید در محور سلامت، به سرپرستی محمد فیض اله زاده و با حضور آرین مشیری، محمدعلی ساعدی و فرهاد شاه میرزایی و تیم دانش و ورزش در محور سلامت، به سرپرستی میلاد نصیری و با حضور حنانه لعل رحیمی، عاطفه رابط و محمدحسین ابارش است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ادامه داد: در چهارم خردادماه جاری ۸ تیم حاضر در مرحله یک هشتم، مسابقات خود را برگزار کردند و در نهایت در محور اجتماعی تیم آوای عدالت از واحد تهران غرب با موضوع «فیلترینگ فضای مجازی ناقض حقوق و آزادیهای اجتماعی است» بهعنوان تیم منتقد، با برتری مقابل تیم مشاور ۲ از واحد استهبان استان فارس به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کرد.
وی افزود: تیم امید از واحد تهران غرب نیز در محور سلامت با موضوع «تحریمهای غیرانسانی آمریکا، بهداشت و درمان کشور را دچار چالش اساسی کرده است» بهعنوان تیم منتقد با برتری مقابل تیم شهید احمدی روشن از واحد پارسآباد استان اردبیل به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کرد.
پیشگر گفت: تیم دانش و ورزش از تهران غرب هم در محور سلامت با موضوع «مدارس و دانشگاهها در دوران کرونا نباید غیرحضوری باشند» بهعنوان تیم منتقد با برتری مقابل تیم هلالاحمر از واحد کرج استان البرز بهعنوان تیم چهارم به مرحله نیمه نهایی این رویداد راه یافت.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب بیان کرد: مراحل پایانی این رویداد ملی در روزهای ۸ و ۹ خردادماه جاری پیگیری خواهد شد و رقابت گروهها با محورهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بهصورت حضوری و رقابت دو تیم با محورهای سلامت و هنر و معماری بهصورت مجازی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/