دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 خرداد 1400 - 15:07
کامرانی مطرح کرد؛

توسعه دریا همراه با عدالت و حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان گفت: توسعه دریا باید متوازن و پایدار صورت پذیرد و همراه با عدالت و حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی باشد.
کد خبر : 583890
احسان کامرانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بندرعباس، احسان کامرانی در نشست جلسه هم‌اندیشی با مسئولان و دانشگاهیان استان هرمزگان در پارک علم و فناوری بندرعباس با گلایه از همکاری و مشارکت نکردن تشکیلاتی برای رسیدن به توسعه همه‌جانبه اظهار کرد: با وجود تأکید استاندار هرمزگان برای راه‌اندازی دانشگاه علوم و فنون دریایی و تشکیل کارگروه توسعه دریا محور ذیل شورای برنامه‌ریزی، اقدام مؤثری در این حوزه صورت نگرفته است.


به گفته وی، توسعه دریا باید متوازن و پایدار صورت پذیرد و همراه با عدالت و حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی باشد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با بیان اینکه بیشترین مرز آبی کشور در اختیار استان هرمزگان است؛ اما هنوز در زمینه بهره‌برداری و استفاده از ظرفیت عظیم و بزرگ دریا فکر اساسی نشده است، افزود: ۸۵ درصد ظرفیت دریا در کشور مورد بهره‌برداری بهینه قرار نگرفته و می‌توانیم با تأکید بر حفظ ذخایر دریایی، محیط‌زیست و سایر استانداردهای مورد نیاز در حوزه بهره‌برداری در این زمینه درآمدهایی بزرگی را نصیب اقتصاد کشور کنیم.


حرکت به سمت توسعه پایدار با بومی‌سازی علوم


رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز با تشریح فعالیت‌های دانش‌بنیان و تولیدات پژوهشی گفت: بومی‌سازی علوم در حوزه‌های مورد نیاز با توجه به ظرفیت هر منطقه تنها راه برون‌رفت از وضعیت فعلی و حرکت به سمت توسعه پایدار است.


علیرضا سایبانی مطرح کرد: دبیرخانه پژوهش و فناوری که اکنون صرفاً به مباحث هفته پژوهش پرداخته، موظف شود همه فعالیت‌های پژوهشی را به‌صورت مستمر رصد کرده و با توجه به میزان نقش و اثرگذاری دانشگاه‌ها در سطوح مختلف از انحصار دانشگاه خاص خارج و همه دانشگاه‌هایی که دارای دوره‌های تحصیلات تکمیلی دکتری و کارشناسی ارشد هستند و از طرفی فعالیت‌های پژِوهشی مهمی دارند به‌صورت دوره‌ای مسئولیت آن را به عهده گیرند.


توسعه دریا همراه با عدالت و حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی


وی با بیان اینکه استان هرمزگان در حوزه دریا و مبدل شدن به قطب فولاد کشور از اولویت بالا برخوردار است، اضافه کرد: صنایع فولاد استان دارای ظرفیت بالایی است که باید در این راستا کارگروه‌های مشخص و برای مشارکت سازمان‌های دارای بودجه پژوهشی به‌ویژه صنایع غرب استان به‌صورت مستمر جلسه گذاشته شود و برآیند آن جلسات به‌طور منظم دریافت و نتایج حاصله در جلسه معاونان پژوهش و فناوری بررسی، نتیجه‌گیری و عملیاتی شود.


رئیس شورای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان تأکید کرد: مصوبات این کمیته باید برای همه دستگاه‌های ذی‌ربط دارای ضمانت اجرای مؤثر باشد. از تریبون نماز جمعه خیران برای حضور در این مهم مشارکت کنند، دانشگاه‌ها، مؤسسات و مراکز تحقیقاتی استان بر اساس نقش و توانشان به آنها بها داده شود، نظام موضوعات طراحی‌شده در دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند به‌عنوان الگو برای سازمان‌ها و نهادهای متولی پژوهش در استان مورد تأکید قرار گیرد، ظرفیت استادان دانشگاه‌ها برای راه‌اندازی مجلات علمی به‌صورت مشترک برآورد و در راستای تسهیل در اخذ مجوز این‌گونه نشریات اقدام لازم صورت پذیرد.


سایبانی ادامه داد: سرفصل دروس و کتب درسی متناسب با نیاز روز جامعه و استان مورد بازبینی قرار گیرد، پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری متناسب با نیاز استان جهت‌دهی و مورد حمایت و بهره‌برداری قرار گرفته و راه‌اندازی دانشگاه موضوعی که در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شده ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که مورد غفلت واقع شده و می‌تواند در این میان به‌عنوان الگو مورد توجه و برداشت قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب