از ظرفیت دانشگاهها برای مدیریت کشور استفاده نشد
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، در ادامه جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سؤال مصطفی میرسلیم نماینده تهران از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت. این سؤال در مورد عملکرد وزارت علوم در استفاده از سرمایه عظیم دانشجویان و ۸۰ هزار عضو هیئتعلمی بود.
غلامی در اینباره گفت: امروز در رقابت با پیشتازان علم و فناوری، دانشجویان و اساتید کشور در برخی زمینهها رتبههای زیر ۱۰ و برخی زمینههای دیگر، رتبههایی تا ۱۵ در سطح جهان دارند.
وی ادامه داد: عملکرد پژوهشی وزارت علوم کاملاً به روز و مدرن است و بر مبنای فناوریهای جدید است. ۴۶ مرکز فناوری، ۶۰۰۰ شرکت دانشبنیان، ۲۰۰۰ واحد مستقر در مراکز رشد و ۴۰۰۰ واحد فناوری جدید در وزارت علوم تشکیل شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه جامعه دانشگاهی کشور تمام تلاش خود را برای حل مشکلات و مسائل انجام داده است، گفت: در یک سال گذشته در پی شیوع بیماری کرونا، دانشگاهها و مراکز پژوهشی تلاش زیادی برای ساخت دستگاههای پیشرفته و واکسن کردهاند.
غلامی اظهار کرد: در سال ۹۹، ۵۱۲ میلیارد تومان قرارداد میان دانشگاهها و پژوهشگاهها با دستگاههای اجرایی بسته شد.
وی همچنین با اشاره به همکاری جدی مراکز دانشگاهی با وزارتخانههای علوم و نفت گفت: دانشگاههای کشور با وزارت دفاع نیز همکاری جدی دارند.
غلامی از تشکیل ۳۹ مرکز هدایت شغلی در دانشگاهها خبر داد و گفت: ۱۲۰۰ رشته محل برای دانشگاههای علمی کاربردی موردبازنگری قرارگرفته است.
در ادامه مصطفی آقامیرسلیم خطاب به وزیر علوم گفت: سؤال اساسی این است که آیا وزارت علوم اعتقاد دارد مهمترین سرمایه کشور ما منابع نفت و گاز است یا نیروی انسانی؟ گل سرسبد نیروی انسانی ما در مراکز آموزش عالی و مؤسسات تحقیقاتی تربیت میشوند. امروز تعداد افراد فارغالتحصیل کشور قابلمقایسه با قبل از انقلاب نیست اما سؤال اساسی این است که چگونه از این سرمایه عظیم استفاده میکنیم؟
وی با بیان اینکه پاسخهای وزیر علوم در مورد سؤالات بنده قانعکننده نبود، گفت: سؤال اساسی این است که از ظرفیت اعضای هیئتعلمی و فارغالتحصیلان دانشگاهی برای حل مسائل و مشکلات کشور استفاده میشود یا خیر؟ ما نهتنها از سرمایههای کشور استفاده نمیکنیم، بلکه این سرمایهها را در اختیار رقبای خود قرار میدهیم. آقای غلامی! این افتخار نیست.
نماینده تهران گفت: آیا افتخار است که بعد از ۳۲ سال فعالیت در حوزه فنی شاهد خاموشیهای اخیر باشیم؟ در زمینه استفاده بهینه از انرژی، آب، باغداری و بهرهوری از آب چهکاری انجام دادهاید؟ هر روز شاهد فرونشستها در کشور بوده و محیطزیست در حال تخریب است و تمام امکانات خدادادی ما به هدر میرود.
آقامیرسلیم با بیان اینکه باید قبل از فارغالتحصیل شدن دانشجویان مشخص باشد که در چه صنعت و بخشی به کار گرفته خواهند شد، گفت: برخلاف اظهارات آقای غلامی، مسائل و مشکلات صنعت نفت و انرژی ما همچنان پابرجاست. مخازن نفت ما بهصورت کامل قابل استحصال نیستند. در زمینه استفاده بهینه از انرژی، هیچ اقدامی انجام نشده است. محیطزیست ما به تاراج رفته است. در زمینه آب و کشاورزی اقدامات قابلتوجهی صورت نگرفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اغلب استادان ما برای استفاده از فرصتهای مطالعاتی خود به کشورهای بیگانه مراجعه میکنند. ما نتوانستیم از اعضای هیئتعلمی دانشگاهها برای حل مشکلات کشور استفاده کنیم.
وی ادامه داد: وزارت علوم بودجه در اختیار خود را برای چارهجویی مسائل کشور صرف نکرده و نتوانسته از پژوهشهای علمی برای ارتقاء کیفیت محصولات داخلی استفاده کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آماری در مورد چاپ مقالههای علمی در مجلههای ISI ارائه شد. کدام یک از این مقالات برای حل مشکلات کشور به کار گرفته شده است؟ چاپ این مقالات در مجلههای بینالمللی یعنی اینکه ثمرههای علمی دانشجویان و اساتید کشور را در اختیار دشمنان و بیگانگان قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه سرمایه انسانی کشور را به تاراج دادهایم، اظهار کرد: وزارت علوم به نقش خود برای عمقبخشی به هویت دانشجویان عمل نکرده است.
آقامیرسلیم افزود: یکی از گلایههای مردم در مورد کیفیت کالاها است درحالیکه در کشورمان نیروهای متخصص وجود دارد و سرمایههای عظیم خدادادی در اختیار ما است. متأسفانه نیروی مدیریتی وزارت علوم صرف اداره این وزارتخانه شده است؛ نه مدیریت علمی و فناورانه کشور؛ خود را فریب ندهید.
در پایان میرسلیم اعلام کرد که از پاسخهای وزیر علوم قانع نشده و پاسخهای غلامی به رأی نمایندگان مجلس گذاشته شد و وکلای ملت با ۷۵ رأی موافق، ۱۲۷ رأی مخالف، ۱۴ رأی ممتنع از مجمع ۲۴۹ نماینده حاضر در مجلس، دومین کارت زرد را در جلسه روز سهشنبه به وزیر علوم دادند.
انتهای پیام/۴۱۶۳/
انتهای پیام/