دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 خرداد 1400 - 10:06
کدام مذاکره-۸/ کوشکی در گفت‌وگو با آنا:

جبهه اصلاحات برای فرار از پاسخگویی درباره تبعات برجام ۳ گزینه روی میز دارد

دست‌ اصلاح‌طلبان در حوزه اقتصاد خالی استیک کارشناس مسائل سیاسی- بین‌المللی گفت: اصلاح‌طلبان با استفاده از فضای مجازی برای فرار از پاسخگویی درباره آنچه در برجام به‌وجود آمده، ذهن مردم را با ۳ گزاره بمباران خواهند کرد.
کد خبر : 583281
صادق کوشکی

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نخستین تجربه مذاکره ایران با آمریکا به سال‌های اول انقلاب اسلامی باز می‌گردد؛ زمانی که برخی از مسئولان کشور که امروز در جرگه اصلاح‌طلبان هستند، در جریان مذاکرات الجزایر پای میز گفت‌وگو با یانکی‌ها رفتند. در زمان دولت موقت مهدی بازرگان سرتاسر کشور درگیر یک توطئه بزرگ برای گسترش بی‌ثباتی سیاسی، اجتماعی و امنیتی بود. اما همان‌گونه که ماه برای همیشه پشت ابر باقی نمی‌ماند، مشخص شد که مرکز تمامی این فتنه‌ها، در سفارت آمریکا در تهران یا به عبارتی لانه جاسوسی است. تا آبان ۱۳۵۸ آمریکا توانسته بود با اتخاذ مواضعی دوسویه و دموکراتیک‌مآبانه نسبت به انقلاب اسلامی مانع از نمایان شدن چهره واقعی این کشور در میان مردم ایران شود. به همین جهت امام خمینی(ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، مواضع قاطعی علیه ابرقدرت‌ها مخصوصاً آمریکا اتخاذ کردند، به‌ویژه با ورود شاه به آمریکا که فرمان مقابله دانش‌آموزان، دانشجویان و طلاب علوم دینی با این موضوع را صادر کردند.


متأسفانه قرارداد الجزایر در زمانی امضا شد که مردم ما هنوز به زیرکی طرف آمریکایی در مذاکره پی نبرده بودند، اما تکرار آن در ماجرای برجام درحالی‌که واشنگتن به تمام مفاد آن قرارداد پشت پا زد و هیچ فرصتی را برای زیر فشار قرار دادن جمهوری اسلامی از دست نداد، جای تأمل بسیار دارد. اتفاقات رخ‌داده پس از رودست خوردن بهزاد نبوی، وزیر مشاور در امور اجرایی و رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات الجزایر در جریان این مذاکرات، شباهت معناداری با وقایع پسابرجامی دارد. در هر دو مورد، طرف ایرانی از جناح اصلاحات بودند و کاخ سفید به‌سادگی آب خوردن از انجام تعهداتش طفره رفت؛ علاوه بر این تحریم‌های زیادی را علیه ایران اعمال کرد. شاید تنها تفاوت برجام و الجزایر این باشد که مجلس شورای اسلامی حامی توافق هسته‌ای، بدون آنکه از مفاد آن به‌درستی مطلع باشد، تنها در مدت ۲۰ دقیقه آن را تصویب کرد؛ اما مجلس دوره مذاکرات الجزایر در جریان گفت‌وگوها قرار نگرفت، در غیر این‌ صورت حتماً با آن مخالفت می‌کرد.


صادق کوشکی، کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: دست‌ اصلاح‌طلبان در حوزه اقتصاد خالی است و اگر در این حوزه بخواهند حرفی بزنند، باید پاسخگوی هشت سال اقدامات دولت حسن روحانی باشند، بنابراین اصلاً نمی‌خواهند وارد این مسیر شوند. اصلاح‌طلبان می‌خواهند برای فرار از پاسخگویی درباره آنچه در برجام به‌ وجود آمده است و نیز در اختیار گرفتن مجدد قدرت، با استفاده از فضای مجازی، شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان و شبکه‌های لندن‌نشین، ذهن مردم را با این گزاره بمباران کنند که «جنگ، انزوا یا لاریجانی».


جبهه اصلاحات برای فرار از پاسخگویی درباره تبعات برجام ۳ گزینه روی میز دارد


وی افزود: نامزد اصلی اصلاح‌طلبان لاریجانی است. بنابراین قصد دارند با راه انداختن جنگ روانی، نامزد نیروهای انقلاب را به‌عنوان جنگ و انزوا معرفی می‌کنند. البته برای ادعای خود استدلالی نیز ندارند، زیرا هدفشان جنگ روانی است؛ در جنگ روانی کسی استدلال نمی‌کند و سعی می‌کنند با استفاده از فضای اینستاگرام و شبکه‌های ماهواره‌ای لندن‌نشین ذهن مخاطب را به‌گونه‌ای بمباران کنند تا ۱۸ میلیون نفر همانند سال ۹۲ بیایند و به لاریجانی رأی دهند.


این کارشناس امور بین‌الملل درباره مذاکرات وین گفت: مذاکرات بر سر احیای برجام در عمل نوعی تعیین تکلیف برای دولت و دولت‌های آینده است؛ یعنی تعهداتی که دولت فعلی می‌دهد به‌گونه‌ای است که دولت آینده را هر کسی عهده‌دار باشد، ناگزیر است بپذیرد و نخستین تبعات بازگشت آمریکا به برجام این است که بار دیگر زنجیر برجام بر پای دولت سنگینی خواهد کرد و فشارهای ناشی از برجام با حضور آمریکا افزایش خواهد یافت. در عمل دولت آینده راه بسیار سختی را در پیش خواهد داشت که با وجود چنین زنجیرها و فشارهایی برای حل مشکلات کشور اقدام کند و برنامه‌های خود را پیش ببرد.


کوشکی در پایان برخی از تناقض‌ها در اظهارات مربوط به مذاکرات وین پرداخت و عنوان کرد: طبق اخباری که مطرح می‌شود، مذاکرات به‌کندی پیش می‌رود و این در حالی است که مذاکره‌کنندگان ایران نمی‌خواهند مذاکرات فرسایشی شود. علاوه بر این، هدف نهایی را می‌توان در برخی از رسانه‌های خارجی خواند که به‌صراحت تأکید می‌کنند آمریکایی‌ها قرار نیست هیچ امتیازی به ایران بدهند، هیچ تحریمی قرار نیست لغو شود و اصل این است که ایران تعهدات برجامی خود را اجرا کند؛ یعنی غنی‌سازی انجام‌شده را رقیق و اکسید کند و سانتریفوژها حذف شوند.


کوشکی گفت: اما تناقضی که وجود دارد، این است که در اوایل مذاکرات وین اخباری منتشر شد که نشان می‌داد آمریکایی‌ها ۴ یا ۱ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران را آزاد می‌کنند، اما وقتی به رسانه‌های انگلیسی‌زبان مراجعه می‌کنیم به‌صراحت مطرح می‌کنند هیچ تحریمی لغو نخواهد شد و حتی کنگره آمریکا اعلام کرده است اگر دولت بایدن بپذیرد، آن‌ها نخواهند پذیرفت که تحریمی لغو شود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب