دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 خرداد 1400 - 00:10
کارآمدی یا تخصص برای مقابله با کرونا؟

مونسان: برای عضویت در ستاد ملی مقابله با کرونا نیازی به تخصص پزشکی نیست

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به چرایی عضویت افراد غیرمتخصص در ستاد ملی مقابله با کرونا می‌گوید، عضویت در ستاد ملی مقابله با کرونا به تحصیلات پزشکی نیست، بلکه بخش‌های درگیر در کرونا عضو این ستاد هستند.
کد خبر : 583082
علی اصغر مونسان

گروه جامعه خبرگزاری آنا- فرشته صائمی؛صدور مجوز برای مسافرت‌های نوروزی آن هم توسط رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا و در نتیجه گرفتار شدن کشور در چهارمین گرداب این ویروس، عملکرد ستاد ملی مقابله با کرونا را در بوته تردید قرار داد و انتقادات در مورد آن به اعضای حاضر در ستاد هم سرایت کرد. چنانکه سعید نمکی از بُعد فنی عملکرد ستاد ملی مقابله با کرونا را زیرسوال برد و گفت «اگر نگاه کارشناسی ما خریدار داشت گرفتار موج چهارم کرونا نمی‌شدیم.»


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر کارشناسی بودن صحبت‌های خود در مورد کرونا تصریح کرده بود که «کار را بر ما سخت کردند حرف کارشناسی را نشنیدند. در برخی استان‌ها از پیک ویروس ووهان تازه درآمده به علت سفرها به دام ویروس جهش یافته افتاده‌اند بمب آلوده جابه‌جا شد.»


 انتقادات سعید نمکی در مورد نادیده گرفتن نظرات کارشناسی در ستاد ملی مقابله با کرونا در شرایطی مطرح شد که پیش از او حسن روحانی با دستاویز قرار دادن تک‌صدایی در این ستاد، هر گونه اظهار نظر اعضای ستاد مقابله با کرونا را مردود شمرد و اظهار کرد «اینکه ما برای ستاد ملی کرونا یک سخنگو انتخاب کردیم برای جلوگیری از چندصدایی است. اگر بنا باشد هرکسی در تلویزیون مصاحبه کند و هر حرف و بیانی به‌کار بگیرد که نمی‌شود.»


البته تاکیدات رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا بر تک‌صدایی بودن بی‌صدا با هدف جلوگیری از خرده‌گیری‌ها نسبت به عملکرد این ستاد از سوی سعید نمکی بی‌پاسخ نماند. او با قرار گرفتن در مقام وزیر بهداشت و نه به عنوان عضو ستاد ملی مقابله با کرونا یادآور شد «از من وزیر بهداشت انتظار نداشته باشید به خاطر تک‌صدایی، حرف غیرکارشناسی بزنم یا تایید کنم.»


نکته حائز اهمیت در صحبت‌های وزیر بهداشت خریدار نداشتن نظرات کارشناسی در ستاد ملی مقابله با کرونا است، موردی که سخنگوی ستاد مذکور با اعلام اینکه نظرات وزارت بهداشت درباره منع سفرهای نوروزی با استقبال اعضای حاضرین در ستاد مواجه نشد، بر آن صحه گذاشت.


علاوه بر علیرضا رئیسی، دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا نیز طی اظهار نظری با تاکید بر استفاده از فرصت تعطیلات نوروز برای خاموش کردن شعله‌های کرونا، نظر کارشناسی سعید نمکی در مورد تعطیلات نوروزی را تصدیق کرد.


انجام سفرهای نوروزی آن هم با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا و بی‌توجهی اعضای ستاد مذکور نسبت به نظرات کارشناسی در این حوزه، منجر به شکل‌گیری این پاسخ می‌شود که وزرای متخصص در رشته‌های فنی و مهندسی به چه دلیل در ستاد ملی مقابله با کرونا که کار تخصصی را می‌طلبد، حضور دارند؟ در پاسخ به این پرسش علی اصغر مونسان به خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا گفت: سوال فوق‌العاده عجیبی است، عضویت در ستاد ملی مقابله با کرونا به تحصیلات پزشکی نیست.


وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تحصیلات و تخصص سایر اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: بلکه بخش‌های درگیر در کرونا عضو این ستاد هستند، وزیر راه و یا وزیر صمت مگر پزشک هستند؟ این قبیل پرسش‌ها نشان‌دهنده این است که هنوز فلسفه تشکیل ستاد روشن نشده است.


در مجموع به باور بسیاری تاکید مونسان به حضور سایر افراد غیرمتخصص در ستاد ملی مقابله با کرونا نه تنها فرار رو به جلو محسوب می‌شود بلکه او با ارائه این قبیل پاسخ‌ها نشان داد که حضور افراد غیرمتخصص در امور تخصصی، از جمله نکاتی است که از سوی وزیر مغفول مانده است.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب