دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1400 - 15:16

واکنش دولت‌ها نسبت به حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه

حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه تاکنون به‌وسیله بسیاری از دولت‌های جهان محکوم شده است و اعلام کرده‌اند سکوت در برابر این فجایع محلی از اعراب ندارد.
کد خبر : 582492
غزه

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه که تاکنون به شهادت و زخمی شدن تعداد زیادی از فلسطینیان انجامیده، به‌وسیله بسیاری از دولت‌های جهان محکوم شده است.  سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دور جدید تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم بی‌دفاع فلسطین و نوار غزه را به‌شدت محکوم می‌کند، تأکید کرد: متأسفانه در سایه حمایت‌های بی‌شرمانه برخی دولت‌های غربی، شاهدیم تجاوزات رژیم صهیونیستی افزایش یافته است و از همین رو، مردم فلسطین که برای بازیابی همه حقوق خود در حال مبارزه هستند، از حق ذاتی و طبیعی برای دفاع از خود برخوردارند و تا زمانی که ملت استوار فلسطین به همه حقوق خود دست یابد و حاکمیت خود را بر تمام سرزمین فلسطین اجرا کند، مقاومت مشروع تنها راه مقابله با تجاوزات و اشغالگری این رژیم است.


واکنش دولت‌ها نسبت به حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه


سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: استیفای حقوق فلسطین صرفاً موضوعی عربی ـ اسلامی نیست، بلکه مسئولیتی جهانی است و جمهوری اسلامی ایران (همراه با ملل اسلامی و همه ملت‌های آزاده جهان که متعهد به دفاع از مظلوم هستند) در کنار مردم قهرمان فلسطین ایستاده است و از دولت‌ها و سازمان‌های مسئول بین‌المللی می‌خواهد که به بی‌طرفی غیرقابل‌قبول خود در قبال متجاوز پایان دهند.


اتحادیه اروپا که روز گذشته (سه‌شنبه) نشستی ویژه با موضوع تحولات کرانه باختری و نوار غزه برگزار کرد و در صدور بیانیه ناکام ماند، از حمله به رسانه‌ها انتقاد کرد. پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا از بابت تخریب ساختمان رسانه‌های غزه در حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.


به گفته وی، ایمنی روزنامه‌نگاران ضروری است و رسانه‌ها باید بتوانند در فضای آزاد کار کنند تا به‌طور مستقل درباره آنچه اتفاق می‌افتد، گزارش تهیه کنند.


جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در توییتی نوشت: با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره اینکه اتحادیه اروپا و آمریکا چطور می‌توانند به‌صورت مشترک در توقف درگیری‌ها و کاهش تنش‌ها میان اسرائیل و فلسطین ایفای نقش کنند، تبادل نظر کردم.  فراتر از این موضوع، ما به ابتکار عمل طولانی‌تری نیاز داریم تا چرخه خشونت‌ها در منطقه را متوقف و دورنمای آینده مسالمت‌آمیز را احیا کنیم.



واکنش دولت‌ها نسبت به حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه

جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا


جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید پس از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به ساختمان الجلاء در نوار غزه، با انتشار توییتی نوشت: امنیت خبرنگاران مهم‌ترین موضوع است. ما به‌طور مستقیم با اسرائیلی‌ها در ارتباط و تماس بوده‌ایم و به آن‌ها اعلام کرده‌ایم امنیت و ایمنی خبرنگاران و رسانه‌های مستقل مسئولیت بسیار مهمی است.


دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، فلسطین و رژیم صهیونیستی را به خویشتن‌داری فراخواند و گفت که دو طرف درگیری باید تلاش کنند تا طبق قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد راه‌حلی پیدا کنند.


سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس خبری در مسکو گفت: روسیه حملات از غزه به محله‌های مسکونی در اسرائیل و طبعاً حملات غیرقابل قبول اسرائیل به مواضع و تأسیسات غیرنظامی در فلسطین را محکوم می‌کند.  جامعه جهانی اشاره‌های ضروری را به دو طرف درگیر کرده و حل‌وفصل بحران به توانمندی دو طرف در دستیابی به توافقات و حسن نیت‌ها منوط است.  روسیه هر چه در توان دارد برای کمک به دو طرف برای ایجاد تفاهمات و خواباندن آتش درگیری در غزه به کار می‌گیرد تا مذاکرات مستقیم میان دو طرف در اسرع وقت ممکن آغاز شود.



واکنش دولت‌ها نسبت به حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه


به‌دنبال افزایش درگیری میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، چین به‌عنوان رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه می، تمام تلاش خود را برای میانجی‌گری میان دو طرف و ترتیب دادن دو نشست اضطراری در شورای امنیت به کار بست، اما درنهایت به‌دلیل خودداری آمریکا،   شورای امنیت هیچ واکنشی از خود نشان نداد.


«هوا چون اینگ» در کنفرانسی خبری در پکن افزود: چرا آمریکا باید چنین کاری بکند؟ آمریکا بارها ادعا کرده به حقوق مسلمانان اهمیت می‌دهد، اما اکنون که بار دیگر درگیری میان اسرائیل و فلسطین شروع شده و تعداد زیادی از فلسطینیان از آن رنج می‌برند، آمریکا با نادیده گرفتن اوضاع دشوار زندگی مسلمانان، مانع از بهبود وضعیت آنان می‌شود.


وی افزود: در چنین وضعیتی، ایالات متحده و چند کشور دیگر ازجمله آلمان و انگلستان، بر مبنای دروغ و تعصبات سیاسی، سازمان ملل متحد را دستمایه برگزاری جلسات بی‌معنی کرده‌اند که تنها نمایش مسخره سیاسی است. هدف آمریکا از این کار چیست؟ آمریکا باید درک کند زندگی مسلمانان فلسطین نیز به اندازه سایر مسلمانان جهان ارزشمند است.


هوا تأکید کرد: چین همچنان به تلاش خود برای وادار کردن شورای امنیت برای انجام مسئولیت‌های خود در زمینه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، انجام اقدام عاجل برای توقف درگیری میان اسرائیل و فلسطین و تأکید و حمایت قاطع از طرح دو کشوری ادامه خواهد داد و برای برقراری هر چه سریع‌تر صلح و ثبات در منطقه تمام توان خود را به کار خواهد بست.


همچنین «چای جون»، فرستاده چین در امور غرب آسیا درباره افزایش تنش و درگیری میان فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها ابراز نگرانی کرد و همه طرف‌ها را به خویشتنداری فراخواند. او در نشست با نماینده اصلی کشورهای عربی در چین گفت: پکن به اعمال فشارها بر شورای امنیت برای اتخاذ تدابیری درباره وضعیت قدس ادامه خواهد داد.


حملات رژیم صهیونیستی به فلسطینیان و مکان‌های مقدس متعلق به مسلمانان در بیت‌المقدس در روزهای اخیر با واکنش بسیار گسترده عمومی در ترکیه مواجه شده است. حملات یاد شده از سوی تمامی سیاسیون، احزاب سیاسی و نهادهای مدنی ترکیه محکوم شده است. در روزهای اخیر رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه بارها در زمینه محکومیت حملات سخنانی ایراد و در این راستا با رهبران کشورهای مختلف جهان دیدار و مکالمات تلفنی انجام داده است.



واکنش دولت‌ها نسبت به حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه


اردوغان در این تماس‌ها حملات رژیم صهیونیستی را تروریستی توصیف، ظلم و ستم صهیونیست‌ها به مسلمانان فلسطینی را به‌شدت محکوم و تأکید کرد: برای جلوگیری از تروریسم و ‌اشغالگری اسرائیل باید تمام جامعه جهانی به‌ویژه جهان اسلام بسیج و اقدامات لازم را انجام دهند؛ ترکیه همیشه به‌عنوان حامی آرمان فلسطین در کنار برادران فلسطینی خود بوده و از حرمت قدس محافظت خواهد کرده است.


رئیس‌جمهور ترکیه تصریح کرد: مخاطبان قانون‌شکنی‌ها و حملات غیرانسانی اسرائیل تمام مسلمانان هستند. باید فوری جلوی حملات اسرائیل گرفته شود. جامعه جهانی باید به این حملات اسرائیل واکنش شدید و بازدارنده نشان دهند و با همکاری مشترک علیه این اقدامات غیرقانونی، از فلسطین حمایت کنند.


برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق با احمد عقل، سفیر فلسطین در بغداد دیدار و درباره آخرین تحولات اوضاع قدس اشغالی و مناطق دیگر فلسطین و همچنین حملات غیرانسانی رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها رایزنی کرد.



واکنش دولت‌ها نسبت به حملات جدید صهیونیست‌ها به غزه

برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق


دو  طرف بر ضرورت توقف اقدامات ناقض حقوق بشر و قوانین بین‌الملل رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها تأکید کردند.  رئیس‌جمهور عراق در این دیدار بار دیگر بر محوریت موضع فلسطین و حمایت عراق از آن در محافل بین‌المللی و همچنین حمایت از ملت برادر فلسطین تصریح کرد.


مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق نیز در گفت‌وگوی تلفنی با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، اقدامات خشونت‌آمیز رژیم صهیونیستی را علیه مردم فلسطین محکوم و تأکید کرد، بغداد به حمایت از مردم فلسطین ادامه خواهد داد.


از سوی دیگر در جلسه‌ای که در مجلس اردن برای بررسی اوضاع فلسطین اختصاص یافته بود، تمام نمایندگان بر لزوم اتخاذ موضعی رسمی برای اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از امان تأکید و مخالفت خود را با تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و تعدی‌ها و نقض‌ها در حق فلسطینی‌ها در قدس و داخل سرزمین‌های اشغالی و کرانه باختری ابراز کردند.


نمایندگان اردن همچنین خواهان توقف تمامی توافق‌ها و معاهده‌های منعقدشده با طرف اسرائیلی شدند. مجلس نیز بر لزوم وجود موضع‌گیری و واکنشی در قبال جنایت‌های جنگی انجام‌شده به‌وسیله رژیم صهیونیستی و کشتار کودکان و بی‌گناهان غیرنظامی در غزه تأکید کرد.


وزارت امور خارجه افغانستان نیز با انتشار بیانیه‌ای حملات نیروهای رژیم صهیونیستی به فلسطینیان در مسجدالاقصی و نوار غزه را به‌شدت محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: حمله به نمازگزاران و غیرنظامیان را تهدیدی برای صلح و ثبات منطقه و جهان می‌دانیم و برای پایان تنش‌ها از راه صلح‌آمیز تأکید می‌کنیم.


منیر اکرم، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل متحد از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد خواست هرچه زودتر برای جلوگیری از حملات مرگبار رژیم صهیونیستی به فلسطین اقدام کند. وی در جلسه مجازی کشورهای عضو جنبش عدم تعهد درباره اوضاع فلسطین تأکید کرد که تلاش‌های موجود برای برابر دانستن تجاوزات رژیم صهیونیستی با دفاع از فلسطین نگران‌کننده و درخواست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش‌بس که به‌وسیله آمریکا متوقف شده، مایه تأسف است.


علاوه بر اینها، اسماعیل صبری یعقوب وزیر دفاع مالزی درباره حملات اخیر رژیم صهیونیستی به فلسطین و اینکه آیا مالزی می‌تواند در قالب نیروهای حافظ صلح، سرباز به فلسطین اعزام کند، گفت: این موضوعی است که باید از سوی سازمان ملل متحد درباره آن تصمیم‌گیری شود و مالزی نمی‌تواند به‌تنهایی عمل کند.


وی با بیان اینکه مالزی پیش‌تر به درخواست سازمان ملل متحد نیروهای صلح را به کشورهای لبنان، فیلیپین، سودان و سیرالئون اعزام کرده بود، تصریح کرد: اگر سازمان ملل متحد بخواهد، آماده اعزام نیروهای حافظ صلح به فلسطین هستیم.


همچنین محی‌الدین یاسین،  نخست‌وزیر  مالزی  در تماسی تلفنی با «جوکو ویدودو»،  رئیس‌جمهور اندونزی خواستار توقف فوری حملات هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی به غزه شدند.


وی با اعلام اینکه ویدودو نظرات مشترک و مشابهی با وی دارد، خواستار مداخله فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد شد و گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون هیچ‌گونه بیانیه‌ای به علت مخالفت آمریکا صادر نکرده  است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب