دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1400 - 11:19

اسامی کامل کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری + سوابق و کارنامه

تعداد زیاد سیاسیونی که امسال برای نام‌نویسی راهی خیابان فاطمی شدند نسبت به ادوار گذشته بسیار بیشتر بود و نزدیک به ۵۰ چهره سیاسی و دانشگاهی برای نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ ثبت‌نام کردند.
کد خبر : 582450
انتخابات 1400

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، فرآیند انتخابات از روز شنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه به‌مدت ۵ روز آغاز شد و ساعت ۱۸ امروز(سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت) به پایان رسید؛ در این ۵ روز، افرادی از جمله رئیسی، لاریجانی، جهانگیری، جلیلی، رضایی، ضرغامی، ضرغامی، محسن هاشمی و شریعتمداری بودند که برای تصدی قوه مجریه، خیز برداشتند.


سید ابراهیم رئیسی


سید ابراهیم رئیسی متولد ۲۳ آذر ۱۳۳۹ در مشهد است.


او سیاست مداری محافظه کار و اصول گرا است.


رئیسی نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری و رئیس قوه قضائیه ایران است که به تازگی برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.


سید ابراهیم رئیسی در محله نوغان مشهد متولد شد و پس از گذراندن تحصیلات دوره ابتدایی در سال ۱۳۵۴ دروس حوزوی را ابتدا در مشهد و بعد در قم خواند. او فعالیت قضایی خود را در ۲۰ سالگی به عنوان دادستان کرج آغاز کرد و بعدتر دادستانی همدان را نیز به طور هم زمان بر عهده گرفت. در سال ۱۳۶۸ رئیسی با حکم یزدی دادستان وقت قوه قضائیه به عنوان دادستان تهران منصوب شد.


در سال ۱۳۷۳ به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد.


و از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ معاون اول قوه قضائیه بود.


در سال ۱۳۹۴ وی با حکم رهبری به تولید آستان قدس رضوی منصوب شد.


و از سال ۱۳۹۷ تا کنون وی به عنوان رئیس قوه قضائیه مشغول به فعالیت است.


اسحاق جهانگیری


اسحاق جهانگیری در ۲۰ دی ۱۳۳۶ در کرمان به دنیا آمد، او هم اکنون معاون اول رئیس جمهور است و برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ثبت نام کرده است.


جهانگیری دانش آموخته کارشناسی فیزیک از دانشگاه کرمان، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی تهران است.


وی فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۵۸ در جهاد سازندگی آغاز نمود.


جهانگیری در ادوار دوم و سوم مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده جیرفت در مجلس حضور داشت. از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ استاندار اصفهان بود.


از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ در کابینه نخست سید محمد خاتمی، وزیر معادن و فلزات بود و در سال ۱۳۷۹ به دلیل ادغام این وزارت خانه با وزارت صنایع او وزیر صنایع و معادن شد.


بیشتر بخوانید:


عکس با کیفیت از کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰


علی لاریجانی


علی اردشیر لاریجانی در ۱۳ خرداد ۱۳۳۶ در نجف عراق به دنیا آمد.


او مدرس دانشگاه و سیاستمدار ایرانی است که از خرداد ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۹ نماینده مجلس بود.


لاریجانی خود را عضو هیچ حزب سیاسی از جمله اصولگران و اصلاح طلبان نمی‌داند.


وی دانش آموخته کارشناسی علوم رایانه از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد و دکتری فلسفه از دانشگاه تهران است. وی در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۹ با حکم رهبر به سمت مشاور رهبر ایران و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد.


لاریجانی در سال ۱۳۶۰ به مدت یکسال رئیس واحد مرکزی خبر بود و از سال ۱۳۶۱ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد. او از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۲ معاون امور مجلس وزیر کار و امور اجتماعی و در سال ۱۳۶۲ نیز برای مدتی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت سپاه پاسداران را بر عهده داشت و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ به عنوان جانشین رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران فعالیت می‌کرد.


لاریجانی از ۱۲ خرداد ۱۳۸۷ ریاست و نمایندگی قم در مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت. وی در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ نامزد نشد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب