دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1400 - 08:00
فعال آمریکایی حقوق بشر تشریح کرد؛

خاطرات تلخ مردم غزه از سال‌ها حصر و کشتار

نهادهای حقوق بشری بدانند که فلسطینی‌ها هیچ‌وقت آرامش ندارندیک فعال ضد جنگ و دیپلمات سابق آمریکایی که دو بار به غزه سفر کرده است، با بازخوانی نامه یکی از پزشکان غزه به بررسی جنایات نیروهای صهیونیستی علیه مردم بی‌گناه این سرزمین می‌پردازد.
کد خبر : 582170
غزه

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، خانم آن رایت، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا که مدتی را به‌عنوان دیپلمات در خارج مشغول به کار بود و به دلیل مخالفت با اشغال عراق و نیز کمک به پناهندگان جنگی در سیرالئون و نیز نگارش کتاب «مخالفت: ندای وجدان» مشهور است، از دو سفر خود در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ به غزه و آشنایی با دکتر یاسر ابوجامی، مدیرکل بزرگ‌ترین برنامه سلامت روانی غزه روایت کرده و به بازخوانی نامه این پزشک می‌پردازد. نامه دکتر ابوجامی تا حدی بیانگر عمق جنایات نیروهای رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌گناه و نیز مصائبی است که مردم غزه سال‌هاست با آن‌ها دست به گریبان‌اند.


صهیونیست‌ها مردم غزه را در فشار روحی درازمدت قرار داده‌اند


رایت می‌گوید: دکتر ابوجامی، مدیرکل برنامه سلامت روانی در غزه در ۱۶ ماه مه ۲۰۲۱ دست به نگارش یک نامه پرمعنی در خصوص آثار روانی و جسمی حملات وحشتناک و مرگبار نیروهای اسرائیلی به غزه در سال ۲۰۲۱ زده است که بررسی آن هر وجدان بیداری را به فکر فرو می‌برد.

رایت ادامه می‌دهد: ۱۲ سال قبل در ژانویه سال ۲۰۰۹ من، میدیا بنیامین و تای باری تنها چند روز پس از جنگ ۲۲ روزه اسرائیل علیه غزه به این سرزمین سفر کردیم. در این جنگ یک هزار و ۴۰۰ فلسطینی ازجمله ۱۱۵ زن و ۳۰۰ کودک کشته شدند. ما از بیمارستان شفا بازدید کردیم و به روایات دکترها، پرستاران و مدیران این بیمارستان گوش دادیم و سپس گزارشی برای جذب حمایت از این بیمارستان تهیه کردیم. در سال ۲۰۱۲ بار دیگر ما از بیمارستان شفا بازدید کردیم و با دکتر ابوجامی آشنا شدیم.


رایت می‌نویسد: صدماتی که حملات وحشیانه نیروهای اسرائیلی به مردم غزه در حملاتشان در سال‌های ۲۰۰۹، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ وارد کرده بود در مقاله‌هایی در فاصله سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ به‌خوبی توضیح داده شدند. اما دکتر ابوجامی یک نامه دیگر به تاریخ ۱۶ ماه مه در خلال حملات اخیر اسرائیل به غزه نوشته است که حاوی نکات مهمی است.

وی در این نامه به ذکر جزئیات حملات اخیر پرداخته و نوشته است: پس از بمباران روز شنبه ۱۵ ماه مه که قلب شهر غزه را هدف گرفت و به کشته شدن حداقل ۴۳ نفر ازجمله ۱۰ کودک و ۱۶ زن انجامید مردم غزه یک‌بار دیگر خود را با خاطرات تلخ گذشته روبه‌رو دیدند. این قساوت‌هایی که در حال وقوع هستند مردم این سرزمین را به یاد خاطرات تلخ خود می‌اندازند.


ابوجامی در نامه خود نوشته است که جنگنده‌های اسرائیل خانواده‌های ما را به‌دفعات مورد حملات وحشتناک خود در دهه‌های گذشته قرار داده‌اند. برای مثال در خلال سه هفته عملیات «سرب گداخته» در دسامبر ۲۰۰۸ و ژانویه ۲۰۰۹ و هفت هفته عملیات در جولای و اوت ۲۰۱۴ بارها و بارها خانه و خانواده‌های ما را مورد حملات شدید قرار دادند.


ابوجامی از تخریب یک‌باره بلوک‌های ساختمانی و سوراخ سوراخ شدن خیابان الوحده که تا یک هفته پیش در آن زندگی در جریان بود می‌گوید و تشریح می‌دهد که این حملات چگونه ذهن و روح مردم این سرزمین را به گذشته تلخی که داشته‌اند راهنمایی می‌کند.




بیشتر بخوانید: 


جنگنده‌های رژیم صهیونیستی ۵۰ بار غزه را هدف حمله هوایی قرار دادند


شهادت یک فرمانده ارشد جهاد اسلامی براثر حمله صهیونیست‌ها




به عقیده ابوجامی اسرائیلی‌ها نمی‌خواهند مردم غزه خاطرات گذشته را از یاد ببرند و زندگی عادی داشته باشند.


ابوجامی به خیل مصدومان و مجروحان حملات اخیر که باید در بیمارستان‌های پر ازدحام در دوره پاندمی بستری شوند اشاره می‌کند و می‌گوید بیمارستان‌های ما به خاطر سال‌ها محاصره واقعاً فاقد تجهیزات لازم پزشکی برای برطرف کردن نیاز مردم غزه هستند.  اما امدادگران به کار خود ادامه می‌دهند و مشغول بیرون کشیدن اجساد و مصدومان از زیر آوار ساختمان‌های بمباران‌شده هستند هرچند می‌دانند که بیمارستان‌ها فاقد ظرفیت لازم برای رسیدگی مناسب به آن‌ها هستند.


ابوجامی سپس به شهادت یکی از همکارانش اشاره می‌کند که نامش معین الالول یک پزشک بازنشسته است. وی می‌گوید همکاران دیگری را هم از دست داده است ازجمله خانم رجا ابو الوف، دکتر روانشناس که به همراه همسر و فرزندانش به شهادت رسید. ایمان ابو الوف هم که به همراه همسر و دو فرزندش براثر حملات اسرائیلی‌ها به شهادت رسید پزشکی بود که معالجه بیماران کرونایی را در بیمارستان شفا مدیریت می‌کرد.


ابوجامی در نامه خود به مردم جهان از احساس عدم امنیتی که همیشه همراه مردم غزه است سخن می‌گوید و می‌افزاید: پهپادهای شناسایی و هجومی اسرائیل در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ همیشه بالای سر ما بوده‌اند. گلوله‌باران توپخانه‌ای و خمپاره‌ای هم که همیشه به‌صورت دوره‌ای ادامه داشته است تا ما مردم غزه بدانیم که همیشه خطر ما را تهدید می‌کند تا فرزندانمان همیشه احساس خطر کنند و بدانند که یک نیروی سرکوبگر بالای سر آنان است.



مداخله جهانیان این بار باید به پایان محاصره غزه و اشغال فلسطین ختم شود و به این مردم حق زندگی عادی بدون احساس ترس و از دست دادن فرزند و خانواده را ارمغان دهد



وی در نامه‌اش می‌نویسد: حملات اخیر خیلی ویرانگر بودند. از یک خانواده هفت‌نفری تنها پدر خانواده که در منزل نبود و یک نوزاد که بعداً زیر آوار زنده یافته شد باقی ماندند. امدادگران گفته‌اند که مادر این خانواده فرزند نوزاد را در بغل خود از آوارهای ساختمان حفظ کرده بود.


زندگی در شرایطی امن و آرام حق مردم غزه است


ابوجامی می‌گوید متأسفانه این صحنه‌ها برای مردم غزه جدید نیستند. در جنگ سال ۲۰۱۴ یعنی هفت سال پیش حدود ۸۰ خانواده همگی به شهادت رسیدند و حتی یک نفر از آن‌ها هم زنده باقی نماند. در یکی از حملات سال ۲۰۱۴ یک ساختمان سه‌طبقه ویران شد که ۲۷ کشته ازجمله ۱۷ کودک و سه زن باردار بر جای نهاد.





به گفته ابوجامی نگرانی اشغال براثر حمله زمینی ارتش صهیونیستی هم بر نگرانی‌های این مردم افزوده شده است. این بار مردم ما شاهد هستند که اسرائیلی‌ها در همین عملیات اخیر ۱۶۰ جنگنده را به مدت ۴۰ دقیقه بکار گرفتند تا بخش‌های شمالی نوار غزه را بمباران کنند. در ضمن بیش از ۵۰۰ گلوله توپخانه هم به این مناطق شلیک شد. این حمله باعث شد بیش از ۴۰ هزار نفر خانه‌های خود را ترک کنند و در مدرسه تحت مدیریت سازمان ملل و دیگر مکان‌های مشابه پناه بگیرند.


به گفته ابوجامی صهیونیست‌ها هر بار این‌گونه عملیات‌ها را تکرار می‌کنند اما در مقیاس بزرگ‌تر. برای مثال در سال ۲۰۰۸ آن‌ها از ۶۰ فروند بمب‌افکن درست زمانی که دانش‌آموزان در حال رفتن به منازل خود بودند استفاده کردند و غزه را بمباران کردند که آثار روانی آن تابه‌حال کودکان آن روز و جوانان امروز را آزار می‌دهد.


وی ادامه می‌دهد: در سال ۲۰۱۴ بیش از نیم میلیون نفر آواره شدند و بیش از یک‌صد هزار نفر از آن‌ها نتوانستند دیگر به منازل مخروبه خود بازگردند. ما همیشه تلاش کرده‌ایم که به نهادهای امدادرسان و حقوق بشری بفهمانیم که مردم غزه در دوره پس از حمله قرار نمی‌گیرند زیرا این‌ یک جنگ درازمدت و فرسایشی علیه آنان است که تابه‌حال ادامه داشته؛ بنابراین به صورتی دیگر به این مردم و مشکلات ریشه‌ای آنان باید نگاه کرد.



در جریان حملات اخیر اسرائیل دست‌کم سه بیمارستان و یک کلینیک پزشکان بدون مرز خسارات فراوان دیده‌اند



به عقیده ابوجامی این امر به مداخله سریع نیاز دارد. مردم به رسیدگی روحی نیاز دارند. باید مداخله سیاسی صورت گیرد. باید تمام جهان در این اتفاق حضور داشته باشند. این مداخله باید به ریشه‌کن شدن مشکلات مردم بینجامد. مداخله این بار باید به پایان اشغال ختم شود و به این مردم حق زندگی عادی بدون احساس ترس و از دست دادن فرزند و خانواده را ارمغان دهد.


ابوجامی سپس به این واقعیت می‌پردازد که کادر درمان که باید ارائه‌دهنده خدمات درمانی بالینی و روحی به مردم باشند نیز در سخت‌ترین وضعیت روحی قرار دارند زیرا مجبورند خانواده‌های خود را زیر حملات رها کنند و به بیمارستان بیایند.  این‌ ضرورتی اخلاقی برای جهانیان است که مستقیماً به ما نگاه کنند، ما را ببینند و متعهد شوند که برای نجات زندگی مردم غزه و القای امید به آینده در این مردم همه توان خود را به کار خواهند گرفت.


تصویر دلخراش کودک غزه ای در میان خرابه ها | بهداشت نیوز
یک کودک فلسطینی در میان خرابه‌های پس از بمباران


رایت که از نزدیک با مشکلات مردم غزه آشناست ادامه می‌دهد که در جریان حملات اخیر اسرائیل دست‌کم سه بیمارستان و یک کلینیک پزشکان بدون مرز خسارات فراوان دیده‌اند و تعداد زیادی از کادر درمانی هم شهید شده‌اند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
a.k
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۴
۰
خوب است مردم غزه به حرکتدرآیند تا تکلیف خود با این دشمناشغالگر را مشخص کنند و الا تا روز حیات باید شهید و مجروح ماندن در لاک دفاعی را بدهند.
قالیشویی ادیب