دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تولیت آستان قدس رضوی:

برای احیای جلسات سنتی قرآن در محلات باید برنامه‌ریزی کرد

تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم برنامه‌ریزی مسئولان فرهنگی برای احیای جلسات سنتی قرآن در محلات تأکید کرد
کد خبر : 581804
1

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا  ، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در دیدار جمعی از قاریان و ترتیل حرم حضرت امام رضا(ع) در ماه مبارک رمضان که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی انجام شد، ضمن تقدیر از تلاش‌های قاریان حرم مطهر برای برگزاری باشکوه محافل قرآنی ماه مبارک رمضان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در شرایط شیوع کرونا، به روایت«إنَّ هذَا القُرآنَ حَبلُ اللّهِ، والنّورُ المُبینُ، والشِّفاءُ النّافِعُ» از پیامبر گرامی اسلام(ص) اشاره و اظهار کرد: بر اساس این روایت پیامبر عظیم الشأن اسلام قرآن همچون خورشید، نوری آشکار است که راه زندگی صحیح را به انسان‌ها نشان می‌دهد و شفا دردهای درونی و روحی بشر است و نجات می‌دهد کسی را که از او پیروی کند.


تولیت آستان قدس رضوی بر اهمیت موضوع احترام ظاهری و پاسداشت حرمت قرآن تأکید و عنوان کرد: آداب و ادب برخورد در محضر قرآن باید رعایت شود و قداست و حرمت آن حفظ گردد؛ ادب اسلامی اقتضاء می‌کند که هنگام تلاوت قرآن سکوت بر جلسه حاکم باشد و بی‌توجهی به تلاوت و حرف زدن هنگام قرائت قرآن خلاف برخورد مؤدبانه و احترام‌آمیز با قرآن است.


وی عنوان کرد: قرآن سخن خداوند است و حقیقت آن در روز قیامت مشخص خواهد شد، بر اساس برخی روایات «قرآن» یکی از شفاعت‌کنندگان روز قیامت است که با چهره‌ای نورانی متمثل می‌شود.


حجت‌الاسلام‌ مروی با بیان اینکه قاریان قرآن باید الگوهای رعایت ادب برخورد با قرآن برای جامعه باشند، عنوان کرد: قاریان قرآن باید در همه حال و شئون زندگی ادب برخورد با قرآن را سرمشق قرار دهند و با عمل خود به دیگران آموزش دهند.


تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم توجه و عمل قاریان به مضامین آیات قرآن و بهره‌گیری از حکمت‌ها و موعظه‌های این کتاب کریم تأکید و عنوان کرد: قرآن منشوری آسمانی و فرمانی الهی بوده و قاریان سزاوارتر از هرکسی هستند که احکام قرآن را دریابد و مطیع رهنمودهای آن در زندگی شخصی و اجتماعی خود باشند.


وی بیان کرد: مردم از قاریان انتظار دارند که رفتار و گفتار آن‌ها جلوه‌گاه اخلاق و آداب اسلامی و رعایت آموزه‌های قرآنی باشد، تلاوت‌گری قرآن تنها یک مهارت و هنر نیست، یک مسئولیت دینی و اجتماعی نیز هست، مردم از قاری قرآن انتظار انجام عملی خلاف آموزه‌های قرآنی را ندارند، بنابراین قاریان باید مراقبت بیشتری نسبت به انطباق گفتار و رفتار خود با قرآن داشته باشند.


حجت‌الاسلام‌ مروی با اشاره به موقعیت ممتاز قاریان قرآن در جامعه اسلامی در صدر اسلام، خاطرنشان کرد: در صدر اسلام قاریان قرآن از جایگاه اجتماعی ممتاز و برجسته‌ای در میان مسلمانان برخوردار بودند و خدا را شکر اکنون نیز جامعه برای قاریان قرآن احترام ویژه‌ای قائل است.


تولیت آستان قدس رضوی توفیق استفاده از صوت خوش در مسیر قرآن را فضلی الهی برای قاریان دانست و ابراز کرد: شکرگزاری این فضل الهی به این است که قاریان به آن میزان که در توان دارند به آموزه‌ها و حکمت‌های قرآن عمل کنند.


وی با تأکید بر تلاش بر احیای دوباره و رونق بخشیدن به دوره‌های سنتی و خانگی قرآن کریم در میان مردم، بیان کرد: احیا و برپاداشتن جلسات دوره‌ای قرآن در خانه‌ها و محلات به تقویت قرآن در جامعه کمک می‌کند، مسئولان فرهنگی باید برای رونق دوباره این محافل سنتی قرآن در منازل و مساجد تلاش کنند.


مروی با اشاره به سابقه تاریخی برگزاری جلسات قرآن با حضور نوجوانان در مسجد گوهرشاد، عنوان کرد: در گذشته جلسات قرآن در مسجد گوهرشاد برگزار و نوجوانان هرکدام برای دقایقی پشت بلندگوهای این مسجد قرآن تلاوت می‌کردند، دوباره این سنت حسنه و برگزاری جلسات قرآن با حضور نوجوانان و جوانان در این مسجد باید احیا شود.


تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به توسعه فعالیت‌های قرآنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: گستره روزافزون علوم و معارف قرآنی از برکات انقلاب اسلامی و مرهون اهتمام و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به قرآن کریم و جامعه قاریان است.


انتهای پیام/۴۱۲۷

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب