قسط و عدل در قرآن به روایت شهید بهشتی +فیلم
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، فصل چهارم برنامه «سوره» همزمان با ماه مبارک رمضان، هر شب ساعت ۲۲، به مدت ۳۰ شب روی آنتن شبکه چهار سیما رفت
سوره در فصل چهارم خود به قرآنشناسی جریانها، چهرهها و اندیشمندان پرداخته است. قرآنشناسی جریانهایی چون اخوانالمسلمین، سلفیهای جهادی، چپ اسلامی، فمینیسم، مستشرقان، روشنفکری عربی، روشنفکری سکولار، مسئله تغییر، عدالت، اکثریت و اقلیت، ملیّت، مالکیت، نابرابری و ... که پرسشهای روز جامعه هستند، با نگاهی انتقادی و پرسشگرانه از دیدگاه قرآن و با حضور صاحبنظران بررسی شد شد.
شب گذشته( پنجشنبه ۲۳ اردیبشهت) حجت الاسلام مسعود دیانی به عنوان کارشناس مجری این برنامه میزبان محمد عبدالصالح شاهنوش بود و با او دربارۀ مسالۀ قیام به قسط و دیدگاه قرآن نسبت به آن گفتگو کرد.
راغب اصفهانی در «مفردات»، قسط را «بهرهای ناشی از عدل» میداند که «متوجه افراد میشود». شهید بهشتی قسط را «عدل و داد و رعایت حدود، حقوق و قوانین» معنا میکند. تعدادی از تعاریف، مفهوم قسط را از عدل متمایز کردهاند. به عقیدۀ برخی مفسران «مفهوم عدل نسبت به قسط عمومیّت بیشتری دارد؛ قسط در مورد ادای حق دیگران به کار میرود، مانند ادای شهادت، قضاوت، وزن نمودن، پیمانه کردن و امثال آن؛ به عبارت دیگر قسط، تنها در مواردی استعمال میشود که به حقِ غیر مربوط باشد و عدل، در مورد حق دیگران و حق خود انسان به کار میرود.
در ادامه بخشهایی از سحنرانی شهید آیتالله بهشتی درباره مساله قسط و عدل در قرآن را که دربرنامه دیشب پخش شد را میشنویم.
انتهای پیام/۴۱۰۴/
انتهای پیام/