دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گام به گام با نحوه خواندن نماز عید فطر + احکام

نماز عید فطر یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین آیین‌های مذهبی سال است که خواندن آن با احکام خاصی همراه است.
کد خبر : 580822
نماز عید سعید فطر

به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نخستین روز از ماه شوال برابر با عید سعید فطر است که به شکرانه یک ماه بندگی خداوند متعال و رهایی از بند گناهانی که در این ماه بخشیده شده اند، توسط عموم مسلمین جهان عید گرفته می‌شود.


درباره اعمال عید سعید فطر نکات فراوانی ذکر شده است از جمله خواندن نماز عید فطر، پرداخت زکات فطره و دید و بازدید و صله رحم. نماز عید سعید فطر یکی از به یادماندنی‌ترین و در عین حال زیباترین آیین‌های مذهبی سال است که همواره با توجه فراوانی از سوی مردم مواجه بوده است.


در ادامه و برای آشنایی بیشتر با نحوه خواندن نماز عید سعید فطر و احکام حول آن به ذکر ۱۶ مسئله از رساله امام خمینی (ره) می‌پردازیم. با همراه باشید و این احکام را مطالعه کنید.




بیشتر بخوانید:





آیا خواندن نماز عید فطر واجب است؟


١٥١٦ نماز عید فطر و قربان در زمان حضور امام علیه السلام واجب است و باید به ماعت‏خوانده شود، و در زمان ما که امام علیه السلام غایب است مستحب می‌‏باشد. و احتیاط واجب آن است که آن را به جماعت نخوانند، ولی به قصد رجاء مانع ندارد. و چنانچه ولی فقیه یا ماذون از طرف او اقامه جماعت نماید، اشکال ندارد.


وقت خواندن نماز عید فطر


١٥١٧ وقت نماز عید قربان از اول آفتاب روز عید است تا ظهر.


١٥١٨ مستحب است نماز عید قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند و در عید فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را هم بدهند بعد از نماز عید را بخوانند.


گام به گام با نحوه خواندن نماز عید فطر + احکام


کیفیت خواندن نماز عید فطر


١٥١٩ نماز عید فطر و قربان دو رکعت است که در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره باید پنج تکبیر بگوید، و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعداز قنوت پنجم تکبیری بگوید و به رکوع رود و دو سجده بجا آورد و برخیزد، و در رکعت دوم چهار مرتبه تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد


١٥٢٠ در قنوت نماز عید قربان هر دعا و ذکری بخوانند کافی است ولی بهتر است‏این دعا را به قصد امید ثواب بخوانند: "اللهم اهل الکبریاء و العظمة و اهل الجود و الجبروت و اهل العفو و الرحمة و اهل التقوی و المغفرة اسالک بحق هذا الیوم الذی جعلته للمسلمین عیدا و لمحمد صلی الله علیه و آله ذخرا و شرفا و کرامة و مزیدا ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تدخلنی فی کل خیر ادخلت فیه محمدا و آل محمد و ان تخرجنی من کل سوء اخرجت منه محمدا و آل محمد صلواتک علیه و علیهم اللهم انی اسالک خیر ما سالک به عبادک الصالحون و اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون".


١٥٢١ مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.


١٥٢٢ نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.


مستحبات نماز عید فطر


١٥٢٣ مستحب است در روز عید فطر قبل از نماز عید به خرما افطار کند،و در عید قربان از گوشت قربانی بعد از نماز قدری بخورد.


١٥٢٤ مستحب است پیش از نماز عید غسل کند، و دعاهایی که پیش از نماز و بعد از آن در کتابهای دعا ذکر شده به امید ثواب بخواند.


١٥٢٥ مستحب است در نماز عید بر زمین سجده کنند و در حال گفتن تکبیرها دستها را بلند کنند و نماز را بلند بخوانند.


گام به گام با نحوه خواندن نماز عید فطر + احکام


تکبیر نماز عید فطر چگونه است؟


١٥٢٦ بعد از نماز مغرب و عشای شب عید فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عید و نیز بعد از نماز عید فطر مستحب است این تکبیرها را بگویند:"الله اکبر الله اکبر لا اله الا الله و الله اکبر الله اکبر و لله الحمد الله اکبر علی ما هدانا".


١٥٢٧ مستحب است انسان در عید قربان بعد از ده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عید و آخر آنها نماز صبح روز دوازدهم است تکبیرهایی را که در مساله پیش گفته شد بگوید و بعد از آن بگوید: "الله اکبر علی ما رزقنا من بهیمة الانعام و الحمد لله علی ما ابلانا" ولی اگر عید قربان را در منی باشد مستحب است بعداز پانزده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عید و آخر آنها نماز صبح روز سیزدهم ذی‏حجه است، این تکبیرها را بگوید.




بیشتر بخوانید:





١٥٢٨ کراهت دارد نماز عید را زیر سقف بخواند.


احکام شک در نماز عید فطر


١٥٢٩ اگر شک کند در تکبیرهای نماز و قنوت‌های آن، اگر از محل آن تجاوز نکرده است بنابر اقل بگذارد، و اگر بعد معلوم شود که گفته بوده اشکال ندارد.


١٥٣٠ اگر قرائت‏ یا تکبیرات یا قنوت‌ها را فراموش کند و بجا نیاورد، نمازش صحیح است.


١٥٣١ اگر رکوع یا دو سجده یا تکبیرة الاحرام را فراموش کند، نمازش باطل می‏شود.


١٥٣٢ اگر در نماز عید یک سجده یا تشهد را فراموش کند احتیاط مستحب آن است که بعد از نماز آن را رجاءا بجا آورد، و اگر کاری کند که برای آن،سجده سهو در نمازهای یومیه لازم است، احتیاط مستحب آن است که بعد از نماز رجاءا دو سجده سهو برای آن نماز بنماید.


انتهای پیام/۴۱۳۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب