دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کتابخانه آنا | 11

«مهندس پهپادی»؛ روایت کاربرد پهپاد در نظام مهندسی از زبان یک ایرانی

کتاب «مهندس پهپادی» نوشته مسعود حیدری سعی دارد به بررسی نقش پهپاد و کاربرد آن در نظام مهندسی بپردازد.
کد خبر : 580616
مهندس پهپادی

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف علمی از جمله در نانو تکنولوژی و صنایع هوا و فضا و موشکی این روزها دیگر بر کسی پوشیده نیست. ایران اسلامی روز به روز توانمندتر از گذشته به دستاوردهای تازه‌ای در این حوزه‌ها دست پیدا می‌کند و برون داد تازه‌ای از این پیشرفت را به نمایش می‌گذارد.


یکی از شاخه‌های علم هوا و فضا که ایران توانست در آن بسیار پیشروی کند و به استاندارهای روز دنیا نزدیک شود به موضوع پهپاد بر می‌گردد. شاید برای نخستین بار دستاورد نظامی ایران در نشاندن پهپاد آر کیو ۱۷۰ آمریکایی بوده که این نام را بر سر زبان‌ها انداخت و شناخت مردم پرنده‌های هدایت پذیر از دور را بیشتر کرد. جالب است بدانید که در ماه‌های اخیر یک کتاب در این زمینه منتشر شده است که می‌تواند اطلاعات  


کتاب «مهندس پهپادی» یکی از معدود کتاب‌هایی است که درباره پهپاد نوشته شده و مطالب جالبی در این زمینه را در بر دارد. این کتاب که از نثری روان و ساده برخوردار است سعی کرده به موارد زیادی از موضوعات مرتبط با پهپادها بپردازد. البته مطابق با حجم کم کتاب نباید انتظار داشت که مطالب مبسوط و کامل باشد، بلکه در حد اشاراتی ابتدایی برای جلب نظر مخاطب و کشاندن آن به کتب مرجع مطالبی ذکر شده است.


مخاطب اصلی این کتاب را باید مهندسان و خبانانی دانست که در حوزه پهپاد فعالیت داشته اند و خواندن این کتاب برای آنان به شدت توصیه می‌شود.


در بخشی از متن کتاب می‌توان سطور زیر را مطالعه کرد؛


«امروزه توانایی تولید و به‌کارگیری انواع تجهیزات، یکی از لوازم تبدیل شدن یک کشور به یک قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای و جهانی است. هواپیماها و سایر هواگردها، همواره از مهم‌ترین و مؤثرترین سلاح‌ها برای دفاع از قلمرو خودی و عملیات تهاجمی علیه دشمن محسوب می‌شوند. در این بین، از دست رفتن خلبانان به عنوان نیروی انسانی کارآمد و متخصص در جریان نبردهای هوایی و جبران ناپذیر بودن این تلفات، به‌خصوص در شرایط حساس رزم و اهمیت این موضوع، محققان و پژوهشگران حوزه هوایی را بر آن داشت تا به طراحی و تولید هواپیماهای بدون سرنشین و با قابلیت کنترل از راه دور بپردازند. در این نوع هواپیماها، خلبان به عنوان کاربر یا اپراتور از ایستگاه کنترل زمینی، اقدام به هدایت هواپیما می‌کند. امروزه شاهد پرواز پهپادهایی هستیم که از آخرین فناوری‌های صنایع هوایی بهره می‌برند.


همچنین هر روزه با افزایش تعداد و تنوع پهپادها، کشورهای بیشتری در این زمینه به‌تحقیق و توسعه و فعالیت می‌پردازند. در این عصر از پهپادها به عنوان یک ابزار استاندارد در جنگ یا صنایع دیگر بهره‌برداری می‌شود زیرا استفاده و از دست دادن یک پهپاد تقریبا ارزان‌قیمت برای مأموریت‌های مختلف، به مراتب بهتر از به‌خطر انداختن جان یک خلبان و یک هواپیمای چند میلیون دلاری است.


کشورمان نیز به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه فعالیت تقریبا گسترده‌ای را در زمینه‌ی توسعه‌ پهپادهای تهاجمی و چندمنظوره دارد.»


«مهندس پهپادی» نوشته مسعود حیدری است که در 80 صفحه از سوی انتشارات سیمای دانش در اسفند منتشر شده است. 


انتهای پیام/۴۱۳۹/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب