دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1400 - 10:54
قدیری‌ابیانه در گفت‌وگو با آنا:

پیروزی روحانی در سال ۹۲ نتیجه عدم وحدت اصولگرایان بود/ موضع‌گیری علیه فساد باید شرط تائید صلاحیت در انتخابات باشد

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا گفت: در انتخابات ۹۲ پیروزی روحانی نتیجه عدم اتحاد و نبود نامزد واحد در اصولگرایان بود و وی توانست از این آب گل‌آلود ماهی بگیرد.
کد خبر : 579960
قدیری ابیانه

محمدحسن قدیری‌ابیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه افراد و چهره‌های زیادی از تمامی جناح‌ها قصد نامزدی در انتخابات را دارند، گفت: عملکرد دولت روحانی به‌قدری ضعیف بود که اگر محدودیت‌های جدید شورای نگهبان برای ثبت‌نام در انتخابات وضع نمی‌شد هزاران نفر در انتخابات ثبت‌نام می‌کردند به این دلیل که هرکسی فکر می‌کند در اداره کشور از این دولت موفق‌تر خواهد بود.


وی تأکید کرد: من معتقدم در این انتخابات علاوه بر افرادی که رد صلاحیت می‌شوند و افرادی که احراز صلاحیت نمی‌شوند بعضی از افرادی هم که صلاحیت دارند به تبلیغات انتخاباتی ورود پیدا نمی‌کنند و امکان نامزدی را نخواهند داشت زیرا نمی‌توان ۱۰۰ نفر نامزد برای انتخابات ریاست جمهوری داشت و صداوسیما نیز توان تبلیغ برای این تعداد نامزد را نخواهد داشت.


قدیری ابیانه ادامه داد: در کشورهای دیگر معمولاً دو تا سه نفر در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری شرکت می‌کنند در حالی که در کشور ما در کمترین حالت که اتفاق افتاده است چهار نفر حضور داشتند و تا هشت نامزد در یک انتخابات هم رخ‌داده است.


دیپلمات سابق ایران در پاسخ به این سؤال که آیا اصولگرایان بر نامزد واحدی اتفاق می‌کنند یا خیر، گفت: اگر آیت‌الله رئیسی در انتخابات شرکت کنند عموم جریانات اصولگرا بر انتخاب وی متحد می‌شوند؛ اما در صورت عدم حضور او هم احتمالاً نامزدهای اصولگرای تائید صلاحیت شده در نهایت به نفع کسی که بیشترین اقبال عمومی را در میان آن‌ها دارد کنار می‌کشند.


وی با تأکید بر اهمیت موضع‌گیری علیه فساد و فتنه ۸۸ توسط نامزدهای ریاست جمهوری، اذعان داشت: اگر من به‌جای شورای نگهبان بودم این مسئله را یکی از ملاک‌های تائید صلاحیت قرار می‌دادم؛ مثلاً شما تا به حال کلامی از زبان ظریف، پزشکیان، محسن هاشمی، جهانگیری و عارف علیه فتنه ۸۸ و نیز فساد برادر رئیس‌جمهور، برادر معاون رئیس‌جمهور، پسر وزیر مسکن، دختر وزیر صنعت یا داماد وزیر کار شنیده‌اید؛ من سکوت را در این‌جور مسائل برای یک مسئول نمی‌پذیرم.


قدیری ابیانه با تأکید بر اینکه عده‌ای فقط با اهداف تبلیغات سیاسی در انتخابات ثبت‌نام می‌کنند، تصریح کرد: بسیاری از افراد که در انتخابات ریاست جمهوری قصد ثبت‌نام دارند می‌دانند که صلاحیت این کار را ندارند و اصولاً اعتقادی به‌نظام جمهوری اسلامی ندارند و طبیعتاً توسط شورای نگهبان رد صلاحیت می‌شوند.


وی با تأکید بر عملکرد ضعیف اصلاح‌طلبان در ۸ سال اخیر و تأثیر آن بر عدم اقبالشان در میان مردم افزود: با اینکه این افراد خودشان بر این موضوع واقف هستند بازهم در صورت شکست در انتخابات ادعا خواهند کرد که به دلیل رد صلاحیت بعضی از نامزدهای مدنظرشان، در انتخابات رأی نیاوردند.


قدیری ابیانه ادامه داد: اصلاح‌طلبان با اینکه خودشان می‌دانند در میان افکار عمومی محبوبیتی ندارند ولی به این قضیه اعتراف نمی‌کنند؛ مثلاً تاج‌زاده که در فتنه ۸۸ مدعی تقلب بود، در میان دوستانش در زندان اوین در حالی که مخفیانه فیلمشان ضبط می‌شد به کذب بودن ادعایش اذعان کرد ولی هیچ‌گاه به‌صورت علنی و رسمی آن را اعلام نکرد.


این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه این قبیل کارهای اصلاح‌طلبان ترفند آن‌ها برای مطرح جلوه دادن این جریان میان مردم است، تصریح کرد: اصلاح‌طلبان یک جریان و حزب شکست‌خورده هستند و فعلاً زمینه برای پیروزی در انتخابات را ندارند، مگر اینکه فریبکاری‌هایی را انجام بدهند؛ آن‌ها معتقدند می‌توانند مردم را فریب دهند همان‌طور که در سال ۹۲ و ۹۶ و در انتخابات شورای شهر این کار را کردند.


وی با یادآوری سخنان رئیس‌جمهور در مجلس در خصوص اینکه دولت می‌تواند دلار را در دو هفته به ۱۵ هزار تومان برساند، افزود: دولتمردان بنا دارند با ارز پاشی از خزانه کشور، قیمت دلار را هر چند برای مدت کوتاهی تا برگزاری انتخابات پایین بیاورند و آن را به مذاکرات وین ربط داده و برجام را زنده و مؤثر جلوه دهند، در صورتی که برجام مرده و متعفن به دنیا آمده است.


وی در آخر و در پاسخ به این سؤال که آیا اصلاح‌طلبان می‌توانند یک نفر را به‌عنوان نامزد واحد و مشترک مطرح کنند، گفت: من معتقدم مرجع تصمیم‌گیری در خصوص اصلاح‌طلبان آمریکا و غرب است و این بر روی انتخاب گزینه نهایی اصلاح‌طلبان برای انتخابات تعیین‌کننده است.


انتهای پیام/۴۱۶۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب