دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1400 - 09:21
یادداشت/احمدرضا هدایتی؛

سیاست‌زدگی، مانع پیشرفت کشور

احمدرضا هدایتی طی یادداشتی نوشت: بدیهی است که برخورداری از بصیرت سیاسی برای همه افراد جامعه به‌خصوص مسئولین و نخبگان کشور امری لازم و ضروری است، اما بصیرت فقط جنبه سیاسی ندارد.
کد خبر : 579922
احمدرضا هدایتی

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، احمدرضا هدایتی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: بدیهی است که برخورداری از بصیرت سیاسی برای همه افراد جامعه به‌خصوص مسئولین و نخبگان کشور امری لازم و ضروری است، اما بصیرت فقط جنبه سیاسی ندارد.


در فرهنگ لغات نیز از واژه بصیرت به معنای عقیده قلبی، شناخت، یقین، زیرکی و عبرت نام برده شده است، بنابراین همان‌طور که اشاره شد، بصیرت واژه‌ای چند بعدی با مفاهیم مختلف است.


رهبر فرزانه انقلاب نیز در توضیح دقیق بصیرت در یکی از سخنرانی‌هایشان می‌فرمایند: «بصیرت را در دو سطح می‌توانیم تعریف کنیم؛ یک سطح، سطح اصولی و لایه‌ زیرین بصیرت است.


انسان در انتخاب جهان‌بینی و فهم اساسی مفاهیم توحیدی، با نگاه توحیدی به جهان طبیعت، یک بصیرتی پیدا می‌کند. … این، پایه‌ اساسی معرفت است؛ پایه‌ اساسی بصیرت است. 
همچنین ایشان متذکر می‌شوند که به‌جز این سطح وسیع بصیرت و لایه‌ عمیق بصیرت، در حوادث گوناگون هم ممکن است بصیرت و بی‌بصیرتی عارض انسان شود. انسان باید بصیرت پیدا کند.با این حساب و با عنایت به مجموع بیانات متعدد رهبر معظم انقلاب در مورد واژه بصیرت و پیوند این موضوع با تزکیه و تربیت، می‌شود چنین استنباط کرد که راز بصیرت افزایی، در بهبود و اصلاح نظام تعلیم و تربیت نهفته است.


ایشان در سخنرانی اخیرشان به مناسبت روز معلم نیز همچون گذشته مجددا به نوعی گریزی به این مسئله داشتند و بر ضرورت توجه به نظام تعلیم و تربیت تأکید کردند و در ادامه از معلمان عزیز به عنوان افسران سپاه پیشرفت کشور (در ابعاد مختلف) نام بردند.


با این حال متأسفانه طبق روال معمول، از مجموع سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی که بخش عمده آن به مباحث مربوط به تعلیم و تربیت اختصاص داشت، فقط بخش‌های سیاسی آن مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و منعکس شد.


این در حالی است که نه تنها ضعف در بصیرت سیاسی، بلکه سایر مشکلات در بخش‌ها و موضوعات مختلف، خود معلول ضعف در نظام تعلیم و تربیت در عرصه‌ها و سطوح گوناگون است.


ایشان در پیام روز معلم سال گذشته نیز از تزکیه، تعلیم، کتاب و حکمت الهی به عنوان چهار واژه‌ کلیدی نام بردند و یادآوری کردند که واژه کلیدی دیگر قیام به قسط (یعنی برقراری عدالت) است.


بنابراین  از آنجا که بسیاری از مشکلات معلول کم توجهی به مسائل و موضوعات بنیادین و اساسی نظیر نظام عدالت، تعلیم و تربیت و اهمیت توسعه علوم انسانی، طراحی مدل‌ها و الگوهای اسلامی و نظام کنترل و نظارت هستند، لذا امید است همگام و همزمان با اقدامات رسانه‌ای برای روشنگری سیاسی، به اندازه کافی به این موضوعات اساسی  نیز پرداخته شود.


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب