دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1400 - 09:49
یادداشت/امید فعال؛

امام خمینی(ره) فلسطین را زنده کرد/قدس قلب تپنده اسلام است

همه ساله مردم در ایران با برگزاری راهپیمایی قدس، حمایت خود را از ملت مظلوم فلسطین اعلام می‌کنند اما چند سالی است که با شیوع ویروس کرونا، این راهپیمایی برگزار نمی‌شود.
کد خبر : 579384
قدس

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا؛ «آرزوی ما آن است که سرزمین فلسطین مقدس و مسجدالاقصی از صهیونیست‌ها پاک شود.»


 روز جهانی قدس آخرین جمعه ماه رمضان است که امام خمینی در سال ۱۳۵۸ شمسی، آن را روزی رسمی برای حمایت از مردم فلسطین دانست و از مسلمانان جهان خواست که برای کوتاه کردن دست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن به هم بپیوندند.


همه ساله مردم در ایران با برگزاری راهپیمایی قدس، حمایت خود را از ملت مظلوم فلسطین اعلام می‌کنند اما چند سالی است که با شیوع ویروس کرونا، این راهپیمایی برگزار نمی‌شود.


قائم‌مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این‌باره می‌گوید: «محدودیت کرونا موجب نمی‌شود روز قدس به فراموشی سپرده شود. مردم امسال مثل سال قبل از شرکت از راهپیمایی محروم هستند.»


یکی از اهداف نظام سلطه فراموشی روز قدس است، اما ابتکار نامیدن آخرین جمعه ماه رمضان به‌عنوان روز قدس موجب شد که مسئله قدس به فراموشی سپرده نشود؛ امام خمینی اولین مرجع تقلید و پیشوای بزرگ مذهبی بود که مجوز حمایت از مبارزان فلسطینی از محل وجوهات شرعی، زکات و صدقات را صادر نمودند.


آیت‌الله سید روح‌الله موسوی خمینی، فقیه، عارف و مرجع تقلید از آخرین جمعۀ ماه مبارک رمضان با عنوان «روز جهانی قدس» یادکرده و خطاب به ملت مسلمان فرمودند:‌ «من در طی سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم که اکنون این روزها به حملات وحشیانۀ خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است... جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‌کنم آخرین جمعۀ ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و می‌تواند تعیین‌کنندۀ سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به‌عنوان «روز قدس» انتخاب و طی مراسمی همبستگی بین‌المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر خواستارم.» (صحیفه امام، ج ۹، ص ۲۶۷ / ۱۶ / ۵ / ۵۸)


امام خمینی(ره) فلسطین را زنده کرد/قدس قلب تپنده اسلام است


نقش امام خمینی در احیای مسئله فلسطین نقش بی‌بدیل است؛ مهدی شکیبایی کارشناس مسائل فلسطین معتقد است که زمانی که انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی به پیروزی رسید، نامی از فلسطین در دنیا وجود نداشت و زمانی هم بود که کشورهای عربی همه تلاش خود را برای آزادسازی فلسطین انجام داده و در جنگ‌های متعددی از سوی رژیم صهیونیستی متحمل شکست شده بودند.


یک سال قبل از نام‌گذاری روز جهانی قدس، قرار داد کمپ دیوید توسط «انور سادات» رئیس‌جمهور وقت مصر و «مناخیم بگین» نخست‌وزیر وقت اسرائیل در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۱۹۷۸ به امضا رسید.


«امل ابوزید» مشاور رئیس‌جمهور لبنان و نماینده سابق پارلمان این کشور اعلام کرد که هدف امام خمینی (ره) از نام‌گذاری روز جهانی قدس، ارسال پیام مهم و استراتژیک همبستگی با آرمان فلسطین است.


دبیرکل حزب‌الله لبنان هم با بیان اینکه روز جهانی قدس، میراث مبارک امام خمینی «قدس سره» است، اعلام کرد: امامی که امیدهای مستضعفان و مظلومان را در جهان با انقلاب اسلامی بزرگ خود در ایران در سال ۱۳۵۷ زنده کرد و با قرار دادن آخرین روز ماه مبارک رمضان به‌عنوان روز قدس، پایبندی محکم جمهوری اسلامی ایران و همه مجاهدان و رزمندگان شریف در مورد مسئله فلسطین و قدس را نشان داد و این مسئله و جهاد و تلاش در راه آن را جز واجب‌ترین تکالیفی قرارداد که هر قدر فشارها و چالش‌ها و جان‌فشانی‌ها و تاوان آن افزایش یابد، نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.


امام خمینی(ره) فلسطین را زنده کرد/قدس قلب تپنده اسلام است


پایگاه خبری العالم در بخشی از یادداشت خود، دیدگاه امام راحل را درباره خطر رژیم غاصب در ۳ بخش خلاصه می‌کند: اولاً: خطر رژیم صهیونیستی محدود بر قدس و فلسطین نیست بلکه این رژیم، جرثومه فساد است که به قدس بسنده نمی‌کند و اگر فرصت به آن دست دهد تمامی کشورهای اسلامی را در معرض خطر قرار خواهد داد.


دوم: امام خمینی (ره) معتقد بودند که رژیم صهیونیستی نمی‌خواهد در ایران نه عالم دینی، نه قرآن و نه احکام اسلامی باشد تا این رژیم به اهداف خود دست یابد.


سوم: حضرت امام خمینی بر ضرورت و اهمیت خیزش ملت‌های اسلامی و حاکمانشان علیه رژیم غاصب تأکید داشتند و معتقد بودند که ملت‌ها و حاکمان مسلمان مسئول تأسیس رژیم اسرائیل بودند و لذا بایستی مسئولیت نابود کردن آن را از هستی بر عهده بگیرند. ایشان در سخنانی گفته‌اند: باید دولت‌ها و ملت‌های مسلمان دست در دست هم بدهند و طرح صهیونیستی در منطقه را خنثی کنند.


در واقع روز جهانی قدس، نماد وحدت و اراده امت اسلامی در مقابل جنایات مستکبر عالم است و امروزه موضوع قدس و فلسطین مهمترین عامل وحدت فکری و اعتقادی جهان اسلام به‌شمار می‌آید.


انتهای پیام/۴۱۶۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب