دولتهای بعد از جنگ تحمیلی فرهنگی نبودهاند/ سایه تفکر لیبرالیسم بر فرهنگ غنی اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دولتآباد، حسین مطیع در سلسله نشستهای تخصصی دولت جوان حزباللهی با موضوع نقد فرهنگی دولتهای گذشته که به صورت برخط از سامانه جلسات دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد برگزار شد، گفت: از آنجایی که مباحث فرهنگی اساساً مباحث زمانبری هستند، نتیجه کار فرهنگی که امروز آغاز شده باشد، ۱۰ سال آینده نتیجه میدهد.
وی به نقل از شهید بهشتی ادامه داد: فعالیت فرهنگی کاری است که امروز آغاز میشود؛ اما آنقدر درازمدت است که فرد در زمان حیاتش نتیجه آن را نمیبیند. دولتهای ما فعالیت کوتاهمدت دارند و این موضوع یکی از دلایلی است که فعالیت فرهنگی ناقص میماند به همین دلیل اکثر کشورها کارها و وظایف و مسئولیتهای فرهنگی را از زیر دست دولت و جناحهای سیاسی آزاد کردهاند.
عضو شورای عالی بسیج اساتید استان اصفهان درباره مشکلات فرهنگی کشور عنوان کرد: متأسفانه اولویت برای مسئولان فرهنگی کشور فرهنگ جامعه نیست به همین دلیل بودجههای کمی به موارد فرهنگی اختصاص میدهند و حتی اگر در جایی با مشکل مواجه شوند از بودجه فرهنگی کم کرده و استفاده میکنند.
مطیع بیان کرد: امالمسائل و دلیل مشکلات ما فرهنگ است و ریشه رفع آنها نیز به فرهنگ برمیگردد. اگر میخواهیم کشور را سامان دهیم باید اول فرهنگ را درست کنیم و از آنجایی که اصولیترین و اساسیترین نیازهای ما نیازهای فرهنگی است برای اصلاح جامعه باید دست به کارهای فرهنگی بزنیم.
عمدهترین مشکلات فرهنگی در کشور چیست؟
وی تأکید کرد: امروزه کمّیت بر کیفیت غلبه کرده در حالی که کار فرهنگی را با عدد و رقم نمیتوان توضیح داد و اصل آن محتوا و مقوله کیفیتی است.
عضو شورای عالی بسیج اساتید استان اصفهان تبیین کرد: از دیگر مشکلات فرهنگی کشور تعامل نداشتن قوای سهگانه با نهادهای فرهنگی است. ایران یک کشور اصیل و فرهنگی است که در آن نهادهای بومی و سنتی به دولت وابسته نیستند؛ اما دولت بدون دخالت در کار نهادهای فرهنگی باید به آنها کمک کند.
مطیع مطرح کرد: متأسفانه در دوران پس از جنگ هیچکدام از دولتهای ما فرهنگی نبودهاند و اگر چنین بوده، تفکر لیبرالیسم بر فرهنگ غنی اسلامی سایه افکنده بوده است.
وی توضیح داد: بیشتر وزرای فرهنگی و مسئولان فرهنگ و علوم در کشور پزشک و مهندس هستند و در مسائل علوم انسانی صاحبنظر نیستند و در دستهبندی فرهنگی افراد در دسته مصرفکننده یا در بهترین حالت توزیعکننده قرار دارند نه تولیدکننده فرهنگ.
عضو شورای عالی بسیج اساتید استان اصفهان تبیین کرد: غلبه فضای مجازی در سالهای اخیر و کمبود سواد رسانهای در بین مسئولان یکی دیگر از دلایل وجود مشکلات فرهنگی در جامعه است.
مطیع اضافه کرد: مسئولان بدانند در رسانه و فضای مجازی و زیر پوست آنها چه میگذرد. ازجمله موارد دیگری که موجب ایجاد مشکلات فرهنگی در جامعه کنونی ما شده، میتوان به ضعف شورای فرهنگی انقلاب، تعدد مراکز فرهنگی با وجود بیفایده و فرمالیته بودن و گزارش محوری اشاره کرد که تنها راهحل آنها توجه ویژه به الگوی ایرانی اسلامی و پیشبرد فرهنگ کشور طبق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/