آخرین جزئیات واردات واکسن کرونا توسط وزارت بهداشت/ تزریق واکسن پولی نیست
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، محمدرضا شانهساز پیش از ظهر امروز در نشست خبری گفت: معادلات ارزی ما در اداره دارو در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به هم ریخت. در این مدت ۲ درصد رشد ارزبری و ۳۱ درصد کاهش در محصولات وارداتی نیز داشتیم. همچنین ۴۵ درصد تغییر مثبت در بازار تجهیزات پزشکی و ۲۲ درصد کاهش واردات و در حوزه مکملها و فرآوردههای طبیعی شاهد کاهش ۷۴ درصدی هستیم. اما ظرف ۴۵ روز موفق شدیم به تولید روزانه ۴۵ میلیون عدد ماسک برسیم. امیدواریم بتوانیم در خرداد ۱۴۰۰ اولین مجموعه میلیونی تولید واکسن را داشته باشیم.
وی اظهار کرد: تا پایان سال میتوانیم کار واکسیناسیون جمعیت اولویت دار و سایر گروههای هدف را به سرانجام برسانیم.
رئیس سازمان غذا و دارو در زمینه اصالت محصولات سلامت محور گفت : توانستهایم کنترل خوبی بر سامانه تی تک داشته باشیم، زیرا ما تمام محصولات سلامت محور وارداتی را برچسب گذاری کردیم.
وی در خصوص آخرین وضعیت تامین واکسن کرون، گفت: برای واردات واکسن کرونا هر آنچه لازم بود انجام شد. مبالغ لازم شدند. اما آنچه قرار بود از طریق کوواکس تا ۱۰ فروردین دریافت شود میبایست ۴.۵ میلیون دز باشد که فقط ۷۰۸ هزار دوز دریافت کردهایم.
شانه ساز اعلام کرد: ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن واردات داشتیم و حدود ۴۹ شرکت بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا اعلام آمادگی کردند و از آن جمع برای ۳۵ شرکت معرفی نامه صادر شد اگرچه تا امروز نتوانستهاند مستندات واردات را اعلام کنند.
حذف موانع تولید در سازمان غذا و دارو
وی بیان کرد: : صدور IRC هایی از بالای ۴۵ روز به ۲۴ ساعت کاهش یافت. این عمل نوعی پشتیبانی و حذف موانع تولید است. همچنین، تولید داخلی در تجهیزات و ملزومات پزشکی ۲۱.۳ درصد رشد داشت و واردات آن تنها ۱۰ درصد رشد داشته است.
شانه ساز با بیان اینکه واکسن کرونا قرار نیست پولی باشد، گفت: در زمینه تولید واکسن نیز چهار شرکت موفق به دریافت مجوز انجام مطالعات بالینی شدهاند و دو شرکت هم مجوز تولید مشترک را دریافت کردهاند. ما از بحث واردات غافل نبودهایم، اما تکیه اصلی بر تولید داخل است. ما ظرف ۴۵ روز توانستیم از حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تولید عددی ماسک سه لایه آن را به حدود ۴۵ میلیون برسانیم. در زمینه ونتیلاتور هم همین بود. تولید ۱۰۰ عدد ونتیلاتور در آن بازه زمانی به ۱۵۰۰ عدد رسید.
شانه ساز افزود: هر واکسنی را که سازمان غذا و داروی ایران تایید کند از نظر سازمان جهانی بهداشت میتواند در لیست تامین واکسن قرار گیرد. ما با کمپانی هندی بهارات تفاهمنامه ۲.۵ میلیون دوز واردات را داریم. در حال حاضر، پول ۵۰۰ هزار دوز پرداخت شده است اما پس از واردات ۲۵ هزار دوز، دادستانی هند اجازه واردات بقیه آن را ندارد. همچنین با روسیه دو میلیون دوز واکسن کرونا قراردادبسته بودیم . همچنین، ۶۰ میلیون دوز نیز تا پایان سال میلادی جاری قرار داد برای واردات واکسن از روسیه بسته شده است. البته نمیدانیم تا چه میزان تحقق خواهد یافت.
پایان پیام/ ۴۱۶۱
انتهای پیام/