دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد؛

فروش مواد روانگردان در آرایشگاه‌های زنانه/ دعوای فروش متادون صنفی است

تویسرکان‌منش گفت: سرعت رشد اعتیاد در میان زنان بسیار بالاست، به‌خصوص مواد روانگردان که به خاطر تبلیغات منفی در مراکز ورزشی و آرایشگاه‌ها فروخته می‌شود.
کد خبر : 578368
اعتیاد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، رضا تویسرکان‌منش صبح امروز در نشست خبری مجازی خود با خبرنگاران با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: برای آنکه بتوانیم زنجیره انتقال را از بین ببریم، باید تعداد کثیری را واکسن کنیم. افراد متجاهر و معتاد ممکن است نسبت به بهداشت فردی کم‌کاری کنند،  بنابراین چرخه در میان آن‌ها بالا است و این به نفع همه افراد جامعه است. البته تعداد این افراد و میزان واکسنی که نیاز داریم، خیلی نیست. با توجه به انواع کرونای جهش‌یافته، این نگرانی برای افرادی وجود دارد که به صورت گله‌ای در یک فضا نگه داری می شوند. بنابراین ما درخواست کردیم که مددجویان معتاد را در اولویت واکسن قرار دهد.  


هیچ داروئی برای همه افراد و اعتیادها نداریم


وی افزود: موج انتشار اچ آی وی را توانستیم با فرم‌های کم‌خطرتر مواد یعنی شربت‌هایی مثل متادون کاهش دهیم. اما در سال‌های اخیر موج اعتیاد به متادون زیاد شد و زحمات ما را به هدر داد. از سال ۲۰۰۳ استراتژی ستاد تنوع دادن به داروهای درمان اعتیاد است. ما قصد داریم سهم بیشتری از درمان اعتیاد را به داروهای جدیدتر اختصاص دهیم. از طرفی داروهای گیاهی موثری هستند که مجوزهای لازم را بدست آوردند،  این داروها در حال ورود به بازار هستند. اما اغلب داروهای گیاهی که در عطاری‌ها هستند غیرمجاز محسوب می‌شوند.


مدیر کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیان کرد: ما هیچ داروئی برای همه افراد و اعتیادها نداریم. هر داروئی باید با تجویز پزشک و همراه با درمان‌های روانشناختی به کار رود.


تویسرکان‌منش، گفت: چند ماه پیش مطلع شدیم که یک فراورده از گیاه شاهدانه در عطاری‌ها فروخته می‌شود. ما فهمیدیم که این مجوز توسط سازمان غذا و دارو داده شده است. متاسفانه در این زمینه هماهنگی با ستاد مواد مخدر نبود. البته گفته می شود در درمان و پیشگیری سرطان اهمیت دارد، اما مستندات لازم نبود. ما از سازمان غذا و دارو خواستیم که مستندات لازم را به ما برسانند. به‌طورکلی ستاد مبارزه با مواد با این نوع داروها مخالف است. البته در این دارو تی اچ سی بسیار کم است. مسئله این است که ما نیازی به داروی مسکن جدید بر پایه‌ی ماری‌جوانا نداریم. دست ما در عرصه پزشکی برای مسکن بسیار باز است.


مدیر کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: همانطور که می‌دانید، وابستگی به مواد یک بیماری جسمی و روحی است. عواقب اجتماعی و غیره دارد. این بیماری پیچیده است و درمان‌های پیچیده دارد. مصرف مواد تغییراتی ایجاد می‌کند که فرد بر مبنای اجبار مصرف می‌کند. درست است که هدف نهایی عدم وابستگی است، اما به دلایل متعددی نمی‌توانیم این هدف نهایی را ایجاد کنیم. بنابراین ترجیح می‌دهیم که حدی از این مشکلات را کاهش دهیم. با داروهای مشابه سعی می کنیم آن‌ها را به جامعه بازگردانیم. این می‌تواند اشتغال و مشکلات خانوادگی را کاهش دهد. اما در همه دنیا میزان عود و بازگشت به مواد بالاست. باید در نظر بگیریم که تمام درمان‌ها مکمل هم هستند. اینکه فرد همزمان با درمان به کار برگردد خوب است اما نباید این را فرض کنیم که مؤسساتی هستند که می‌توانند معتاد را با اعجاز به زندگی برگردانند.


۳ درصد از آمار ۲میلیون و ۸۰۰ هزار معتاد کشور متجاهر هستند 


تویسرکان‌منش بیان کرد: ماندگاری معتادان در کمپ‌ها برای درصد کمی از معتادان است. طبق آمار ما ۲میلیون ۸۰۰ هزار نفر معتاد داریم که کمتر از سه درصد آنها معتاد متجاهر است. البته تمرکز ما بر همین سه درصد است اما برنامه های ستاد بر کل معتادان (یعنی تمام دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر) است. ماهیت اعتیاد بازگشت به مصرف است.


وی افزود: مراکز جامع در کشور افتتاح شده‌اند که معتادان را بعد از نگه‌داری در مراکز ماده ۱۶، به آنها کار و درمان روانشناختی ارائه می دهند. بطور کلی کلیه شیوه‌های ترک اعتیاد و کاهش آسیب را در نظر داریم. اما در جمع برنامه‌های کاهش آسیب انتخاب بین بد و بدتر است.


مدیر کل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: باید تمرکز را بر ابتلای افراد بگذاریم. باید عوامل مختلف اجتماعی و سیاسی را که منجر به مصرف مواد می‌شوند را پیدا کنیم. باید جلوی شایعاتی را بگیریم که منجر به تجربه‌های اولی افراد می شود. ما باید در نظر بگیریم که در آینده جمعیت معتاد زیادی نداشته باشیم. هرچه بر بحث پیشگیری سرمایه‌گذاری کنیم نتایج بهتری خواهیم داشت.


متادون را داروسازان بفروشند یا درمانگران؟  


تویسرکان‌منش، بیان کرد: دو نظریه در رابطه با فروش متادون وجود دارد. درمانگران معتقدند که این داروها باید در مراکز کاهش آسیب عرضه شود و توجیه آنها این است که این ماده افراد را به مراکز می کشاند و ما می توانیم درمان را اعمال کنیم. اما کارشناسان داروساز می گویند که ما می‌توانیم این داروها را از طریق داروخانه‌ها توزیع کنیم. در واقع این یک درگیری صنفی است که بحث ایجاد کرده است. در حال حاضر تصویب شده است که توزیع به شیوه قبل ادامه پیدا کند تا یک ضابطه کلی به نتیجه برسد. توزیع داروهای اعتیاد در داروخانه‌ها می تواند به نگهداری، توزیع و کنترل این داروها کمک کند.


وی در خصوص اعتیاد زنان و مراکز کاهش آسیب آنان، بیان کرد: شیوع اعتیاد در مردان با اختلاف بالا است. در کل آمار دو میلیونی که گفتیم تنها ۶ دهم درصد زن هستند. اما از نظر بروز نگرانی‌هایی وجود دارد. زیرا سرعت رشد اعتیاد در میان زنان بسیار بالاست، بخصوص مواد روانگردان که به خاطر تبلیغات منفی در مراکز ورزشی و آرایشگاه‌ها فروخته می‌شوند. اما زنان آسیب دیده معتاد و متجاهر هم هستند که نگرانی ستاد محسوب می‌شوند. در شهرهای مختلف مثل تهران، اصفهان و مشهد و ... مراکزی تهیه شده است. ما تلاش می‌کنیم که معتادان زن بتوانند در مراکز بهداشت و سلامت معاینه شوند. این مسئله مختص زنان معتاد غیر متجاهر است.


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب