دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد:

تولید علم در ایران با شتاب فزاینده‌ای ادامه دارد/ باید به پژوهش توجه ویژه‌ شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد با توجه به نقش ایران در جهان اسلام در تولید علم گفت: تولید علم در ایران اسلامی با شتاب فزاینده‌ای ادامه دارد.
کد خبر : 57770

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، صلاح خان احمدزاده در مراسم تجلیل از پژوهشگران بر‌تر واحد مهاباد اظهار کرد: برای دستیابی به توسعه پایدار و رقابت در عرصه‌های جهانی و ادامه شتاب تولید علم در کشور باید به امر پژوهش توجه ویژه‌ای شود.


وی تولید علم در سال گذشته میلادی در ایران را ۱. ۶۲ درصد اعلام کرد و گفت: اکنون ایران اسلامی در میان کشورهای اسلامی جهان رتبه نخست تولید علم را دار است.


خان احمدزاده با بیان پیشرفت‌های خوبی که کشور در عرصه تولید علم و پژوهش در سال‌های اخیر داشته است، بیان کرد: باوجود این پیشرفت‌ها ولی تنها ۴۴ صدم درصد از تولید ناخالص داخلی کشور به امر پژوهش در کشور تخصیص یافته است که در مقایسه با دیگر کشورهای جهان این رقم بسیار اندک است.


وی افزایش سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی به سه درصد، ایجاد مراکز رشد بیشتر، ایجاد بازار فناوری و مراکز آینده نگر در بازار، کاربردی کردن تحقیقات دانشگاهی و افزایش سهم تحقیقات و توسعه در بودجه دولت را به ۱۰ درصد از جمله راهکارهایی دانست که برای تداوم شتاب بخشیدن به تولید علم در کشور ضروری است.


خان احمدزاده با انتقاد از نبود ارتباط بین صنعت و دانشگاه افزود: این واحد دانشگاهی برای رفع این نقیصه با سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اقدام به عقد یک تفاهمنامه کرده علاوه بر آنکه در همین راستا با سازمان نظام مهندسی استان نیز در این زمینه ارتباط‌هایی به وجود آمده است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد نیز در این جلسه با مهم بر شمردن امر پژوهش در دانشگاه‌ها گفت: از مجموع دو هزار و ۴۷۳ مقاله ارائه شده در فاصله سال‌های ۸۳ تا ۹۴ از سوی اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه، یک هزار و ۱۸۸ مورد در طول سال‌های ۹۲ تا ۹۴ بوده است.


اکبر قاسمی افزود: در این واحد دانشگاهی تاکنون ۲۷۰ پژوهش به انجام رسیده است و اکنون نیز ۶۵ طرح پژوهشی در حال اجرا است.


وی کتابخانه این دانشگاه را یکی از غنی‌ترین کتابخانه‌های دانشگاهی در غرب کشور عنوان کرد و گفت: اکنون در کتابخانه این واحد ۱۰۴ هزار و ۷۲۳ جلد کتاب در بیش از ۳۵ هزار عنوان وجود دارد علاوه بر آنکه برای رفاه حال دانشجویان و پژوهشگران در دستیابی آنها به آخرین دستاورد‌ها و یافته‌های علمی جهان بخش کتابخانه دیجیتالی این دانشگاه نیز راه اندازی شده است.


در ادامه این آئین از اعضای هیات علمی بر‌تر، پژوهشگران نمونه، دانشجویان کوشا و شماری از نخبگان بخش کشاورزی، صنعت و معدن این شهرستان نیز با اهدای هدایایی قدردانی شد. در پایان این مراسم حاضران با حضور در نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی این واحد دانشگاهی آن را افتتاح کرده و مورد بازدید قرار دادند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب