لاریجانی نامزد اصولگرایان نیست/ اصلاحطلبان عملکرد قابل دفاعی ندارند
صادق خلیلیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه شما پیش از این برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کردید، آیا از طرف گروههای جریان اصولگرا اعم از شورای وحدت، شورای ائتلاف و جبهه پایداری، با شما گفتوگو کردند؟ گفت: حضور بنده در انتخابات ریاست جمهوری در صورت قطعی شدن، مستقل از جناحهای سیاسی و گروههای مرتبط با آنها است. مستقل بودن به این معنی است که در چارچوب و سازوکار این گروهها وارد انتخابات نخواهم شد و تعهدات و شروط این گروهها را نخواهم پذیرفت، بنابراین مسیر مستقلی را بر اساس خط فکری و برنامههای خود دنبال خواهم کرد.
عضو کابینه دولت دهم افزود: به نظر بنده هشتاد درصد مردم از هر دو جناح معروف مخصوصاً اصلاحطلبان و گروههای وابسته به آنها عبور کردهاند؛ اما سردمداران سیاسی این جناحها هنوز واقعیت این تغییرات اجتماعی و سیاسی را نپذیرفتهاند و بسیار سنتی و بر اساس مشی چهل ساله خود حرکت میکنند که با شرایط متحول شده فعلی تطبیق ندارد و پاسخگوی مطالبات مردم نیست. باید با نگاه نو و چشمانداز جدیدی مسائل کشور و جامعه را تحلیل و برنامهریزی کرد و یک نهضت و جهاد سازندگی همه جانبه را برای دستیابی به پیشرفت و توسعه در کشور و رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی ایجاد کرد. تحول اساسی در اداره کشور همراه با عدالت و فسادستیزی اجتنابناپذیر است و گردش نخبگانی، جوانگرایی و شکستن حلقه بسته مدیریت سیاسی و جناحی ضرورت دارد.
اگر کسی سابقه حضور در دولت نداشته باشد، نمیتواند در ریاست جمهوری موفق شود
وی درباره اینکه در صورت ورود برخی چهره های سیاسی نظیر آیتالله رئیسی، آیا حاضر هستید که به نفع رقبا کنارهگیری کنید؟ تصریح کرد: معتقد هستم که قوه مجریه نسبت به قوای دیگر از ظرفیت، ویژگیها، قدرت و پیچیدگی بسیار بالاتری برخوردار است که اداره آن، تجربه و شناخت خاص خودش را نیاز دارد و اگر کسی این ویژگیها و سابقه حضور در دولت را نداشته باشد ممکن است موفقیت لازم را بدست نیاورد و کشور آسیب ببیند. البته قوه قضائیه و مقننه در جایگاه خود اهمیت بسزایی دارند اما تجربه کاری و سازوکار آنها با قوه مجریه متفاوت است. به همین دلیل فردی که قصد دارد برای ریاست جمهوری نامزد شود بهتر است از درون قوه مجریه مراحل مختلف از سطوح کارشناسی و مدیریتهای میانی استانی و ملی و حداقل تجربه چهارساله در سطح وزارت یا بالاتر را در دولت داشته باشد.
خلیلیان ادامه داد: انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست قوه قضاییه به این دلیل که برای اولین بار فردی از درون این قوه انتخاب شد با استقبال عمومی در درون قوه قضائیه و بیرون مواجه شد زیرا این امر در کارایی و مدیریت بهتر این قوه بسیار تاثیر دارد. لذا معتقدم که بهتر است این تجربه را در قوه مجریه و ریاست جمهوری هم داشته باشیم تا با انتخاب مردم فردی با تجربه، دارای برنامه عملی و نه ذهنی و دارای کارنامه مشخص از درون قوه مجریه بر مسند خدمت به کشور قرار گیرد. این موضوع در خصوص مجلس و سایر نهادها نیز صدق میکند. بهتر است افرادی که با اعتماد مردم بر مسند نمایندگی قرار گرفتند، به امانتی که به آنها سپرده شده وفادار بمانند و در جایگاه رفیع مجلس که امام آن را در رأس امور دانستند، به کشور خدمت کنند تا شائبه اینکه کرسی مجلس به صورت استفاده ابزاری و سکوی پرش برای کسب قدرت بیشتر از سوی برخی افراد تلقی شده، پیش نیاید.
دولت روحانی بر برجام و وعده دولت آمریکا تکیه کرد
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به اینکه در صورت پیروزی در رقابت ریاست جمهوری، چه برنامههایی در نظر دارد؟ متذکر شد: با توجه به اینکه در حال حاضر اقتصاد کشور و تولید در رکود عمیق همراه با تورم و بیکاری گسترده قرار گرفته و از سال ۹۱ تمرکز دشمن بر فشار اقتصادی کشور قرار گرفته ، بنابراین اولویت اول بنده بر روی امور اقتصادی است.به عبارت دیگر برنامه دولت آینده برای حل مشکل معیشت مردم، رونق تولید، کنترل تورم و مبحث مهم اشتغال و ازدواج جوانان و تامین مسکن هفت دهک متوسط و پایین درآمدی متمرکز خواهد بود. کما اینکه تداوم اجرای کامل هدفمندی یارانهها با حذف سه دهک بالای درآمدی و افزایش پلکانی پرداخت یارانه نقدی برای طبقات درآمدی متوسط و پایین جامعه، توسعه بیمه بیکاری و پوشش بیمه تکمیلی درمان برای همه آحاد مردم از مهمترین ضروریات دولت آینده خواهد بود.
خلیلیان خاطرنشان کرد: مبارزه با فساد دولتمردان و بستگان آنها و مقابله با رانتخواران از دیگر اولویتهای کشور در شرایط حاضر است تا اعتماد عمومی مردم افزایش یابد و امنیت ملی کشور تقویت شود. البته اشتباه سیاست خارجی دولت روحانی این بود که به ظرفیتهای داخلی توجه نداشت و فقط به برجام و وعده دولت آمریکا تکیه کرد که از همین ناحیه نیز کشور آسیب دید. بنابراین دولت آینده تمرکز و اولویت خود را بر استفاده از تواناییهای داخلی و ظرفیتهای متنوع بینالمللی قرار خواهد داد و اگر از ناحیه برجام هم نتیجهای حاصل شد سبب همافزایی میشود. سیاست خارجی بر اساس تعامل فعال، هوشمندانه و دارای ابتکار عمل با جهان قرار خواهد داشت و اولویت روابط با کشورهای دوست و همسایه است.
احتمال استفاده اصلاحطلبان از لاریجانی
عضو کابینه دولت دهم در ارزیابی اینکه علی لاریجانی میتواند به عنوان کاندیدای اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی شود؟ یادآور شد: به دلیل اینکه جایگاه اصلاحطلبان از ناحیه عملکرد ضعیف دولت روحانی در بین مردم آسیب دیده و عناصر سیاسی مطرح جریان اصلاحات، از این ناحیه دارای عملکرد قابل دفاعی نیستند، شاید بر محور لاریجانی به توافق برسند. اما با توجه به روند مسائل گذشته، رصد فعالان و احزاب سیاسی اصولگرا و مباحثی که در کشور مطرح است به نظر میرسد که نامزد اصولگرایان فرد دیگری غیر از لاریجانی باشد.
انتهای پیام/۴۱۵۸/پ
انتهای پیام/