جذب هدفمند دانشجو و اعضای هیئتعلمی با فعالیت مراکز تحقیقاتی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، اسماعیل عبداللهی در جلسه با رؤسای مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: با وجود تمام محدودیتها و ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی؛ اما بهدلیل حساسیت اوضاع و فعالیتهای دانشگاه باید برای تحقق برنامهها و توسعه علمی استان تلاش کرد.
وی با تشکر از پیگیریهای انجام شده در راهاندازی مراکز تحقیقاتی اظهار کرد: با تأکیدی که منابع دینی ما بر علم و زیرساختهای آن دارند، حقیقتاً گام نهادن در این مسیر ارزشمند، آرامشبخش و امیدآفرین است و میتواند بهعنوان نوعی از عمل صالح که در نگاه اخلاقی بهشدت مورد تأکید است، تلقی شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه یکی از راههای مهم هدایت که در قرآن و دیگر متون فاخر ذکر شده، هدایت از طریق علم است، ابراز کرد: نبی مکرم اسلام حضرتمحمد (ص) می فرمایند که هر چیزی راهی دارد و راه حق و نجات، علم است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: از این رو در جمع اندیشمندان فاخر مانند جمع دانشگاهیان باید بر اهمیت علم همواره تأکید کرد تا همگان بیش از همیشه متوجه جایگاه خود و دانشگاه باشند و در این مسند خطیر که مسیری پرفضیلت است، باید تلاش چند برابر انجام شود.
وی با بیان اینکه دانش و یافتههای علمی یک کار گروهی و تشکیلاتی است که از ذهن و ظرفیت همگان تراوش میشود، اظهار کرد: هر نظریه علمی، ریشه در سابقه و تلاش پیشینیان آن قلمروی علمی دارد، از این رو اگر کار علمی با بهرهگیری از تجارب و سوابق گذشته باشد، میتواند به ثمرات ارزشمندی نائل شود.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه در این شرایط کرونا بسیاری از اقشار و محیطهای علمی دچار آسیب شدند که دانشگاه نیز از این قائده مستثنی نبوده است، توضیح داد: برای مقابله با این چالش باید تلاش کرد هم درآمدهای دانشگاه افزایش یابد و هم هزینهها به ویژه هزینههای غیرضروری کاهش پیدا کند؛ زیرا منابع درآمدی دانشگاه محدود و هزینههای جاری نیز با سرعت رو به افزایش است.
عبداللهی با تأکید بر فعالسازی همه زیرساختهای درآمدی دانشگاه و نظارت بر درآمد پایدار دانشگاه مانند شهریه دانشجویی عنوان کرد: باید با سرمایهگذاریهای مولد سبب افزایش درآمد شد و یکی از مؤثرترین این اقدامات که میتواند درآمدهای مکملی برای دانشگاه بههمراه داشته باشد، مراکز تحقیقاتی هستند.
ایجاد مراکز تحقیقاتی ضرورتی اجتنابناپذیر
وی افزود: مراکز تحقیقاتی در برنامه آینده دانشگاه ضرورتی اجتنابناپذیر است؛ چراکه این مراکز حلقه واسط نسلهای قبلی و جدید، یعنی دانشگاه کارآفرین و اجتماعی هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر با تأکید بر نظام بودجهریزی جدید دانشگاه یادآورشد: در عین حال که اندوخته و سرمایه دانشگاه در هر بخش باید صرف درآمدزایی و افزایش بهرهوری شود، توجه به زیرساختهای علمی برای حرکت در بستری امن، ضروری است و مراکز تحقیقاتی میتوانند در راهبری علمی دانشگاه در این بستر نقشآفرین باشند.
دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر تشکیل و گسترش فعالیتهای دبیرخانه نظام پایش در چارچوب تحولات علمی کشور و جهان توضیح داد: از طریق مراکز تحقیقاتی میتوان نظام موضوعات متناسب با ظرفیت رشتههای مختلف را شناسایی و از هدررفتن انرژی، زمان و سرمایه جلوگیری کرد.
عبداللهی با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی مجموعهای از فعالیتها بوده و میتوانند موتور پیشران دانشگاه در بسیاری از عرصهها باشند، اظهار کرد: باید با پرهیز از مسائل و موضوعات تکراری و کمارزش، مأموریتهای جدید و ویژه طراحی کرد، مراکز تحقیقاتی میتوانند این مأموریتها را بهطور تخصصی دنبال کنند و دانشگاه به این مسئولیتپذیری اجتماعی و افراد با افق دید وسیع علمی نیاز دارد.
تحولآفرینی با وجود زیرساختهای علمی
وی با بیان اینکه اگر زیرساختهای علمی پای کار باشند، تحولآفرین خواهند بود، بیان کرد: خوشبختانه در استان بوشهر زمینه کارهای علمی، اقتصادی و صنعتی کاملا فراهم بوده و باید با ارتباط و تعامل دوسویه از آن بهره برد که یکی از راههای این بهرهبرداری، فعالیت در قالب تفاهمنامههاست که دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر تاکنون با بیش از ۳۰ نهاد اثرگذار در بخشهای مهم اجرایی، صنعتی، تولیدی، علمی تفاهمنامه منعقد کرده است.
مهارتافزایی رسالت مهم دانشگاه است
این استاد دانشگاه یادآور شد: مهارتافزایی یک رسالت و وظیفه مهم دانشگاه است و مراکز تحقیقاتی از طریق تعامل و همکاریهای علمی میتوانند در این مأموریت مهم راهگشا باشند.
این مسئول با بیان اینکه دانشگاه با ایجاد، راهاندازی و فعالیت مراکز تحقیقاتی علاوه بر اهداف بیان شده بهدنبال جذب هدفمند دانشجو و عضو هیئتعلمی در چارچوب برنامههاست، توضیح داد: دانشجو و استاد دو عنصر مهم دانشگاه هستند، در حقیقت برنامههای دانشگاه معطوف به دانشجو و جامعه بوده و طراح و کنشگر اصلی در این رابطه، هیئتعلمی است.
عبداللهی یکی از دلایل مهم کاهش دانشجو را در برخی رشتههای تحصیلی، ایستایی و عملکرد غیرجذاب دانشگاه دانست و عنوان کرد: در این رابطه مراکز تحقیقاتی میتوانند معرف جایگاه و توانمندیهای دانشگاه باشند و زمینه را برای گرایش جوانان به حیطههای علمی متنوع و موجود در دانشگاه فراهم کنند.
به گزارش آنا، در این نشست رؤسای مراکز تحقیقاتی جدید استان بوشهر ( علوم ورزشی، علوم رفتاری و فرهنگ و تمدن خلیجفارس ) در گزارشهایی برنامههای خود را اعلام کردند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/