دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1400 - 14:46

منتشر شده//////

محمد رضا یوسفی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
کد خبر : 577267
کتاب توصیف صحرایی سنگ های آذرین

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ «جرب قرمز طیور» از آفات بسیار مهم پرورش صنعتی طیور علی الخصوص در فارم های مادر و تخمگذار می باشد. این بندپا انتشار جهانی دارد و در اکثر پرندگان می تواند بیماریزا باشد. این جرب، شب ها از خون پرندگان تغذیه نموده و در طی روز برای استراحت یا تخمگذاری،  بدن پرنده را ترک نموده و در شکافها و سوراخهای دیوار پناه می گیرد. لذا در معاینات روزانه بدن پرنده ممکن است این جرب دیده نشود مگر در لاشه پرندگانی که تلف شده اند. آلودگی با این جرب در جمعیتهای بالا باعث ضعف، کم خونی و در نهایت مرگ پرنده ی میزبان می شود. میزان خسارت ناشی از جرب قرمز طیور در اروپا، سالانه ۳۶۰ میلیون یورو برآورد شده است که بیانگر اهمیت اقتصادی بالا ناشی از ضررهای این انگل است.


عنوان اختراع: حشره کش زیستی گیاهی موثر علیه جرب قرمز طیور این اختراع بر پایه ترکیبات فعال زیستی مشتق شده از گیاهان می باشد. ترکیبات فعال بر اساس نتایج مطالعات متعدد انجام شده در آزمایشگاه تحقیقاتی انگل شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد واحد بابل انتخاب شده اند. این ترکیبات برای تعیین اثر بخشی در شرایط فارمی در چندین فارم پرورشی طیور مادر و تخمگذار مورد ارزیابی قرار گرفتند. بخشی از نتایج حاصله از این تحقیقات در قالب چندین مقاله در مجلات معتبر بین المللی دامپزشکی به چاپ رسیده اند. کارآزمایی ها ایمن بودن، موثر و عاری از اثرات جانبی بودن این محصول را تایید نمودند.
این اختراع بر پایه داشتن ویژگی های منحصر به فردی چون منشا طبیعی و بی خطری قابلیت استفاده در فارم های مرغ مادر و تخمگذار را حتی بصورت اسپری در حضور گله دارا می باشد و با دور کردن جرب خونخوار طیور موجب افزایش راندمان تولید در فارم های پرورشی و بالابردن بازده اقتصادی میشود. در سطح کلان کنترل این جرب زیان ده منتج به بازده اقتصادی مطلوب تر در صنعت پرورش طیور کشور میشود.
نمونه های خارجی تا حدودی مشابه این محصول وجود دارند ولی قیمت بسیار بالاتری دارند و از نظر هزینه با محصول حاضر قابل قیاس نیستند. در مقایسه با نمونه های خارجی این نمونه از گیاهان بومی کشور خودمان استخراج شده است که به راحتی در دسترس هستند.
تا کنون حدود 20 میلیون تومان هزینه کارهای آزمایشگاهی و همچنین مطالعات فارمی این تحقیقات شده است که هیچ نهاد و ارگانی (دانشگاه) کمکی در این زمینه انجام نداده و حتی با مراجعه به سازمان دامپزشکی کشور مورد بی توجهی و عدم استقبال از این موضوع نیز قرار گرفتیم.
در حال حاضر در حال انجام مطالعات تکمیلی در فارم های تخمگذار در یکی از استان های همجوار هستیم. امید است با تکمیل مطالعات بتوان از این ترکیب در مقیاس تجاری برای صنعت طیور کشور بهره جست و کمکی به حل این مشکل اقتصادی نمود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب