دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1400 - 11:49

پیک چهارم کرونا و ضرب‌الاجل ارتش

ویروس کرونا توانست اقتصادهای بزرگ جهان را با ورشکستگی همراه کند تا جایی که توانست نظام سلامت هند را تا مرز فروپاشی بکشاند.
کد خبر : 577190
بیمارستان صحرایی

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، امید فعال؛ بیش از یکسال است که ویروس کرونا به مهمانی ناخوانده تبدیل‌شده و ارمغانی جز مرگ برای میلیون‌ها انسان نداشته است. این ویروس چند نانومتری، ابعاد مختلف زندگی اجتماعی را به‌طورجدی و بنیادین به‌چالش کشیده و تاکنون هیچ رحمی در مقابله با انسان‌های جوان یا کهنسال نداشته است.


آسیب‌های کرونا فقط محدود به حوزه بهداشت و درمان نیست و ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بسیاری دارد؛ این ویروس توانست اقتصادهای بزرگ جهان را با ورشکستگی همراه کند و نظام سلامت هند را تا مرز فروپاشی بکشاند.


از این رو با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های جامعه باید اقدامات لازم مهیا شود تا با مدیریت هدفمند، موفق به جلوگیری از گسترش آن شد؛ همکاری با کادر درمان و پخش سریع‌تر امکانات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری، از جمله این اقدامات ضرب‌الاجلی است.


با ورود موج جدیدی از کرونا به کشور، سختی کار در خط مقدم مقابله با ویروس منحوس کرونا در بیمارستان‌ها به‌شدت بالاست و کادر درمان بعد از ماه‌ها تلاش بی‌وقفه، دچار فرسایش شده است.


پیش‌تر معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به بروز موج چهارم کرونا، اعلام کرد: «وضعیت احتمالاً از وضعیت فعلی هم بدتر شود و در شرایطی هستیم که وزیر بهداشت هم می‌گویند وضعیت از قرمز هم فراتر خواهد رفت و ممکن است آن پاییز و آبان سیاه را که مرگ‌ومیر تا حدود ۵۰۰ نفر افزایش یافت را تجربه کنیم و این در حالی است که ما در قبال کوچک‌ترین آسیب به مردم مسئولیم و اکنون با جان انسان‌هایی سر و کار داریم که هر کدام عزیز یک خانواده هستند.»


از این رو، در اکثر بیمارستان‌های کشور بخش‌های بیمارستانی از حالت اشباع درآمده است و نیروهای مسلح از جمله ارتش جمهوری اسلامی مأموریت یافتند که تمام توان درمانی خود را به میدان مقابله با کرونا بیاورند؛ ساخت بیمارستان صحرایی در مناطق بحرانی از این قبیل اقدامات است.


پیک چهارم کرونا و ضرب‌الاجل ارتش


بهمن روشنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان در حال پر شدن است، گفت: «اگر تعداد بیماران بستری از ۱۸۰۰ نفر بیشتر شود، باید بیمارستان صحرایی راه‌اندازی کنیم.»


بیمارستان‌های صحرایی مراکز امدادی هستند که در طول ۸ سال جنگ تحمیلی در عملیات مختلف نقش مهمی را در درمان مجروحان و مصدومان ایفا نمودند.


در تعریف بیمارستان صحرایی آمده که مؤسسه درمانی متحرکی است که به‌طور معمول در ناحیه رزم دایر می‌شود و می‌تواند سازه‌ای از جنس کانکس، چادر، سوله‌ و بتن باشد.


آنچه سبب استفاده از بیمارستان سیار می‌شود، اهداف کوتاه و بلندمدت استفاده از بیمارستان است؛ اهدافی همچون کاهش تلفات در شرایط سخت، کاهش عوارض تأخیر در درمان بیماران، کاهش معلولیت در بیماران به دلیل تأخیر در کمک‌رسانی و جلوگیری از آسیب‌های روانی حادثه بر بیماران.


امیر سرتیپ دوم بهزاد موذنی، رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش در این‌باره اظهار کرد: «ارتش با برپایی بیمارستان‌های صحرایی بنا به نیاز در شهرهای مختلف در مقاطع گوناگون، به روند درمان و مقابله با بیماری کرونا کمک کرده است.»


پیک چهارم کرونا و ضرب‌الاجل ارتش


به اذعان کارشناسان در تمامی کشورهای دنیا، بیمارستان سیار و صحرایی به دلیل کنترل مأموریت‌های خاص برپا می‌شود اما ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌تواند که ظرف مدت بسیار کوتاه، این بیمارستان صحرایی را به بیمارستان مدنظر بیماران کرونایی تبدیل کند.


امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش نیز اعلام کرد که ارتش جمهوری اسلامی ایران در مناطقی که یگان، بیمارستان منطقه‌ای و یا صحرایی دارد، آماده برپایی بیمارستان‌های صحرایی بیشتر جهت افزایش ظرفیت درمانی شهرها و استان‌های کشور خواهد بود.


ارتش با توجه به مأموریت سازمانی خود یعنی حفظ تمامیت ارضی و دفاع از استقلال و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ به‌صورت مستمر و با آمادگی کامل، توان خود را ارتقا می‌بخشد و در طول دوران مقابله با ویروس کرونا اقداماتی از قبیل اختصاص بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها، اختصاص کادر پزشکی، ایجاد نقاهتگاه‌ها، ضدعفونی کردن اماکن در بسیاری از شهرها، کمک به کنترل تردد، پخش مواد ضدعفونی‌کننده و بهداشتی را در دستور کار خود قرار داده است.


انتهای پیام/۴۱۶۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب