دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1400 - 09:32

رشته تحصیلی رهبران جهان چیست؟

برای بسیاری از مردم جالب است تا بدانند رهبران کشورهای جهان هر یک چه سطحی از تحصیلات را به پایان رسانده اند و چه تخصصی دارند.
کد خبر : 576876
رهبران دنیا

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، رهبران و روسای‌جمهور کشورهای مختلف نقش مهمی در پیشبرد یک کشور در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، کشاورزی، مالی، سلامت و... دارند و از طرف دیگر، اگر به‌درستی نتوانند این مسئولیت را برعهده بگیرند، می‌توانند کشور را به انحطاط بکشانند.


در این میان، تحصیلات دانشگاهی و سطح سواد و کارکشتگی رهبران کشورها در زمینه‌های مختلف نقش اثرگذاری ایفا می‌کند و نمی‌توان فردی که آگاهی لازم به اصول مملکت‌داری ندارد، بتواند به‌درستی به تمام ابعاد یک کشور واقف باشد. به‌دلیل اهمیت این موضوع، در این گزارش به بررسی وضعیت تحصیلات دانشگاهی رهبران برترین کشورهای دنیا و فعالیت‌های آکادمی آنها در دوران تحصیل پرداخته‌ایم.


رشته تحصیلی رهبران جهان چیست؟


جو بایدن/ آمریکا


بایدن، رئیس‌جمهور 78 ساله آمریکایی است که چندماهی از روی کار آمدن او بر مسند قدرت در این کشور می‌گذرد. او در سال 1965 تحصیلات خود را در دو رشته تاریخ و علوم سیاسی از دانشگاه «دلاور»، «نیوآرک» به‌اتمام رساند و فارغ‌التحصیل شد. او سه سال بعد در سال 1968 موفق به کسب مدرک دکتری حرفه‌ای رشته حقوق از دانشکده حقوق دانشگاه «سیراکیوز» شد و یک سال پس از آن در «انجمن وکلای ایالتی دلاور» پذیرش گرفت. او در خلال سال‌های 1991 تا 2008 در دانشکده حقوق دانشگاه «ویدنر»، در سمیناری با موضوع حقوق اساسی تدریس می‌کرد و گاهی مجبور می‌شد برای تدریس این کلاس به نقاط دیگری پرواز کند.


بایدن بعد از انتخابات سال 2016، به‌عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه پنسیلوانیا مشغول به تدریس شد و در همین زمان رهبری تیمی را برعهده گرفت که به‌دنبال یافتن درمان سرطان بودند. او از سال 1976 تا 2017 موفق به دریافت مدارک افتخاری مختلف از دانشگاه‌های آمریکا شد و همچنین در سال 1980 مدال صدراعظمی و در سال 2005 مدال پیشگامان جورج آرنتیس را از دانشگاه «سیراکیوز» دریافت کرد که نشان افتخار درجه دو شجاعت در انگلیس و کشورهای مشترک‌المنافع به‌شمار می‌رود.


ولادیمیر پوتین/ روسیه


ولادیمیر 68 ساله تحصیل در رشته حقوق را در سال 1970 در دانشگاه «لنینگراد» یا همان «سنت‌پترزبورگ» آغاز کرد و در سال 1975 در رشته حقوق فارغ‌التحصیل شد. پایان‌نامه او درباره «مطلوب‌ترین اصول تجارت ملی در حقوق بین‌الملل» بود و با نمره خوبی آن را پشت سر گذاشت. او پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، از طرف KGB دعوت به‌همکاری شد و 16 سال در آنجا مشغول فعالیت بود. او از سال‌ 1990 تا 1999 در سمت‌های مختلفی چون مشاور رئیس دانشگاه دولتی «لنینگراد» تا دبیرکلی شورای امنیت ملی روسیه را در کارنامه فعالیت‌های خود دارد. او در سال‌های 2001 تا 2011 از دانشگاه‌های مختلف موفق به دریافت دکتری افتخاری شد.


یوهان اشنایدر- آمان/ سوئیس


رئیس‌جمهور 69 ساله سوئیس در سال 1977 در رشته مهندسی برق از دانشگاه زوریخ ETH فارغ‌التحصیل شد و در سال 1983 موفق به دریافت مدرک کارشناسی‌ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه «اینسید» فرانسه شد. یوهان از سال 1990 تا 2010 به‌عنوان مدیر کمپانی مهندسی مکانیک گروه Ammann را در نسل چهارم به‌دست گرفت.


بوریس جانسون/ نخست‌وزیر انگلیس


جانسون 56 ساله، نخست‌وزیر انگلیس در سال 1977 تحصیلات خود را با دریافت بورس کینگ، در کالج «ایتن» آغاز کرد و به‌عنوان دانش‌آموزی باهوش شناخته می‌شد. او با دریافت بورس تحصیلی در کالج بالویل، دانشگاه آکسفورد، تحصیلات دانشگاهی خود را در حوزه مطالعات متون کلاسیک آغاز کرد. او در دوران دانشجویی خود با همکاران روزنامه‌نگار و سیاسی خود از حزب کارگر و محافظه‌کار آشنا شد که در آینده او نقش داشتند. درست است که موفق به دریافت مدرک درجه یک ادبیات کلاسیک نشد اما توانست شبکه قدرتمندی از روابط را با دیگر دوستان خود برقرار کند که در سیاست و روزنامه‌نگاری برای او بسیار کارآمد بودند.


فعالیت‌های جانسون را در دوران کارشناسی‌اش در دانشگاه آکسفورد که بر سیاست و رسانه‌های دهه 21 انگلیس تاثیرگذار بود، نمی‌توان نادیده گرفت. او بعد از اتمام تحصیل در کالج بالویل، به‌عنوان کارآموز روزنامه‌نگاری در روزنامه تایمز مشغول به‌کار شد و پس از آن در روزنامه‌های مختلفی به‌عنوان نماینده روزنامه دیلی‌تلگراف در ستاد اتحادیه اروپا در بروکسل، سردبیری مجله «دی اسپکتیتور» مشغول به فعالیت شد.


شی جین پینگ/ چین


این رئیس‌جمهور 67 ساله چین، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی شیمی از دانشگاه «چینهوا» در پکن در سال 1979 است. او در آن زمان 15 درصد از زمان خود را صرف تحصیل و 5 درصد از زمان خود را هم به کار کشاورزی اختصاص می‌داد. او بین سال‌های 1998 تا 2002 به مطالعه روی تئوری مارکسیستی و آموزش‌وپرورش ایدئولوژیک در کار و اشتغال در دانشکده علوم انسانی و اجتماعی مشغول بود و درنهایت در سال 2002 موفق به کسب مدرک دکتری در رشته حقوق و ایدئولوژی از دانشگاه «چینهوآ» شد.


شینزو آبه/ ژاپن


رئیس‌جمهور 67 ساله ژاپن در رشته اداره امور عمومی تحصیل کرده و در سال 1977 از مقطع کارشناسی رشته علوم سیاسی از دانشگاه «سیکی» فارغ‌التحصیل شد. او سپس به آمریکا رفت و حدود سه ترم سیاست عمومی را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی فراگرفت. او در سال‌های 2013 تا 2015 موفق به دریافت سه دکتری افتخاری از دانشگاه‌های تایلند، هند و ترکمنستان شد.


حلیمه یعقوب/ سنگاپور


رئیس‌جمهور زن 66 ساله سنگاپور در سال 1978 با تحصیل در رشته حقوق دانشگاه سنگاپور فارغ‌التحصیل شد و در سال 1981 به انجمن حقوق سنگاپور فراخوانده شد. او در سال 2001 مدرک کارشناسی‌ارشد خود را در دانشگاه ملی سنگاپور به‌اتمام رساند و در 7 جولای 2016 ازسوی دانشگاه ملی سنگاپور موفق به دریافت دکتری افتخاری حقوق شد. او در سال 1999 به‌عنوان مدیر موسسه مطالعات کار سنگاپور مشغول به فعالیت شد.


امانوئل مکرون/ فرانسه


مکرون، رئیس‌جمهور جوان و 43 ساله فرانسه در رشته فلسفه دانشگاه «نانتر» پاریس تحصیل کرده است. مدتی بعد، مدرک کارشناسی‌ارشد خود را در رشته روابط‌عمومی، گرایش «هدایت عمومی و اقتصاد» با عنوان پایان‌نامه‌ای درباره «ماکیاولی و هگل» در موسسه مطالعات سیاسی پاریس به‌اتمام رساند و در سال 2004 از مدرسه ملی علوم اداری فرانسه فارغ‌التحصیل شد.


مکرون در سال 1999 به‌عنوان دستیار تحریریه مشغول به کار شد و بیشتر روی یادداشت‌ها و کتابشناسی کار می‌کرد و خیلی زود به عضویت هیات تحریریه محله ادبی Esprit درآمد. او پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع ارشد، برای اشتغال در بخش خدمات اداری در مدرسه ملی علوم اداری فرانسه در سفارت نیجریه قبل از فارغ‌التحصیلی در سال 2004 تحت آموزش قرار گرفت. او در سال 2014 در دانشگاه برلین استخدام شد. او مدتی بعد هم در دانشگاه هاروارد مشغول به کار شد.


آنگلا مرکل/ نخست‌وزیر آلمان


مرکل نخست‌وزیر 66 ساله آلمانی‌هاست که بین سال‌های 1973 تا 1978 در رشته فیزیک در دانشگاه «کارل مارکس»، «لیپزیک» تحصیل کرده است. او در زمان دانشجویی، در طرح بازسازی ویرانه «موریتزباستئی» شرکت کرد. موریتزباستئی یک سنگر تاریخی است که بین سال‌های 1551 تا 1554 ساخته شده بود که از مهم‌ترین ساختمان‌های رنسانس در آلمان به‌شمار می‌رود. آنها درقالب یک پروژه دانشجویی فعالیت خود را برای بازسازی آن انجام دادند.


او به‌همراه دیگر دانشجویان در پروژه مشترک دانشجویی دیگری، اقدام به تاسیس باشگاه و امکانات تفریحی در دانشگاه کردند. مرکل در دوران دانشجویی زبان روسی را فراگرفت و در رشته ریاضی و زبان‌روسی به چنان مهارتی رسیده بود که جوایزی را در این حوزه و نیز ریاضیات به خود اختصاص داد و تحصیلات دانشگاهی خود را با بهترین نمرات به‌پایان رساند.


در سال‌های پایانی تحصیلش بود که به‌عنوان استادیار در دانشکده مهندسی دانشگاه مشغول به کار شد. او بین سال‌های 1978 تا 1990 به‌طور همزمان در موسسه مرکزی شیمی فیزیک آکادمی علوم در سکونتگاه مسکونی «آدلرزهوف» تحصیل و کار می‌کرد. او در آکادمی علوم، به‌عنوان یکی از اعضای دبیرخانه FDJ (مجری بازی‌های قرعه‌کشی ملی فرانسه) مشغول به کار شد. مرکل پس از کسب مدرک دکتری برای پایان‌نامه خود در زمینه شیمی کوآنتوم در سال 1986، به‌عنوان محقق شروع به کار و مقالات مختلفی را منتشر کرد. او بین سال‌های 2007 تا 2019 بارها از سوی دانشگاه‌های مختلف موفق به دریافت دکتری افتخاری شده است.


جاستین ترودو/ کانادا


نخست‌وزیر 49 ساله کانادا در سال 1994 در مقطع کارشناسی ادبیات از دانشگاه «مک‌گیل» فارغ‌التحصیل شد و سپس در سال 1998 مقطع ارشد را در رشته آموزش از دانشگاه بریتیش کلمبیا دریافت کرد. پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه، در ونکوور اقدام به یادگیری زبان فرانسه، علوم انسانی، ریاضی و نمایش کرد. بعد از اینکه به مونترآل بازگشت، در ادامه مطالعاتش در سال 2002  تحقیقاتی را روی حوزه محیط‌زیست انجام داد.


ترودو، در نخستین سالی که در دانشگاه مک‌گیل حضور داشت، با جاناتان ابلت دبیرکل دانشگاه آشنا شد و او، ترودو را به پیوستن به اتحادیه این دانشگاه دعوت کرد. او در آوریل 2004 به همراه برادرش، مرکز مطالعات صلح و جنگ را در دانشگاه تورنتو افتتاح کرد. این مرکز مدتی بعد بخشی از «دانشکده امور جهانی مونک» شد و در سال 2006 میزبان برگزاری مراسم جایزه «گیلر» ادبیات بود.


مون جه این/ کره جنوبی


رئیس‌جمهور 68 ساله کره جنوبی دانش‌آموخته رشته حقوق از دانشگاه «کیونگ هی» است. او به‌دنبال تحصیلات دانشگاهی است، به‌عنوان فعال حقوق بشر فعالیت می‌کرد و مدتی به‌عنوان مدیر کمپین‌ها شناخته شد اما به‌دلیل اعتراض‌هایش که نسبت به جمهوری چهارم کره، بازداشت و از دانشگاه اخراج شد. او در سال 1980 دوباره به دانشگاه بازگشت تا تحصیلاتش را که نیمه‌کاره رها شده بود، به‌اتمام برساند. اواخر همان سال، او در موسسه تحقیقات و آموزش قضایی پذیرفته شد و توانست بعد از دوسال فارغ‌التحصیل شود اما به‌دلیل سابقه فعالیت‌هایی سیاسی که داشت، به‌عنوان قاضی یا دادستان پذیرفته نشد. او سپس تصمیم گرفت دوره‌های کارآموزی را به‌طور خصوصی ادامه دهد.


فرانک والتر اشتاین‌مایر/ آلمان


 رئیس‌جمهور 65 ساله آلمان از سال‌ 1974 تا 1976 در رشته حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه «گیسن» مشغول به تحصیل بود و در سال‌های 1982 و 1986 دو دوره آزمون وکالت را پشت سر گذاشت. او تا زمانی که در سال 1991 موفق به دریافت مدرک دکتری حقوق شد، به‌عنوان دستیار علمی استاد حقوق عمومی و علوم سیاسی در این دانشگاه مشغول کار شد. او در پایان‌نامه دکتری خود نقش دولت را در پیشگیری از وضعیت بی‌خانمان‌ها بررسی می‌کرد.


اسکات موریسون/ استرالیا


 رئیس‌جمهور 52 ساله استرالیایی دانش‌آموخته رشته جغرافیای اقتصادی از دانشگاه نیوسوث ولز است. موریسون سپس تحصیلات خود را در رشته الهیات در کالج «رجنت» در ونکوور کانادا ادامه داد و پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه به‌عنوان مدیر سیاست و تحقیقات ملی در شورای املاک استرالیا بین سال‌های 1989 تا 1995 مشغول به کار شد.


مارک روته/ هلند


نخست‌وزیر 54 ساله هلند به هنر و موسیقی علاقه زیادی داشت و آرزو می‌کرد روزی به‌عنوان پیانیست در کنسرت موسیقی حضور یابد. اما دست تقدیر او را به مسیر دیگری هدایت کرد و در سال 1992 موفق به کسب مدرک ارشد در رشته تاریخ از دانشگاه «لیدن» و همزمان با کسب این مدرک، در هیات‌مدیره سازمان جوانان و آزادی منصوب شد و از سال 1988 تا 1991 ریاست آن را برعهده داشت. او بعد از اتمام تحصیلاتش وارد دنیای تجارت شد. روته در سال 2004 به‌عنوان وزیر آموزش عالی و علوم هلند انتخاب شد. او علاقه زیادی داشت که سیستم آموزش عالی هلند را به‌لحاظ بین‌المللی رقابتی کند.


مته فردریکس/ دانمارک


رئیس‌جمهور زن جوان و 43 ساله دانمارکی دانش‌آموخته مقطع کارشناسی رشته مدیریت و علوم اجتماعی از دانشگاه «آلبورگ» است و مدرک ارشد خود را هم در رشته مطالعات آفریقا از دانشگاه «کوپنهاگن» کسب کرده است.


سرجیو ماتارلا/ ایتالیا


این رئیس‌جمهور 79 ساله ایتالیایی با مطالعه حقوق در دانشگاه Sapienza در رم، به فدراسیون کاتولیک دانشجویان دانشگاهی پیوست. او در سال 1967، به‌عنوان وکیل درحوزه اختصاصی قانون اداری مشغول به کار شد و سپس در دانشگاه پالرمو شروع به تدریسکرد که تا سال 1983 ادامه داشت. فعالیت‌های آکادمیک و تحقیقاتی‌اش منجر به چاپ کتاب‌هایی با موضوع قانون اساسی، مداخله منطقه سیاسی در اقتصاد، پارلمان گرایی، رویه قانونی و... شدند.


استفان لوون/ سوئد


رئیس‌جمهور 63 ساله سوئد زندگی دشواری داشت. دوسال در دبیرستان تحصیل کرد و بعد از آن مشغول آموختن جوشکاری در هنرستان شد و سپس به کار پرداخت. موفقیت او باعث شد در سال 2005 به مدیریت سندیکای فلزکاران سوئد درآید و سال 2012 هم به‌عنوان رهبر حزب سوسیال‌دموکرات انتخاب شود. لوون خیلی اهل درس و تحصیل نبود و مدتی هم بین سال‌های 1978 تا 1979 در دانشگاه «اومئو» به تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی پرداخت اما پس از یک سال و نیم ترک تحصیل کرد.


مایکل دی‌هیگینز/ ایرلند


این رئیس‌جمهور 80 ساله دانش‌آموخته رشته جامعه‌شناسی از دانشگاه ایندیانا آمریکاست و مدت کوتاهی را هم در دانشگاه منچستر تحصیل کرده است. او در دوران دانشجویی مقطع کارشناسی خود طی سال‌های 1963 تا 1964 به‌عنوان معاون بخش حسابرسی انجمن ادبیات در کالج «گالوی» خدمت می‌کرد و یک سال بعد هم به‌سمت حسابرس منصوب شد. او همچنین در سال‌های 1964 تا 1965 در سمت رئیس اتحادیه دانشجویان کالج «گالوی» مشغول به فعالیت بود و در سال 1967 از دانشگاه ایندیانا فارغ‌التحصیل شد.


ارنا سولبرگ/ نروژ


نخست‌وزیر 60 ساله نروژ در سال 1986 با مدرک کارشناسی‌ارشد جامعه شناسی، علوم سیاسی، آمار و اقتصاد از دانشگاه «برگن» فارغ‌التحصیل شد. او در سال آخر دانشگاه هدایت لیگ دانشجویان حزب محافظه‌کار نروژ را برعهده گرفت و در سمت نخست‌وزیر این کشور تلاش می‌کند دسترسی آسان دختران و کودکان را به آموزش تسهیل کند تا آنها هم بتوانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.


رجب طیب اردوغان/ ترکیه


رئیس‌جمهور 67 ساله دانش‌آموخته رشته مدیریت بازرگانی از دانشکده اقتصاد و علوم بازرگانی دانشگاه «آکسارای» است که درحال‌حاضر این دانشگاه به‌عنوان دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه مرمره شناخته می‌شود. او در دوران نوجوانی در مدرسه «امام- خطیب» که یک مدرسه علمیه بود، تحصیل می‌کرد. در دهه‌های 1970 تا 1980، فارغ‌التحصیلان این مدارس علمیه تنها قادر به ادامه تحصیلات عالی در رشته الهیات را بودند و به همین دلیل برخی معتقدند که مدرک دانشگاهی او معتبر نیست. اردوغان در سال 1976 با پیوستن به اتحادیه ملی دانشجویان ترکیه که گروهی با اقدامات ضدکمونیستی بود پا به عرصه سیاست گذاشت.


منبع: روزنامه فرهیختگان


انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب