دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 ارديبهشت 1400 - 09:47
آنا گزارش می‌دهد؛

چرا سرمایه از بازار بورس و خودرو به ارز دیجیتال کوچ کرده است؟

ترندهای هر روز کاربران اینترنت و همچنین رنک بازدید صرافی ارز دیجیتال نشان می‌دهد که علاقه سرمایه‌داران به و مردم به ارز دیجتیال به اوج خود رسیده است.
کد خبر : 576349
ارز دیجیتال

 به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، کاربران ایرانی در جست‌وجو و بازدید موضوعات مربوط سرمایه‌گذاری، خرید و استخراج، به این حوزه مخصوصاً جایگاهی بین ۱۰ کشور اول دنیا را به خود اختصاص داده‌اند؛ پس می‌توان نتیجه گرفت که ارزهای دیجیتال از ترندهای داغ ایران است.


ارزهای دیجیتال یکی از انقلاب‌های حوزه فناوری و اقتصاد به شمار می‌رود که با توجه به کارکردهای تسهیل‌کننده در زمینه پرداخت مورد توجه کشورها و غول‌های بزرگ سرمایه‌گذاری قرار گرفته است.


با توجه به افزایش پذیرش عمومی این پدیده در سطح جهانی، آنچه به نظر می‌رسد این است که ایرانیان نه‌تنها از این غافله جا نماندند، بلکه از علاقه‌مندان به ارزهای دیجیتال و مخصوصاً بیت کوین هستند.


چرا بیت کوین جذابیت دارد؟


سرمایه‌گذاری و یا خریدوفروش بیت کوین سرمایه‌گذاری بر روی بیت کوین به یکی از گزینه‌های جذاب برای ایرانیان تبدیل شده است. سرمایه‌گذاری روی بیت کوین و معامله آن دو مقوله کاملاً جدا از هم هستند.


تردید کردن به معنی اتخاذ موقعیت خرید یا فروش و کسب سود از آن در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت تا میان‌مدت است؛ اما سرمایه‌گذاری، با اهداف بلندمدت برای افزایش ارزش دارایی در طول زمان تعریف می‌شود.


برخی از مردم سعی می‌کنند از طریق خریدوفروش ارزهای دیجیتال که قیمتشان در طول یک روز نوسان می‌کند، درآمد کسب کنند. برخی دیگر به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت هستند و امیدوارند ارزهای دیجیتالی که آن‌ها خریداری می‌کنند، با گذشت زمان ارزششان بیشتر شود. با توجه به کاهش ارزش پول ملی بسیاری از مردم ارزهای دیجیتال و مخصوصاً بیت کوین که مطمئن‌ترین و قدیمی‌ترین ارز این بازار است را به‌عنوان گزینه‌ای برای ذخیره ارزش بررسی و انتخاب می‌کنند.





بیشتر بخوانید:


حقیقت‌هایی عجیب در مورد بیت‌کوین که نمی‌دانستید





درعین‌حال یکی از سریع‌ترین، آسان‌ترین و درعین‌حال خطرناک‌ترین روش‌های پول درآوردن با بیت کوین، ترید یا معامله کردن روی صرافی‌هاست. ترید کردن به این معنی است که شما سعی می‌کنید وقتی اساساً قیمت پایین می‌رود، آن را خریداری کنید و پس از افزایش بفروشید. در هر دو صورت، سرمایه‌گذار و تریدر نیاز دارد که در جریان نوسانات قیمت و خبرهای خوب و بد پیرامون این حوزه مطلع باشد.


شروع طوفانی بیت کوین از سال ۲۰۲۱


پس از سال نو میلادی ۲۰۲۱ تداوم رشد قیمت بیت کوین ادامه پیدا کرد و در هفته دوم ژانویه قیمت بیت کوین به بیش از ۴۰ هزار دلار یعنی با دلار ۲۵ هزار تومان ما هر بیت کوین به یک میلیارد تومان رسیده بود و تا این لحظه قیمت این ارز مجازی قله ۵۵ هزار ۸۵۰ دلار را هم رد کرده است. ) یعنی رقمی بیش از یک میلیارد تومان و ۴۰۰ میلیون تومان(این در حالی است که نرخ بیت کوین، سال ۲۰۲۰ را در کانال ۷ هزار دلار آغاز کرده بود و همه‌گیری کرونا باعث افت بهای آن شد به گون‌های که قیمت بیت کوین را طی چند روز به کمتر از ۴ هزار دلار رساند، اما مجدد پس از چند ماه بازار با رشد قیمت همراه شد و تا کانال ۱۰ هزار دلار خود را ترمیم کرد، اما هم‌اکنون این ارز مجازی به بالاترین قیمت از سال ۲۰۱۷ تا امروز رسیده است.


چرا قیمت بیت کوین سر به فلک رسید؟


افزایش سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این میان کارشناسان اقتصادی معتقدند؛ ارزش بیت کوین به دلیل سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این مدت افزایش یافته است ضمن آنکه بعضی بانک‌های بزرگ رویه خود را نسبت به دارایی‌های دیجیتال تغییر داده‌اند و ارزش بیت کوین به دلیل سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این ارز مجازی در مدت اخیر افزایش یافته اما ممکن است حباب آن خالی شود.


این رشدهای پیاپی باعث شد تا برایان آرمسترانگ، مدیر اجرایی کوین بیس، درباره ریسک سرمایه‌گذاری در این بازار هشدار دهد. آرمسترانگ درباره این بازار نوشت: همانند سال ۲۰۱۷، بیت کوین ممکن است بریزد، این بازار افت‌وخیزهایی دارد.


 خاطره تلخ بیت کوین در سال ۲۰۱۷


در سال ۲۰۱۷، کمتر از یک هزار دلار بود که به بیش از ۲۰ هزار دلار رسید و درنهایت در سال ۲۰۱۸، در کانال ۳ هزار دلار قرار گرفت، ما همه از رشد ناگهانی بیت کوین ذوق‌زده‌ایم، اما مهم است بدانیم این دوره رشد قیمت با نوسان هم همراه است.


با این اظهارنظر آرمسترانگ مشخص است که سرمایه‌گذاری روی بیت کوین ریسک بالایی دارد و با توجه به سابقه آن می‌توان پی برد که با این سرمایه‌گذاری می‌توان پول زیادی را به دست آورد یا همه چیز را به‌یک‌باره باخت.


کامران ندری، استاد اقتصاد و کارشناس حوزه پولی معتقد است؛ با توجه به افزایش بالای قیمت بیت کوین در این شرایط سرمایه‌گذاری در این رمز ارز نمی‌تواند از سوی مردم عادی صورت گیرد و در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها و سختگیری در نقل و انتقالات ارزی بیشتر برخی نهادهای شبه‌دولتی یا نزدیک به جریان حاکمیت از این رمزارز برای معامله با نهادهای خارج از کشور بهره می‌گیرند.  


مصرف برق سرسام‌آور بیت کوین در کشور


مصطفی رجبی مشهدی، معاون برنامه‌ریزی اقتصادی شرکت برق می‌گوید: بالا رفتن نرخ بیت کوین که یک زمان هشت هزار دلار بود و اکنون به بیش از ۳۰ هزار دلار رسیده سبب افزایش تعداد استخراج‌کنندگان شده است. ارزانی نرخ برق در کشورمان نیز عامل دیگری در افزایش علاقه‌مندان به استخراج رمزارزها شده است.


وی معتقد است: برخی ادعا می‌کنند حدود ۵۰۰ مگاوات برق توسط استخراج‌کنندگان ارزهای مجازی به‌صورت غیرمجاز مصرف می‌شود که البته میزان صحیح‌تر رقم بیش از ۳۰۰ مگاوات است. استخراج بیت کوین در ابعاد بالا نیاز به نصب تعداد زیادی کامپیوتر با قابلیت استخراج رمزارزها دارد. معمولاً تعداد بالای کامپیوتر در مکانی که به‌اصطلاح مزرعه نامیده می‌شود به کار استخراج رمزارزها مشغول می‌شوند.


استخراج‌کنندگان بیت کوین بابت استخراج رمزارزها مقداری بیت کوین پاداش می‌گیرند. ازاین‌رو تعداد بیشتر ماشین‌های استخراج به معنای درآمد بیشتر است.


گرایش به ارزهای دیجیتال در ایران بیش از هر کشور دیگری در حال افزایش است. این پدیده در حالی جریان دارد که بسیاری از مسئولان هنوز به درک روشنی از ارزهای دیجیتال، ماینینگ و بلاک چین نرسیده‌اند. به نظر می‌رسد تعیین مواضع توسط مسئولان، در ابتدایی‌ترین گام برای شکل دادن به فضای قانونی و ایجاد چارچوبی برای هدایت این علاقه در مسیری که آینده آن قابل‌رؤیت است، الزامی باشد.


 از طرفی فرصت‌های بی‌نظیری که به‌واسطه ارزهای دیجیتال در اختیار کشور قرار می‌گیرد، هم‌اکنون با علاقه مردم نیز همراه شده و بهره‌برداری از این فرصت‌ها وظیفه‌ای است که در ابتدا تنظیم‌کنندگان مقررات باید بار آن را به دوش بکشند و این اتفاق با وجود پراکندگی در امر تصمیم‌گیری از سوی سازمان‌ها به وقوع نخواهد پیوست.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب