دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1400 - 10:25
خطیب‌زاده:

ایران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال می‌کند/ مذاکرات وین درباره بازگشت آمریکا به برجام است نه خود برجام

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گزارش‌ها در خصوص مذاکره ایران و عربستان تأکید کرد: تهران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال می‌کند و این روند ادامه خواهد داشت.
کد خبر : 575854
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه جهان خبرگزاری آنا، نشست خبری هفتگی سعید خطیب‌زاده ظهر امروز در محل وزارت امور خارجه و به‌طور برخط برگزار شد.


خطیب‌زاده در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا درباره صحت و سقم گزارش‌های منتشرشده مبنی بر مذاکره ایران و عربستان در بغداد گفت: ما هم این گزارش‌های رسانه‌ای را دیده‌ایم. چیزی که مهم است اینکه ایران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده و این روند ادامه خواهد داشت.


سفر ظریف به اندونزی


وی گفت: سفر ظریف به اندونزی برای گسترش همکاری‌های تجاری انجام شد. کشورهای اسلامی بازدیدهای ماه رمضانی دارند و ما هم از این فضا برای رایزنی میان کشورهای اسلامی استفاده می‌کنیم.


سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: سفر جناب رئیسی به عراق سفر موفقی بود که آزادی و انتقال زندانیان به ایران، برخی برای گذراندن محکومیت و برخی برای آزادی که دوره محکومیتشان تمام‌شده بود، محقق شد. نزدیکی دستگاه قضائی و دیپلماسی می‌تواند زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر برای تعامل با هدف رسیدگی به وضعیت ایرانیان داشته باشد. زندانیانی در اقلیم کردستان است که در تلاش هستیم در چارچوب گفت‌وگوهای انجام‌شده در این سفر به ایران منتقل شود.


خواست ایران ورود به متن توافق با طرف‌های برجامی است


خطیب زاده درباره مذاکرات وین گفت: گفت‌وگوهای فنی درباره رفع تحریم‌ها و بازگشت آمریکا ادامه دارد، پیشرفت‌هایی حاصل‌شده و از طرف مقابل خواسته‌ایم وارد متون مشترک بشویم. در مرحله‌ای هستیم که گفت‌وگوها در مرحله سختی انجام می‌شود و فکر می‌کنم تاکنون گفتگوها در مسیر صحیحی حرکت کرده است، ولی این‌گونه نیست که به مرحله نهایی رسیده باشیم.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره فهرست تحریم‌های تهیه‌شده در مذاکرات وین و این‌که آیا طرف‌های مقابل آن را پذیرفته‌اند، گفت: جزئیات گفت‌وگوها در وین شاید به‌نوعی که فرمودید نباشد. در اینجا نیستم که گفت‌وگوها را در فضای عمومی جلو ببریم. ایران در چارچوب کمیسیون مشترک برجام نظرات خود را به‌صورت قاطع در چارچوب سیاست‌های نظام بیان کرده است.


حادثه نطنز تروریسم آشکار هسته‌ای بود


وی گفت: تا امروز به نقطه مشخصی درباره دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول نرسیده‌ایم.


خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره بازداشت عامل خرابکاری تروریستی اخیر در نطنز گفت:‌ درباره ابعاد امنیتی و اطلاعاتی حادثه تروریستی نطنز اجازه دهید نهادهای مرجع اظهارنظر کنند. این تروریسم آشکار هسته‌ای بوده است. ایران در تمامی ابعاد خود پیگیر این موضوع خواهد بود. 


مذاکرات وین پیرامون بازگشت آمریکا به برجام است نه خود برجام


وی درباره آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران در عراق گفت: بهتر است از مسئولان مربوطه ازجمله بانک مرکزی سؤال شود.


خطیب‌زاده درباره اظهارات عراقچی درباره توافق جدید گفت: ما پیشرفت‌های خوبی درباره چگونگی ورود آمریکا به برجام داشته‌ایم. آنچه درباره مذاکرات است، درباره چگونگی بازگشت برجام است و نه خود برجام. باید مطمئن شویم که این مسیر در تمام ابعادش قابل راستی‌آزمایی باشد. برای اینکه مطمئن باشیم ادعای آمریکا روی کاغذ نیست باید موارد خود را در فهرستی قابل راستی‌آزمایی ارائه کند.


در وین هیچ مذاکره مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا انجام ندادیم


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات وین عنوان کرد: در وین هیچ گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا انجام ندادیم. دولت آمریکا بهتر از هرکسی می‌داند ایران تمامی اقداماتش را در چارچوب پارامترهای برجام انجام داده و وقتی آن‌ها را متوقف می‌کند که آمریکا تمام تحریم‌ها را بردارد و ما بتوانیم راستی آزمایی کنیم.


سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال دیگری گفت: سفر وزیر امور خارجه پاکستان مهم و روابط ما عمیق است. درباره موضوعات دوجانبه مرز سوم مشترکی در پاکستان قرار است افتتاح شود.


وی درباره غنی‌سازی ۶۰ درصد و واکنش‌ها به آن و همچنین اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا که گفته واشنگتن تحریم‌ها علیه تهران را برنمی‌دارد، مگر این‌که از پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای اطمینان یابد، گفت: درباره غنی‌سازی ۶۰ درصد ایران بر اساس نیازهای خود در چارچوب برجام این‌ها را انجام می‌دهد و آنچه تصمیم ایران بود در پاسخ به عملیات تروریستی در خاک ایران انجام شد و با بی‌عملی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی همراه بود. این بی‌عملی نقطه تاریک دیگری در ادعاهای آن‌هاست.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: آمریکا در برجام نیست و برجام را نقض کردند و هر عقل سلیمی می‌گوید که آمریکا باید به تعهداتش برگردد و راستی‌آزمایی کنیم و تنها پس‌ازآن است که ایران اقدامات جبرانی خود را متوقف می‌کند و نگرانی‌هایی اروپایی‌ها نقطه شرم دیگری برای آن‌هاست.


اروپا با لفاظی علیه ایران ارزش خود را نزد مردم ایران از دست می‌دهد


وی گفت: اروپا باید بداند با این‌گونه لفاظی‌ها ارزش خود را نزد مردم ایران از دست می‌دهد.


سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره گفت‌وگوی ایران و عربستان گفت: درباره گزارش‌های ضدونقیض رسانه‌ای اظهارنظر نمی‌کنیم.


وی در پاسخ به پرسشی درباره آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران در عراق گفت: مجرای اعلام نظر درباره این‌گونه موضوعات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است. 


بیش از ۹۹ درصد سند جامع همکاری ایران و افغانستان محقق شده است


رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره گفت‌وگوهای ظریف با همتای افغانستانی و گفت‌وگوی نماینده وزیر امور خارجه در امور افغانستان با مقام‌های افغان عنوان کرد: برای ما ثبات و امنیت کامل افغانستان اولویت بالایی دارد. گفت‌وگوهای صلح باید گفت‌وگوهای بیناافغانی باشد. ایران همواره آمادگی همکاری دارد. تلاش کردیم تمام گروه‌های افغانستانی با دولت افغانستان وارد گفت‌وگو شوند و امروز هم سیاست ما همین است و همواره سعی کردیم گفت‌وگوها در چارچوب بیناافغانی انجام شود.


وی گفت: بیش از ۹۹ درصد سند جامع همکاری ایران و افغانستان محقق شده و در برخی موارد گفت‌وگوها ادامه دارد و امیدواریم در آینده نزدیک نهایی شود.


خطیب‌زاده ادامه داد: ما خسارت‌های آمریکا را علیه خود فراموش نکردیم و آن در جای خود قابل‌بحث است. اگر دولت آمریکا بخواهد به تعهداتش برگردد تصمیم سختی نیست.


این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: اگر دولت آمریکا اقدامات خودش را انجام دهد بلافاصله خواهد دید ایران هم بعد از راستی‌آزمایی تعهداتش را انجام می‌دهد.


مهم این است که بتوانیم واکسن کرونا را در این آشفته‌بازار تأمین کنیم


وی گفت: درباره خرید واکسن وزارت امور خارجه از روز اول به‌صورت بسیار جدی کارهای مربوط را پیگیری کرد و پیگیری‌های خود را در سطوح مختلف انجام داد. گفت‌وگوهای فشرده با هند صورت گرفت، ولی به دستور قضایی در هند توقفی ایجادشده و طرف هندی گفته در حال برطرف کردن موانع است.


با وجود تمامی فشارها در سفر ظریف به کوبا این موضوع استارت زده شد، چه در هند و چه روسیه و چه در کشورهای دیگر. مهم این است که بتوانیم در بازار آشفته واکسن در دنیا منافع مردم را تأمین کنیم. همه ما در این مسیر در یک قایق سوار هستیم و باید به هم کمک کنیم تا زودتر آلام مردم برطرف شود.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب