بهرهبرداری از طرحهای ملی صنایع پتروشیمی آغاز شد
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، چهار طرح پتروشیمی استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر شهرستان مهر، تفکیک اتان پالایشگاه پارسیان سپهر شهرستان عسلویه، اولین واحد تولید کاتالیست پلیپروپیلن در شازند و اولین واحد تولید پلیاتیلن سنگین در شازند با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور در حال بهرهبرداری است.
این طرحها در ادامه تحقق جهش دوم در صنعت پتروشیمی که از سال گذشته با بهرهبرداری از ۱۳ طرح آغازشده به بهرهبرداری میرسد که با بهرهبرداری کامل از طرحهای جهش دوم صنعت پتروشیمی، ظرفیت این صنعت در کشور به ۱۰۰ میلیون تن در سال برآورد میشود که نقش مهمی در جلوگیری از خامفروشی خواهد داشت.
این طرحها در حالی به بهرهبرداری میرسد که به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ظرفیت این صنعت در پایان سال ۹۹ به ۹۰ میلیون تن در سال رسیده بود.
طرح استحصال اتان و تفکیک پالایشگاه پارسیان سپهر مهر و عسلویه با سرمایهگذاری ۱.۱ میلیارد دلار اجراشده است. این طرح استحصال اجزای سنگین گاز غنی از اتان به بالا است که سالانه از انتشار پنجدهم میلیون تن دیاکسید کربن و ۱۰ کیلوگرم جیوه در هوا جلوگیری میکند. جداسازی آب موجود در گاز غنی پالایشگاه پارسیان با ۱۲ خشککننده یکی دیگر از دستاوردهای این طرح است که این اقدامات تأثیر مهمی بر محیطزیست خواهد داشت.
مهمترین هدف از اجرای طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان، جداسازی ۳.۳ میلیون تن اجزای سنگین گاز غنی است که ارزش اقتصادی آن حدود یک میلیارد دلار در سال برآورد میشود و ارزشافزوده بالایی ایجاد و همچنین از خامسوزی جلوگیری میکند. در این طرح سالانه ۱.۳ میلیون تن اتان، یکمیلیون تن پروپان و بوتان (ال. پی. جی) و یکمیلیون تن کاندنسیت (میعانات گازی) تولید میشود که علاوه بر استفاده از آنها بهعنوان خوراک پتروشیمی، قابلیت صادرات مستقیم و ارزآوری برای کشور را نیز دارا است.
در بخش اجرای طرح پتروشیمی استحصال و تفکیک اتان، ۵ هزار و ۳۰۰ نفر در دو پالایشگاه فعالیت داشتند و اشتغالزایی غیرمستقیم نیز ۱۵ هزار نفر برآورد میشود. در بخش عملیات نیز در دو پالایشگاه مهر و عسلویه درمجموع ۸۰۰ اشتغال مستقیم و حدود دو هزار اشتغال غیرمستقیم ایجادشده است.
اما در دو طرح کاتالیستی آنچه حائز اهمیت است، توسعه دانش فنی ایرانی است چراکه برای اولین بار در کشور شاهد تولید این نوع کاتالیستها هستیم و اینکه دانش فنی تولید کاتالیست توسط پژوهشگران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی توسعه پیدا میکند و این موجب بینیازی ما از واردات این دو نوع کاتالیست خواهد شد.
ارزش مصرف کاتالیست در صنعت پتروشیمی حدود ۲۷۰ میلیون دلار در سال است و ۴۰ نوع کاتالیست اصلی در سبد مصرف صنعت پتروشیمی داریم که تا امروز ۱۹ نوع آن ایرانیسازی شده است و ۹ کاتالیست دیگر تا پایان سال ایرانیسازی میشود.
انتهای پیام/۴۱۶۳/پ
انتهای پیام/