حماس خواهان تشکیل حکومت توافق ملی است/ از مشارکت جمعی در انتخابات فلسطین استقبال میکنیم
گروه جهان خبرگزاری آنا: انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین ۲۲ می (اول خرداد سال جاری) و انتخابات ریاستی ۳۱ ژوئیه (۹ مردادماه سال جاری) برگزار خواهد شد و چنانچه انتخابات مجلس قانونگذاری به مرحله دوم کشیده نشود، انتخابات مجلس ملی ۳۱ آگوست (نهم شهریورماه سال جاری) برگزار خواهد شد.
پس از ۱۵ سال، نخستین بار است که تشکیلات خودگردان فلسطین حکم به برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری، ریاستی و مجلس ملی صادر میکند که جنبش مقاومت اسلامی (حماس) از آن استقبال کرده است.
عزت الرشق، رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در گفتوگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا گفت: هدف حماس از استقبال و حضور در انتخابات فلسطین مشارکت در خرد جمعی است و قصد ارائه پیششرط نداریم. حماس بهدنبال مشارکت در امور فلسطینیان است تا بعد از انتخابات شاهد طبیعی شدن روند زندگی آنها باشیم. نکته مهم این است که نباید در روند انتخابات فردگرایی انجام شود و امور فلسطینیان باید بهوسیله خرد جمعی هدایت و دنبال شود.
وی افزود: جنبش مقاومت اسلامی فلسطین بهدنبال کنار گذاشتن هیچ فرد و شخصیتی از دایره امور سیاسی نیست و خواهان تشکیل حکومت توافق ملی هستیم. معتقدیم ارائه لیست واحد پیام محکمی از سوی گروههای فلسطینی در برابر رژیم اشغالگر و خطراتی است که ممکن است در آینده موضوع فلسطین را تهدید کند.
عضو ارشد حماس عنوان کرد: در قانون فلسطین حماس جنبش بزرگی بهشمار میرود، ولی وجود اختلافات جزئی میان گروههای فلسطینی موضوع طبیعی است و نمیتواند مقاومت را از حمله و ایستادگی در برابر دشمن صهیونیستی بازدارد. مبنای اقدامات حماس بر مشورت و خرد جمعی است و دموکراسی در این گروه فلسطینی موج میزند. اعضای حماس آزادمردانی هستند که آرای خود را آزادانه و بر مبنای دموکراسی ایراد میکنند.
بیشتر بخوانید:
اولویت مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی است نه انتخابات
الرشق گفت: جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با اطمینان به راه خود ادامه میدهد و به برگزاری انتخابات بهعنوان راهی برای برونرفت از مشکلات داخلی فلسطین ایمان دارد. این تصمیم، تصمیمی واحد از سوی حماس است. معتقدیم انحلال شورای قانونگذاری غیرقانونی است و خواهان اعتباربخشی به این شورا و برگزاری جلسات منظم آن بهصورت منظم هستیم.
وی تأکید کرد: این حق ملی فلسطینیان است که انتخابات خود را در قدس اشغالی برگزار کنند. ما نباید اجازه دهیم اسرائیل خواستههای خود را به فلسطینیان تحمیل کند. باید با تمام قدرت حق خود را از اشغالگران بگیریم. ما نه تنها باید انتخابات فلسطین را در قدس برگزار کنیم، بلکه باید برگزاری آن در این شهر اشغالی را به نبردی سیاسی تبدیل کنیم.
الرشق در پاسخ به این سؤال که آیا کشورهای دیگر در زمینه انتخابات فلسطین مشورتهای به گروههای فلسطینی دادهاند، گفت: برخی کشورها ازجمله مصر، قطر، ترکیه و روسیه تضمینهایی برای موفقیت فرایند انتخابات و به رسمیت شناختن نتیجه آن مطرح کردهاند. علاوه بر این، ما از مجامع جهانی و سازمان ملل متحد درخواست کردهایم بر رژیم اشغالگر با هدف ایجاد نکردن اخلال در روند برگزاری انتخابات در قدس فشار بیاورند.
حماس همه فرزندان قدس را به مشارکت در فرآیند انتخابات دعوت میکند، زیرا هیچ انتخاباتی بدون وجود قدس شریف امکان پذیر نیست
رئیس دفتر روابط عربی و اسلامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) گفت: از مدتها پیش رژیم اشغالگر به دنبال ایجاد اخلال در فرایند انتخابات بوده و در این راستا برخی از اعضای حماس را بازداشت کرده است. با وجود این، قاطعانه میگویم اقدامات دشمن صهیونیستی هیچ تأثیری بر اراده حماس و ملت فلسطین نخواهد گذاشت و مردم به مقاومت و آرمانهای مقدس آن رأی خواهند داد.
وی عنوان کرد: حق مردم غزه است که بدون هیچگونه محدودیتی همانند مردم کرانه باختری رأی خود را به صندوق بیندازند. نکته پایانی اینکه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین پیگیری پرونده اسیران را در جدول کارهای خود قرار داده است و از اولویتهای این جنبش به شمار می رود.
انتای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/