لزوم کشف استعدادهای دانشگاهی برای تحقق شعار سال/ دانشگاه زمینه خلاقیت و شکوفایی جوانان را فراهم کند
مرتضی قائمی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره شعار سال ۱۴۰۰ (تولید، پشتیبانیها، مانعزداییها) و اقداماتی که دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه میتواند انجام دهد، اظهار کرد: طبیعتاً دانشگاه میتواند زمینهساز خیلی خوبی در این حوزه باشد؛ چراکه تأمین شرایط و فراهم کردن زمینهها و پایههای توسعه هر کشور به دانشگاه وابسته است.
وی افزود: اگر بخواهیم توسط دانشگاه در حوزه تولید مانعزدایی و پشتیبانی انجام دهیم از فناوری، فعالیتهای دانشبنیان و امثال اینها آغاز میشود تا به مباحث نظری و علوم انسانی میرسد و در همه زمینهها از نظر روحی روانی، تقویت امید و اعتماد به نفس تأثیر میگذارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: در حوزههای مهندسی، کشاورزی، صنعت و ... دانشگاه میتواند با ارائه ایدههای جدید و استفاده از خلاقیت و استعداد جوانها با اختراع و اکتشاف و ایجاد زمینههای تولیدی، فراهمکننده شرایط برای جهش تولید، رفع موانع و پیشتیبانی از تولید باشد.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که دانشگاه چگونه میتواند پشتیبان بخش تولید کشور و رفع موانع باشد، اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی در کشور وابستگی به بیرون است، یعنی هر قطعه، ابزار و وسیلهای که برای توسعه و تولید در کشور نیاز داریم؛ اگر وابسته به خارج از کشور باشد و نتوانیم آنها را تولید کنیم، طبیعتاً وابستگی باقی میماند و این وابستگی مانع رشد است.
قائمی با تأکید بر اینکه باید در دانشگاه زمینهساز خلاقیت و شکوفایی استعداد جوانان باشیم، افزود: یکی از راههای رفع وابستگی این است که بتوانیم در دانشگاهها از استعداد، توان فکری و هوش دانشمندان خودمان استفاده کنیم، طبیعتاً در این صورت نیازها به بیرون کم میشود، واردات کاهش مییابد، تولید داخلی تقویت میشود و نگرانیهایی از این دست در مسیر تولید برطرف میشود.
وی مطرح کرد: از نظر ارزش و قیمت وقتی تولید در داخل صورت بگیرد، طبیعتاً ارزش افزوده خیلی بیشتری خواهد داشت. امید و اعتماد به نفس را در جوانان زنده میکند، بیکاری را از میان میبرد و ارزش پول ملی را بالا میبرد. همه اینها در شرایطی محقق میشود که تولید داخلی را تقویت کنیم و این امر زمانی محقق میشود که استعدادهای ما بتوانند طرحهای ابتکاری و خلاقانه برای تولید داخل و هرآنچه به آن نیاز داریم، ارائه دهند.
دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان بهمنظور استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ بیان کرد: در رشتههای مختلف توانمندیهای زیادی داریم، نخستین بنا را بر این گذاشتهایم که در راه کشف استعدادهای دانشگاهی تلاش کنیم و ببینیم هر کدام از آنان در چه زمینهای استعداد دارند تا آنان را کمک کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: باید با کشف دانشجویان بااستعداد آنان را وارد هستههای فناور، فعالیتهای دانشبنیان و سراهای نوآوری و فناوری کنیم تا فعالیت کرده و نتایج خوبی حاصل شود، طبیعتاً انتظار میرود در نتیجه انجام این کار، استعدادهایی را کشف کنیم که توانایی دارند در حوزههای مختلف صنعتی، فنی، مهندسی و حتی علوم انسانی طرحهای ابتکاری خوب و قابل استفادهای ارائه بدهند.
قائمی عنوان کرد: مهارتافزایی یکی دیگر از شعارهای دانشگاه است که شامل مهارتافزایی دانشجویان و مردم در اصناف و شاخههای مختلف میشود. دانشگاه در حال ایفای نقش است تا بتواند آموزشهای خیلی خوبی را ارائه کرده و میان دانشگاه و جامعه ارتباط برقرار کند.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از طرحها، ارتباط عمیقتر با صنعت در قالب طرح استادکار یا پویش است. در این طرح سعی میکنیم دانشجویان همزمان با تحصیل در صنایع مرتبط با رشته تحصیلیشان حاضر شوند. این دانشجویان عملاً با صنعت آشنا میشوند و مستقیماً در جریان مشکلات، کاستیها و نواقص کارگاهها قرار میگیرند و در ادامه در همان صنعت بهکار گرفته و مشغول کار میشوند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/