دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1400 - 13:10
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

استِپ‌آپ؛ طرحی با موضوع سلامت اجتماعی و ورزش

۲۷ اختراع ثبت‌شده دارم و در مجموع نمونه‌سازی و ساخت ۵۴ اختراع را انجام داده‌اممخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: طرح استِپ‌آپ (Step Up) در مورد سلامت اجتماعی است تا افراد برای داشتن برنامه ورزشی، تناسب‌ اندام و ... از اپلیکیشنی با آپشن‌های مختلف استفاده کنند.
کد خبر : 574347
استارت‌آپ

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ اعضای یکی از شرکت‌های حاضر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اسفند سال گذشته در مسابقات جهانی ۱idiea۱world که با حمایت اوراکل، ناسا، گوگل، مایکروسافت، آمازون و فیسبوک توسط انجمن جهانی مالکیت فکری اختراعات WIIPA برگزار شد، برنده مدال طلا شدند.


اعضای این گروه احسان مرزبان، حمید مراد، عرفان محمودی‌ایرانمهر، عارف محمودی و مینا کشاورزیان هستند که با پروژه استارت‌آپی StepUp در حوزه سلامت اجتماعی با بهره‌مندی از دانش اینترنت اشیا (IOT)، بیگ دیتا و یادگیری ماشین (Machine Learning) در بستر بلاک‌چین در این دوره از مسابقات حضور داشتند.


این گروه مجدداً در مسابقات جهانی نوآوری و اختراعات روسیه (مسابقات ارشمیدُس سال ۲۰۲۱) که ازجمله مهم‌ترین رقابت‌های جهانی در حوزه اختراعات و فناوری بوده، خوش درخشیدند و با کسب دو مدال طلای جهان موجب سرافرازی شدند که این سه مدال طلا در کمتر از یک ماه توسط این گروه نخبه کسب شده است.


حمید مراد مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری و از اعضای این گروه در گفت‌وگو با آنا به تشریح چگونگی این موفقیت‌ها و مشخصات استِپ‌آپ پرداخته است که مشروح آن را می‌خوانیم.




بیشتر بخوانید:


افتخارآفرینی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ساری در مسابقات جهانی با کسب ۲ مدال طلا


کسب مدال طلای جهانی توسط مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی ساری




آنا: لطفاً خودتان را معرفی کنید و سوابق آموزشی و پژوهشی خود را به‌طور مختصر تشریح کنید.


مراد: متولد سال ۱۳۶۹ و فارغ‌التحصیل رشته داروسازی هستم، دکتری داروسازی و تخصص نانوفناوری دارویی دارم. تمام مقاطع تحصیلی خود را در ساری طی کرده‌ام. کاردانی را دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، کارشناسی را دانشگاه آزاد اسلامی واحد جویبار و کارشناسی ارشد خود را هم در رشته مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گذراندم. چند سالی در دانشگاه دولتی قدسی و در دانشگاه‌های دیگر درس می‌دادم و از حدود سال‌ ۸۵ به موضوع پژوهش و اختراعات ورود کردم. بالغ‌بر ۲۷ اختراع ثبت‌شده دارم و در مجموع نمونه‌سازی و ساخت ۵۴ اختراع را انجام داده‌ و مقام‌های مختلف استانی، ملی و بین‌المللی را کسب کرده‌ام.


دو سال به‌عنوان فناور برتر استان مازنداران شناخته شدم. عضو بنیاد ملی نخبگان هستم و ۱۷ رویداد کارآفرینی در قالب استارت‌آپ‌ویکند برگزار کرده‌ام و در رویدادهای مختلفی که ازجمله رویداد محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی، استارت‌آپ‌ویکند دانشگاه علوم پزشکی تهران و ... که در تهران و به‌صورت کشوری برگزار می‌شد، به‌عنوان منتور (منظور از منتورینگ Mentoring این است که فردی با عنوان منتور Mentor به فرد یا افراد دیگری در زمینه خاصی کمک می‌کند تا به پیشرفت یا مهارت برسند) انجام وظیفه کرده‌ام.


آنا: جرقه اولیه اختراع چه زمانی به ذهن شما رسید و چه چیزی موجب ساخت محصولات شد؟


مراد: از بچگی کنار پدربزرگم کار می‌کردم و او هم الکترونیک کار می‌کرد و به من هم الکترونیک را آموزش داد و با این محیط آشنا کرد. جرقه نخستین اختراعم در دوره راهنمایی بود. آن زمان پیشنهاد ساخت دو دستگاه را داده بودم؛ اما معلمان تمایل زیادی به این قضیه نداشتند و مجابم کردند که به درسم بپردازم و وقتم را به تحصیل اختصاص دهم. این روال ادامه پیدا کرد تا زمانی که وارد دبیرستان شدم و در هنرستان نخستین دستگاه خود را ساختم.


آغاز ثبت رسمی اختراعاتم اواخر سال ۸۸ و اوایل ۸۹ بود که آن سال توانستم با اختراعم، مقاله مناسبی داشته باشم و آن را در چند کشور در ژورنال‌هایی که مرتبط با بحث ISI بودند، ثبت کردم. سال بعد هم آن اختراع در مسابقات ITI (مسابقات جهانی اختراعات) به‌عنوان طرح برتر و قابل تقدیر شناخته شد و طرح بعدی هم به‌صورت موازی مدال برنز این مسابقات را کسب کرد و این روال پژوهشی چند بار تکرار شد؛ البته از سال ۸۶ در مسابقات روباتیک کار می‌کردم و مقامات استانی و ملی زیادی در این زمینه داشتم و دارم و همچنان هم این کار را ادامه می‌دهم.


آنا: چه اهدافی را در کسب و کار «استِپ‌آپ (Step Up)» دنبال شد؟


استِپ‌آپ؛ طرحی با موضوع سلامت اجتماعی و ورزش


مراد: رویدادی که در آن شرکت کردیم، بخش‌های مختلفی مانند بخش اختراعات، بخش نوآوری، بخش چالش‌ها و بخش استارت‌آپ داشت. در بخش استارت‌آپ‌ها و چالش‌هایی که از سمت شرکت‌های گوگل، ناسا، آمازون، فیس بوک و اوراکل مطرح شده بود، پنج چالش بود که ما در بخش IOT یا اینترنت اشیا شرکت کردیم و در بخش استارت‌آپ‌ها با طرحی با عنوان استِپ‌آپ (Step Up) شرکت کردیم که مدال طلا و جایزه برتر مسابقات را کسب کردیم. این طرح Step Up در مورد سلامت اجتماعی بود.


سلامت اجتماعی در حقیقت به این‌صورت است که افراد برای اینکه بتوانند برنامه ورزشی و پیاده‌روی و برنامه تناسب اندام روزانه خود را داشته باشند، بتوانند از اپلیکیشنی استفاده کنند که این شرایط را به‌صورت مستقیم‌ و مناسب‌تر انجام دهند و بتوانند از خدمات شهری با تخفیف بهتر استفاده کنند.


آنا: آیا این کسب و کار یا استارت‌آپ برای نخستین بار در کشور رخ می‌دهد؟


مراد: در زمینه استارت‌آپ‌ها چیزی به‌عنوان نخستین بار وجود ندارد. همیشه رقابت‌ها وجود دارد؛ اما چیزی که اهمیت دارد، ارزش پیشنهادی است؛ البته تقریباً می‌توان گفت طرحی که مناسب با استارت‌آپ باشد، فعلاً انجام نشده است؛ طرح‌هایی مانند اسنپ این کار را به‌صورت مفهومی انجام می‌دهند؛ اما به‌صورت مستقیم مشابه این کسب و کار نیستند. خوشبختانه فعلاً رقیبی وجود ندارد؛ البته واژه «خوشبختانه» شاید مقداری بد هم باشد؛ چراکه برای استارت‌آپ‌ها نداشتن رقیب می‌تواند یک معضل باشد، به‌دلیل اینکه جاانداختن این استارت‌آپ برای بار نخست در محیط عمومی موجب افزایش زیاد هزینه تبلیغات می‌شود و معرفی‌کردن آن استارت‌آپ یا آن محصول یا نرم‌افزار با چالش‌های زیادی مواجه است.


آنا: در مورد  هزینه‌ها بگویید.


مراد: تمام هزینه‌های این کسب و کار یا این استارت‌آپ به‌صورت شخصی تقبل شده و پشتیبان مالی این رویداد هم عرفان محمودی‌ایرانمهر از اعضای گروه بود که هزینه شرکت در این رویداد را تقبل کرد و قرار است هزینه‌های جاری این استارت‌آپ را هم تقبل و این کسب و کار را اجرایی کند.


آنا: درباره «استِپ‌آپ (Step Up)» بیشتر توضیح دهید.


مراد: نخستین باری که این استارت‌آپ شکل گرفت، در استارت‌آپ‌ویکند دانشگاه علوم پزشکی بابل بود. آنجا این طرح را ارائه کرده بودیم و مقام دوم را کسب کردیم. پایه این استارت‌آپ از آنجا با حضور خانم کشاورزیان و بنده شکل گرفت و کم‌کم پخته شد، MVP یا نمونه کوچک‌شده قابل ارائه این نرم‌افزار آماده شد و گروه آماری ۵۰ نفری از این اپلیکیشن استفاده کردند.


تغییرات مورد نیاز انجام و یک طرح پخته‌تر اتفاق افتاد و برای رویداد جهانی آماده شد. این MVP در رویداد جهانی هم بهینه و نمونه اولیه آن آماده شد و آینده نزدیک با حمایت اسپانسر مالی مورد نظری که معرفی کردم، این اپلیکیشن لانچ شده و در دسترس عموم قرار می‌گیرد. اما احتمال خیلی زیاد این اپلیکیشن برای آغز به کار، خارج از ایران اجرایی شود تا پس از اجرای چند فاز اولیه، این استارت‌آپ در ایران قابل اجرا و بهره‌برداری برای افراد باشد.


آنا: و سخن پایانی ...


مراد: انجمن جهانی مالکیت فکری یا WIPO، مجمع نخبگان جهانی هستند که از حدود ۱۵۰ کشور مختلف در این انجمن جهانی عضو هستند. در همین مسابقه هم که شرکت کردیم از ۲۹ کشور ازجمله آمریکا، کانادا، کشورهای اروپایی، استرالیا، شرق آسیا و اروپا شرکت کردند و بازخوردهای خوبی هم گرفتیم. در مجموع ۸۰۰ ایده اولیه به این رویداد آمد و از بین آن ایده‌ها در فاز نخست داوری مقدماتی بیش از ۴۰۰ ایده انتخاب شد، در فازهای بعدی طرح‌های برتر اعلام شد و داوری هم به‌صورت آنلاین برگزار شد.


مفهوم شعار One Idea One World هم این بوده که با یک ایده بتوانید جهان را متحول کنید و پشتوانه این رویداد هم شرکت‌های بزرگی بودند، این رویداد سخنرانانی هم از ناسا داشت و نمایندگانی از آمازون، اوراکل، فیسبوک و ...  در این رویداد داوری کردند و در مجموع سطح رویداد بسیار بالا و سخت بود. به یاری خدا توانستیم با پشتکاری که دوستان داشتند، با همکاری عزیزان و همچنین اسپانسر خوب‌مان، این طرح استارت‌آپی را لانچ کنیم و پرزنتیشن خوبی هم داشته باشیم که مورد استقبال داوران قرار بگیرد و همچنین نماینده ویپا در لهستان که نماینده شرکت آمازون هم در این رویداد بود، خیلی استقبال کرد و لانچ‌شدن این پروژه را همان‌جا پیشنهاد داد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب