کشت ۳ هکتار گیاه دارویی در زمینهای تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی دهدشت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دهدشت، حجتالاسلام یوسف عمرانینژاد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت در حاشیه بازدید نماینده مجلس و فرماندار کهگیلویه از باغ ابتکاری این دانشگاه که سه هکتار از زمینهای بلااستفاده و تحقیقاتی را زیر کشت گل و گیاه دارویی برده است، اظهار کرد: کشاورزی از پایههای مهم اقتصاد و تولید است و در صورت فرآوری محصولات ارزش افزوده خوبی هم دارد.
وی افزود: گل محمدی و بهلیمو گیاهانی کمآبخواه با توجیه اقتصادی هستند و در توسعه فضای سبز و زیباسازی محیط دانشگاه هم مؤثرند و بهعلاوه سبب درآمدهای غیرشهریهای میشوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت ادامه داد: باید به سمتی برویم که اراضی بیشتری از محیط بدون استفاده دانشگاه به کاشت این گیاهان دارویی پرطرفدار اختصاص یابد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: کاشت گل محمدی و بهلیمو در زمینها و محوطه محصورشده دانشگاه بهمنظور ایجاد بهرهوری و ارزش افزوده از داراییها و ایجاد درآمدهای غیرشهریهای است.
به گفته عمرانینژاد هر کیلو اسانس گل محمدی با عنوان «طلای معطر» بیش از ۲۰۰ میلیون تومان ارزش دارد و از گرانترین گلهای دنیاست که حتی تفاله آن نیز دارای ارزش اقتصادی است و ایجاد کارگاه گلابگیری برنامه آتی این واحد دانشگاهی است.
وی اضافه کرد: دمنوش گیاه بهلیمو نیز آرامبخش و مسکن اعصاب است و اسانس آن در صنایع غذایی و تهیه عطر و ادکلن کاربرد دارد. بهلیمو در طول سال، سه چین برداشت دارد و در هر چین ۱.۵ تا دو تن در هکتار محصول برداشت میشود و هر کیلو برگ خشک آن ۱۷۰ هزار تومان به فروش میرسد.
کشاورزی و تولید از زمینهای بدون استفاده دانشگاه؛ تمهیدی ارزشمند
حجتالاسلام سید حاجیمحمد موحد نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید با اشاره به کاهش درآمد شهریهای دانشگاه آزاد اسلامی دهدشت، تمهید کشاورزی و تولید از زمینهای بدون استفاده دانشگاه را جالب و ارزشمند دانست و از مسئولان این واحد علمی در زمینه تحقق شعارهای سال مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، تولید و ایجاد ارزش افزوده قدردانی کرد.
فرماندار کهگیلویه هم در این بازدید بیان کرد: تدبیر دانشگاه آزاد دهدشت در واقع پیوند علم و عمل و حاکی از این است که در هر شرایطی با فکر و خلاقیت میتوان ارزشآفرین بود.
دارا کریمینژاد توضیح داد: توسعه این کار و بهرهگیری از شرکتهای فناور با تولید محصولات دارویی و عرقیات گیاهی برپایه اقتصاد دانشبنیان مهم است و دولت هم از چنین طرحهایی پشتیبانی میکند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/