دیدار معاون هنری وزیر ارشاد با خالق سرود ملی ایران/ حسن ریاحی: دانشگاهها اندیشیدن در موسیقی را یاد نمیدهند
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیئت امنا موسسه هنرمندان پیشکسوت به همراه نیکنام حسینیپور مدیرعامل موسسه به خانه حسن ریاحی رفتند.
سید مجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فضای هنری و آثار هنری قشقایی در خانه استاد ریاحی با بیان خاطرهای از تحسین گردشگران آلمانی از فرش قشقایی گفت: اکنون در حال بازگشت و توجه به هنر اصیلی مانند فرش هستیم، که در آن تذهیب را هم میبینیم. هنر تذهیب ایرانی همچون بافتههای ایرانی برآمده از بداهه پردازی است. حال هر گوشه از ایران که در بداهه پردازی و سلطه هنری مهارت بیشتری داشتند؛ راحت تر در این زمینه کار میکردند.
در بخشی از این دیدار حسن ریاحی به فراموشی مقامها در کشور اشاره کرد و گفت: در عصر فناوری قرار داریم و بیشتر فعالیتها از طریق سیستمها انجام میشود. هر سازی را میتوان زد و ضبط کرد. پس شاهد کاهش نوازندگی هستیم. همانطور که مشاهده میکنیم ارکسترها در دنیا نیز کم شده است. اما این ماشینی شدن جذابیت را کم میکند. امروز هر نوع موسیقی با بهترین کیفیت در دسترس جوانان قرار دارد. در دوران جوانی ما تنها نیم ساعت موسیقی کلاسیک از رادیو پخش میشد. در حالی که این روزها شاهد کم رنگ شدن موسیقی کلاسیک و حتی موسیقی سنتی کشورمان هستیم.
ریاحی همچنین بیان کرد: آموزش موسیقی در دانشگاهها مشکل دارد. این مراکز اندیشیدن را یاد نمیدهند و تنها تئوری و قوانین آموزش داده میشود. برای تربیت آهنگسازان توانمند نیاز به راه اندازی کانون داریم تا جوانان خلاق را دور هم جمع کند. البته باید بودجهای به این کار اختصاص داد تا الگوهای موفق دنیا و موسیقی محلی خودمان را بررسی کنند.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/