آخرین وضعیت کرونایی در کشور/ افسار کرونا در خوزستان دوباره پاره شد/ کرونای برزیلی از راه رسید؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ ویروس کرونا این روزها شهرها و استانهای کشور را درنوردیده و طی ۱۴ ماه از شیوع خود هموطنان بسیاری را مبتلا کرده است و ۶۳ هزار و ٨٨٤ نفر نیز در ایران قربانی این ویروس جهشیافته و موذی شدهاند.
زنگ خطر موج چهارم کرونا زمانی به صدا درآمد که برخی مردم بیتوجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی به اماکن عمومی و بازار برای خرید شب عید نوروز مراجعه کردند و افرادی که دارای کووید ـ ۱۹ بودند نیز این ویروس را به دیگران سرایت دادند، نکته نگرانکنندهتر سفرهای نوروزی بود، جایی که برخی هموطنان با عادیانگاری شرایط به مسافرت رفتند و بعضاً بدون رعایت موارد بهداشتی به گشت و گذار پرداختند.
متأسفانه این روزها کشور وضعیت مناسبی ندارد و با آغاز پیک چهارم دیگر هیچ شهر و استانی برای مردم امن نیست و حتی کسانی که شغلشان با مسافرت گره خورده، در شرایط فعلی باید در منزل بمانند و بدون هیچگونه ریسکی خود را با وضعیت کنونی وفق بدهند تا آبها از آسیاب بیفتد و با واکسیناسیون عمومی و کاهش میزان مبتلایان به کرونا دوباره مردم در وضعیت طبیعی قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید:
آغاز رسمی موج چهارم کرونا در برخی مناطق کشور
کلاف کرونا پیچیدهتر شد + نمودار و نقشه
رستورانها طعم کرونا گرفتند
خطر خیز موج چهارم کرونا بیخ گوش کشور
سفره کرونا در شهرها گستردهتر شد
طغیان کووید ـ ۱۹ این بار بدقلقتر از همیشه
جوانان هدف اصلی کرونای انگلیسی هستند
پرچم کرونای انگلیسی بالاتر رفت
طوفان کووید ـ ۱۹ به سردمداری کرونای انگلیسی
تعداد شهرهای قرمز، نارنجی، زرد و آبی در مقایسه با روز گذشته تفاوت آنچنانی نکرده و مردم در شرایط فعلی که ویروس کرونا به بزرگ و کوچک رحم نمیکند، باید به هشدارهای کارشناسان و مسئولان وزارت بهداشت گوش فرادهند تا مبتلا نشوند.
قطع زنجیره شیوع کرونا با طرح شهید سلیمانی
با آغاز شیوع کووید ـ ۱۹ طرح شهید سلیمانی نیز به همت بسیج جامعه پزشکی کلید خورد و فعالیتهای خود را با هدف کنترل ویروس کرونا و قطع زنجیره آن شروع کرد.
با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر ورود بسیج و سپاه برای کمک به ریشهکنی بیماری کووید ـ ۱۹، هیئت اندیشهورز بسیج جامعه پزشکی کشور با بررسی و شناسایی مشکلات موجود در زمینه کنترل کرونا، طرحی را با هدف همافزایی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه کردند.
طرح شهید سلیمانی دو موضوع مهم را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است، نخست پیگیری وضعیت سلامت بیماران قبل از مراجعه به بیمارستان بود تا غربالگری و شناسایی بیماران در همان مرحله نخست و برای انجام قرنطینه و درمان انجام شود و موضوع دوم توجه به بیمارانی که مراحل درمان را در بیمارستانها طی کردهاند، اما کماکان ناقل بیماری هستند و باید آموزشهای لازم برای ورود آنان به جامعه ارائه شود.
طرح شهید سلیمانی در سه فاز «مراقبتی»، «حمایتی» و «نظارتی» بهصورت محلهمحور با حضور بسیجیان داوطلب آموزشدیده از سوی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در هر محله اجرا میشود.
با اجرای طرح شهید سلیمانی تاکنون بسیاری از هموطنان در همان روزهای نخست ابتلا به ویروس کرونا شناسایی و مورد درمان قرار گرفتهاند و بسیاری نیز با این طرح مورد مراقبت قرار گرفته و از مرگ نجات یافتهاند.
اکنون که در پیک چهارم کرونا قرار داریم، طرح شهید سلیمانی با جدیت به فعالیت خود ادامه میدهند تا بلکه افسار کرونا را مهار کند تا روزبهروز شاهد کاهش میزان مبتلایان به کووید ـ ۱۹ باشیم.
شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی کدامند؟
از دو روز گذشته تاکنون وضعیت رنگبندی شهرها بسیار نگرانکننده شده، بهطوریکه شهرهای با رنگبندی قرمز از ۸۸ شهر و شهرستان به ۲۵۷ شهر افزایش یافته است. از سوی دیگر تعداد شهرستانهای نارنجی از ۱۳۹ به ۱۲۹ رسیده است.
طبق بررسی آماری، شهرهای زرد در مقایسه با روز گذشته کاهش شدیدی داشته است و در حالی که دو روز گذشته تعداد شهرهای زرد ۱۹۸ بود، روز گذشته به ۵۱ رسید و همچنین تعداد شهرهای آبی روزبهروز به عدد صفر نزدیکتر میشود و از ۲۳ شهرستان به ۱۱ کاهش پیدا کرده است.
با این حساب باید گفت که آمار رنگبندی شهرها و استانها در مقایسه با روز گذشته تغییری نکرده، اما اوضاع همچنان خطرناک است و در شرایط قرمز به سر میبریم.
افسار کرونا در استان خوزستان دوباره پاره شد
خوزستان از جمله استانهایی است که با شیب تند کرونا مواجه شده، بهخصوص که سوش غالب کرونا در این استان از نوع انگلیسی بوده و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز در استان خوزستان از ۹۵ درصد به کمتر از ۵ درصد رسیده است.
از سوی دیگر با ورود کشتیهای مختلف به بندرگاههای خوزستان برای تخلیه و بارگیری کالا خطر انتشار و شیوع کرونای برزیلی نیز بیشتر شده است.
۱۶ شهرستان اندیمشک، دزفول، لالی، شوشتر، ایذه، اهواز، کارون، باغملک، شوش، خرمشهر، آبادان، رامهرمز، ماهشهر، امیدیه، مسجدسلیمان و بهبهان در استان خوزستان قرمز هستند و ۹ شهرستان آغاجاری، رامشیر، اندیکا، گتوند، دشت آزادگان، هندیجان، شادگان، هفتکل و باوی نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.
ویروس کرونای انگلیسی در استان هرمزگان
با اعلام رنگبندی شهرها استان هرمزگان نیز در وضعیت بحرانی قرار گرفته است، بهطوریکه هشت شهر بندرعباس، پارسیان، بندرخمیر، قشم، کیش، هرمز، بندرلنگه و میناب در وضعیت قرمز کرونای انگلیسی قرار گرفتهاند و شهرستانهای جاسک، رودان و حاجیآباد نیز در آستانه قرمزشدن قرار دارند.
استان هرمزگان شهر یا شهرستانی آبی ندارد و شهرستانهای بستک، بشاگرد، سیریک و بوموسی در وضعیت زرد قرار دارند که احتمال دارد طی روزهای آینده تغییر رنگ بدهند.
بیمارستانهای استان خراسانجنوبی در حال تکمیل ظرفیت
بحران به سمت استان خراسانجنوبی نیز پیش رفته و بیمارستانها نیز در حال تکمیل ظرفیت هستند، از سوی دیگر با شیوع ویروس کرونای انگلیسی در کشور خراسان جنوبی در خطر بزرگی قرار دارد و مردم باید پروتکلهای بهداشتی را بهطور کامل رعایت کنند تا درگیر کرونا نشوند.
تنها شهرستان با وضعیت متوسط (نه کمخطر) استان خراسانجنوبی خوسف است و ممکن است طی روزهای آینده به وضعیت نارنجی و در نهایت قرمز تغییر رنگ بدهد.
استان گیلان شهرستان آبی ندارد
گیلان که یکی از سرسبزترین و گردشگرپذیرترین استانهای کشور محسوب میشود، همهساله هموطنان و گردشگران زیادی را بهخصوص در ایام نوروز به سوی خود جذب میکند و در ایام نوروز ۱۴۰۰ نیز با وجود تذکرات و خطرات ناشی از ویروس کرونا برخی مردم با عادیانگاری اوضاع به شهرهای مختلف این استان سفر کردند.
براساس جدیدترین آمارها و اعلام ستاد مدیریت و مقابله با کرونا تمام شهرستانهای استان گیلان به جز شهرستانهای رضوانشهر، شفت، سیاهکل و ماسال (با رنگبندی نارنجی) در وضعیت قرمز قرار دارند.
احتمالاً طی روزهای آینده ادارات، مکانهای عمومی و بازارهای استان گیلان برای کنترل کووید ـ ۱۹ تعطیل خواهند شد.
نمودار زیر مرگ و میر روزانه کرونا در ایران را به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به تصویر میکشد. همانطور که از نقشه زیر پیداست ایران با ۳.۲۳ درصد مرگ و میر کرونا به ازای یک میلیون جمعیت، یکی از کشورها با درصد بالای مرگ و میر کرونا به ازای جمعیت است.
براساس آمار امروز (۱۹ فروردین) تمام مراکز استانها در وضعیت قرمز قرار دارند و وضعیت به شکل اسفناکی خطرناک شده است.
اسامی شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی که سفر به این شهرها ممنوع بوده و به ترتیب جریمه یک میلیون تومانی و ۵۰۰ هزار تومانی متخلفان در پی خواهد داشت را اینجا بخوانید.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/