آزمون کارشناسی ارشد سال 1400 چگونه برگزار میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آزمون ورودی دورههای کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1400 بر اساس برنامه زمانی پیشبینیشده، در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه 5، 6 و 7 خردادماه 1400 برگزار میشود. در این آزمون 524 هزار نفر ثبتنام کردهاند که روزهای آزمون با یکدیگر به رقابت میپردازند.
این در حالی است که در سال گذشته ۶۹۴ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ثبتنام کرده بودند بر این اساس حدود 170 هزار نفر از متقاضیان دوره کارشناسی ارشد کاهش یافته است.
داوطلبان این آزمون میتوانند در دو گروه امتحانی آزمون بدهند به همین دلیل رشتههای شناور برای داوطلبان در زمان ثبتنام در نظر گرفته شده بود. با این حال داوطلبان این آزمون میتوانند فارغ از مدرک دوره کارشناسی، در هر رشتهای در دوره کارشناسی ارشد پذیرش شوند.
نحوه برگزاری آزمون
به دلیل شیوع ویروس کرونا، آزمون کارشناسی ارشد سال 1400 همانند آزمون سال گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد. رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک برای داوطلبان الزامی است.
در هفته منتهی به آزمون، سازمان سنجش آمار داوطلبان کرونایی را استخراج میکند و برای این داوطلبان در حوزههای جداگانه یا بیمارستان آزمون برگزار میشود.
سطح سؤالات
سطح سؤالات آزمون اختصاصی در حد دانش و تجربیات فارغالتحصیلان دوره کارشناسی در هر رشته، مطرح میشود.
برای آن دسته از مجموعههای امتحانی که دارای آزمون تشریحی یا آزمون عملی هستند، آزمون در دو مرحله برگزار میشود. در این مجموعهها منحصراً داوطلبانی که در آزمون تستی رشته مربوط شرکت کردهاند و با توجه به حدنصاب نمره علمی، مجاز به انتخاب رشته شدهاند، حق شرکت در جلسه آزمون مرحله دوم را خواهند داشت.
انتخاب رشته
پس از برگزاری آزمون در خردادماه، نتایج اولیه بهصورت کارنامه از سوی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر میشود. این کارنامه در دسترس همه داوطلبان قرار میگیرد. داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شدهاند میتوانند نسبت به انتخاب رشته از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کنند. متقاضیان دانشگاه آزاد اسلامی نیز میتوانند از طریق سایت این دانشگاه انتخاب رشته کنند.
نحوه گزینش نهایی
گزینش نهایی در هر یک از مجموعههای امتحانی از بین داوطلبانی که حدنصاب نمره علمی لازم را کسب کرده باشند، انجام خواهد شد. گزینش نهایی، بر اساس نمره کل حاصل از 80 درصد نمره آزمون و 20 درصد معدل دوره کارشناسی انجام خواهد گرفت.
اعمال 20 درصد معدل دوره کارشناسی بر اساس مصوبه کمیته مطالعه و برنامهریزی آزمون تحصیلات تکمیلی، بهصورت تراز اعمال خواهد شد.
سهمیه داوطلبان
در این آزمون تنها سهمیه ایثارگران مورد استفاده قرار میگیرد و بر این اساس داوطلبان استفادهکننده از این سهمیه میتوانند در رشتههای مورد نظر خود ثبتنام کنند. بهطورکلی 30 درصد ظرفیت پذیرش هر کدرشته به داوطلبان واجد شرایط اختصاص مییابد. بر این اساس ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص دارد. 5 درصد از ظرفیت هر کدرشته محل نیز به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/