دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1400 - 16:00
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با آنا:

توافق ایران و چین برد-برد است/متن توافق در مجلس بررسی می‌شود

توافق ایران و چین برد-برد استنایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تشریح مزایای توافق ایران و چین پرداخت و گفت: توافق مذکور برد-برد است.
کد خبر : 572301
شهریار حیدری

شهریار حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به امضای سند فراهم ٢۵ ساله ایران و چین، گفت: توافق صورت گرفته میان ایران و چین یک تفاهم استراتژیک است.


نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه توافق ایران و چین از جمله توافقات حاکمیتی بوده و به دولت یا سازمان مشخصی مربوط نیست، افزود: اکنون بیش از ۴ سال است که این توافق در دستور کار حکومت جمهوری اسلامی ایران بوده اما طبیعی است که محوریت کار با دولت باشد.


وی با تاکید بر اینکه توافق مذکور یک توافقنامه ۲۵ ساله راهبردی با یک کشور قدرتمند دنیا است، تصریح کرد: طبیعی است که ایران در تحریم کشورهای غربی به دنبال راهکارهای منطقی‌تر بوده و ارتباط خود با سایر کشورها را تقویت کند.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه توافق مذکور برای کشور چین نیز به همین ترتیب حائز اهمیت بوده و نیاز به راهبرد دارد، گفت: هر دو کشور ظرفیت‌هایی داشته و با این توافق هر دو منتفع خواهند شد.


حیدری با تاکید بر اینکه به زودی جزئیات بیشتری از توافق یاد شده مشخص می‌شود، افزود: توافق مذکور در حوزه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و غیره به نفع هر دو کشور بوده و در آینده نزدیک ریز جزئیات آن در هر بخشی مشخص خواهد شد. البته بررسی توافق ایران و چین در مجلس قطعی است.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه بررسی توافقات در مجلس قطعی است، تصریح کرد: بررسی این چنین توافق‌ها در دولت نیز با کار کارشناسی انجام خواهد شد.در بحث توافق بین دو کشور صحبت‌های جدی رد و بدل می‌شود و در چارچوب این همکاری از ظرفیت‌های دو کشور استفاده می‌شود.


حیدری با تاکید بر اینکه در موضوع تفاهم ایران و چین در شرایط فعلی نه امتیازی داده شده و نه امتیازی گرفته شده است، افزود: این یک توافق بوده و حاکمیت نیز کاملا موافق این موضوع است زیرا به نفع هر دو طرف محسوب می‌شود بنابراین یک توافق بعضا خوب است.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه توافق یاد شده در چارچوب رعایت خط قرمزها صورت گرفته است، تصریح کرد: این توافق هیچ ضرری نه برای ما و چین ندارد و می‌توان گفت یک توافق برد-برد است.


حیدری با تاکید بر اینکه چین در حال حاضر جز کشورهای قدرتمند و برتر دنیا از نظر اقتصادی است، ادامه داد: ما می‌توانیم از ظرفیت این کشور استفاده کنیم البته که ایران نیز ظرفیت‌های بسیاری دارد و بدشمردن توافق ایران و چین ناشی از فضای بیرونی تبلیغات است.


وی افزود: دیدگاه منفی نسبت به توافق مذکور و تهدیدات مطرح شده در مورد سن همکاری ایران و چین ناشی از فضای بیرونی تبلیغات رسانه‌های مخالف است.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه راهبرد ۲۵ ساله برای خود تفسیر معناداری دارد، گفت: قطع به یقین این توافق به نفع دو کشور و دو ملت است و بدون صلاح‌دید حاکمیت ما و دولت چین هیچ اقدامی صورت نگرفته است.


حیدری با تاکید بر اینکه چنین توافق‌هایی با سایر کشورها نیز منعقد شده اما مدت زمان آن کمتر بوده است، تصریح کرد: این راهبردها جز سیاست‌های چین و ایران بوده و در این رابطه اگر کشورهای دیگر نیز استقبال کنند، جمهوری اسلامی ایران آمادگی تعامل سازنده را دارد.


نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما نباید دست بر روی دست بگذاریم از طرفی تحت تحریم آمریکا باشیم و از طرفی دروازه‌های خود را بر روی همه کشورهای دنیا ببندیم زیرا این کار منطقی است که وقتی دری بسته می‌شود به دنبال بازگشایی دیپلماسی سیاسی در سایر کشورها باشیم.


حیدری با بیان اینکه بسیاری تفسیرهای متفاوتی از توافق مذکور دارند، افزود: محتوای راهبرد با تفاهم‌نامه متفاوت است در آینده هر گونه تفاهم‌نامه براساس این توافق هم قابل بررسی و قابل اظهار نظر دولت و مجلس و همچنین هر نهاد دیگری خواهد بود اما موضوع مهم این است که ما یک برنامه ۲۵ ساله رو به جلو را همسو با توسعه و همکاری خوب با استفاده از ظرفیت‌های هر دو کشور داریم.


انتهای پیام/۴١۵١/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب