ریزازدیادی محصولات پسته و خرما در سرای نوآوری کشتبافت گیاهی/ 60 هزار نهال گلابی و پسته در سال 1400 تولید میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا- داوود دهقانی محمودآباد؛ اردیبهشت ۹۸ از طرف معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل راهاندازی سراهای نوآوری این دانشگاه بهمنظور ابلاغ به واحدهای دانشگاهی اعلام نهایی شد. سراهای نوآوریای که شامل زیرساختهای فناوری و نوآوری، پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز TTO، مراکز شتابدهی، مراکز کسب و کار، مراکز ثبت اختراع و مراکز خدمات فناوری هستند و بهصورت متمرکز ایجاد میشوند.
بیشتر بخوانید:
لباس مخصوص بیماری زردی نوزاد تولید شد
مدرسه کسبوکار نرمافزار و هوش مصنوعی راهاندازی میشود
بهبود کسبوکار گیاهان دارویی با چاشنی نوآوری
حالا و بعد از حدود دو سال که از ابلاغ دستورالعمل راهاندازی سراهای نوآوری میگذرد، تعداد سراهای نوآوری راهاندازی شده در واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور به عدد ۳۰ نزدیک شده و درخواست ایجاد سراها با توجه به ظرفیت واحدهای دانشگاهی در شورای مدیریت فعالیتهای اقتصاد دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی در حال بررسی و اخذ مجوز است.
خبرگزاری آنا در سلسله گفتوگوها و گزارشهایی با عنوان «تبدیل فناوری به ثروت» مجموعه مأموریتها، فعالیتها و دستاوردهای سراهای نوآوری ایجادشده در واحدهای دانشگاهی را پیگیری و بررسی میکند. در شماره هفتم این پرونده، رئیس سرای نوآوری کشتبافت گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان به سؤالات خبرنگار آنا پاسخ گفته است.
سال آینده تولید ١٠ هزار نهال گلابی، ٥٠ هزار نهال هیبریدی پسته و 2 هزار گیاه هاورتیا در دستور کار سرای نوآوری کشتبافت دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان بوده و نخستین فروش این اقلام از فروردین ١٤٠٠ آغار میشود.
فرشته کامیاب در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره دلایل انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان برای راهاندازی سرای نوآوری کشتبافت گیاهی اظهار کرد: پیشتر، فعالیت مرکز آموزشی تجاری کشتبافت در واحد دانشگاهی رفسنجان آغاز شده بود؛ اما در بازدید روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی و مشاهده امکانات مرکز شامل هزار متر مربع آزمایشگاه و اتاق رشد و ٤٠٠ متر مربع گلخانه سازگاری و هزار و 200 متر مربع گلخانه رشد و وجود اعضای هیئت علمی متخصص رصد و مجوز سرای نوآوری کشتبافت گیاهی به این واحد دانشگاهی ارائه شد.
وی درباره فعالیتها و مأموریتهای سرای نوآوری کشتبافت گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان اظهار کرد: فعالیتهای این مرکز شامل برگزاری دوره فنورز کشتبافت با همکاری اداره فنی و حرفهای، بورس ٢٤ دانشجوی کشاورزی، تولید تجاری پایه گلابی و گیاه زینتی هاورتیا، قرارداد با بخش خصوصی برای تولید پایه هیبریدی پسته و کار تحقیقی برای تولید ژنوتیپهای برتر برای پسته و خرماست.
رئیس سرای نوآوری کشتبافت گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان درباره نحوه تعامل و همکاری نهادها و سازمانهای مربوط با این سرای نوآوری به آنا گفت: تاکنون چند قرارداد با مراکز کشتبافت تجاری و قرارداد با سازمان فنی و حرفهای منعقد شده و در کنار آن با توجه به فعالیت متمرکز سرا در زمینه زیرساختهای فناوری و نوآوری؛ پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، مراکز TTO، مراکز شتابدهی، مراکز کسب و کار و… هستهها و واحدهای فناور در سرا استقرار یافتهاند و از سوی دیگر با توجه به حضور افراد متخصص و منتورها در سرا تبدیل ایدهها به محصول شتابدهی پیدا میکند.
کامیاب درباره برنامههای پیش روی سرای نوآوری کشتبافت گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان بیان کرد: برنامههای این سرا بیشتر متمرکز بر ریزازدیادی پسته و خرماست؛ چراکه از محصولات اصلی جنوب کشور هستند.
این استاد دانشگاه درباره تأثیرگذاری سرای نوآوری کشتبافت گیاهی بر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان در ابعاد مختلف مانند درآمد غیرشهریهای، شرکتهای دانشبنیان، کارآفرینی، رونق تولید و ... اظهار کرد: پیشبینی میکنیم که این سرا در سال ١٤٠٠ یک میلیارد تومان درآمد غیرشهریهای ایجاد کند؛ البته لازم به ذکر است که از ایجاد سرا فقط ٦ ماه و از راهاندازی مرکز کشتبافت یک سال بیشتر نگذشته است.
به گفته رئیس سرای نوآوری کشتبافت گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان، سال آینده تولید ١٠ هزار نهال گلابی، ٥٠ هزار نهال هیبریدی پسته و 2 هزار گیاه هاورتیا نیز در دستور کار بوده که نخستین فروش این اقلام از فروردین ١٤٠٠ آغار میشود.
کامیاب درباره استقبال دانشجویان، اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری کشتبافت واحد رفسنجان بیان کرد: بسیاری از دانشجویان دانشگاههای دولتی با دیدن این مرکز و آموزش روش هایتک در این دانشگاه مشغول به تحصیل شدند.
وی گفت: تنها راه نجات صنعت کشاورزی ایران تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن است که در این راه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان پیشگام شده و با پرورش دانشجو به صورت مهارتمحور امید است افراد ماهر و کارآفرین در این زمینه بهویژه تولید نهال در بخش باغبانی وارد بازار کار شوند و معضل بیکاری دانشجویان کشاورزی حل شود.
انتهای پیام/4117/4062/
دانلود فایل
انتهای پیام/