3 مدرسه عالی مهارتی در پردیس راهاندازی میشود/ ایجاد 6 دانشکده موضوعی
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس سال 1385 با مساحت 5 هزار و 412 متر مربع در شهر جدید پردیس راهاندازی شد و بهمن همان سال با پذیرش 345 دانشجو در مقاطع کاردانی (6 رشته مکانیک خودرو، کامپیوتر، تربیت بدنی، معماری، حسابداری و الکتروتکنیک) فعالیت خود را آغاز کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس اکنون با 7 هزار و 200 دانشجو در رشتههای کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد به فعالیت علمی خود ادامه میدهد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس با شیوع ویروس کرونا به برگزاری همایش ملی چالشها و فرصتهای سامانههای سایبر فیزیکی در دوران کرونا اقدام کرد و از سوی دیگر دهمین همایش سالانه ملی و دانشجویی انجمن مهندسان مکانیک ایران به ابتکار این دانشگاه برگزار و با استقبال مناسب استادان و دانشجویان مواجه شد.
خبرنگار خبرگزاری آنا بهمنظور بررسی و ارزیابی فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در سال 1399 و برنامههای پیشرو در سال 1400 گفتوگویی را با حسین عباسپور رئیس این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح آن در پی میآید:
آنا: شاخصترین فعالیت و دستاوردهای سال 99 واحد دانشگاهی پردیس در حوزه پژوهش و فناوری چیست؟
عباسپور: برگزاری همایش ملی چالشها و فرصتهای سامانههای سایبر فیزیکی در دوران کرونا، دهمین همایش سالانه ملی و دانشجویی انجمن مهندسان مکانیک ایران، عقد تفاهمنامه همکاری با اتحادیه درودگران و مبلمانسازان شهرستان پردیس، برگزاری همایش دوروزه فن چوب و اخذ مجوز راهاندازی نخستین مدرسه عالی مهارتی حقوق فناوری در ایران ازجمله دستاوردها و موفقیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در سال 99 بوده است.
آنا: سال 99 را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟
عباسپور: دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس ظرفیت و امکانات خود را در طول یک سال اخیر در مقابله با بیماری کرونا بهکار گرفت و در این راستا ستادی بهنام ستاد مقابله با بیماری کرونا در دانشگاه با عضویت رئیس واحد، معاون اداری و مالی، معاون فرهنگی و دانشجویی، معاون علمی پژوهشی و مدیر اداری تشکیل شده است.
با توجه به حساسیت موضوع در جلسات هیئت رئیسه موضوع مقابله با ویروس منحوس کرونا و راهکارهای مقابله با آن بررسی، مدیریت و اجرا شده است. صدور اعلامیههای مختلف در راستای آگاهسازی دانشجویان، راهاندازی آموزش مجازی، شیفتبندی حضور کارکنان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس، ایجاد ایمیلهای مختلف برای پاسخگویی به سؤالات آموزشی، شهریه، صندوق رفاه، درج مطالب و تصاویر امیدآفرین در کانالهای مختلف و سایت دانشگاه از جمله اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس بوده است.
اقدامات ضدکرونایی دانشگاه آزاد اسلامی پردیس
توزیع ماسک، دستکش و ژل ضدعفونی بین کارمندان، دانشجویان و معاونتها در صورت نیاز انجام شد و ضدعفونی ساختمانهای آموزشی و اداری با هماهنگی و نظارت اداره بهداشت شهرستان پردیس و استفاده از تبسنج در بدو ورود کارکنان و دانشجویان (بهخصوص در هنگام ثبتنام دانشجویان جدید) ازجمله اقدامات عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در این ایام بوده است.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس امیدوار است با همدلی و همیاری دانشگاهیان و مسئولان رعایت اصول بهداشتی با دقت بیستری انجام شود تا هرچه زودتر مشکلات این بیماری از جامعه بهخصوص از جامعه دانشگاهی کشور رفع شود.
آنا: با ورود به سال 1400 و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد بهعنوان انتخاب اول داوطلبان تا سال 1404 چگونه و با چه سیاستها و برنامههایی باید به این هدف نزدیک شویم؟
عباسپور: سیاستها و برنامههای کلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در 1400 و نیز رسیدن به انتخاب نخست داوطلبان، ایجاد زیرساختهای لازم برای اجرایی کردن اصول شیوهنامه نحوه همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی (نوع الف/نوع ب)، بسترسازی مناسب برای فعالیتهای اقتصاد دانشبنیان در پرتو پیادهسازی آییننامه جامع بازار فناوری و سرای نوآوری و افزایش درآمدهای غیرشهریهای با استفاده از ظرفیتهای اعضای هیئت علمی و امکانات آزمایشگاهی موجود در واحد پردیس خواهد بود.
آنا: در حوزه آموزشی چه برنامهای برای ایجاد و افزایش رشته دارید و آیا رشتههای جدیدی در راه هستند؟
عباسپور: در راستای موافقتنامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و پارک علم و فناوری پردیس، دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به نیاز شرکتهای فعال در پارک علم و فناوری برخی رشتههای پرمتقاضی مانند مهندسی پزشکی، بیوتکنولوژی و ... را راهاندازی میکند. با توجه به سیاستهای سازمان مرکزی درباره جهتدهی به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس 6 دانشکده موضوعی با عنوان دپارتمان سایبر فیزیکی، مکاترونیک، حقوق و کسب و کار، هنر و معماری، شزان و دپارتمان عمران و شهرسازی در محل این دانشگاه ایجاد خواهد کرد.
آنا: در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال 1400 رخ خواهد داد؟
عباسپور: با توجه به رشد جمعیت شهری در پردیس و نیاز آموزش و پرورش این شهرستان به ایجاد مدارس جدید و عملکرد بسیار درخشان مجتمع سمای پردیس در دو سال گذشته، استقبال مردم منطقه از مدارس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس بسیار خوب بوده است.
اعتماد والدین به دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس وابسته آن در شهر تا حدی بوده که با وجود شیوع بیماری کرونا در کشور و رکود ثبتنام در مدارس غیردولتی جمعیت دانشآموزی مجتمع پسرانه سمای پردیس در مقایسه با سال تحصیلی قبل بیش از 24 درصد افزایش یافته است.
افزایش بهبود کمّی و کیفی امکانات مدارس سما
در مقابل اعتماد والدین و دانشآموزان، مسئولان مدرسه نیز با تلاش دوچندان سعی در بهبود کمّی و کیفی امکانات مدارس کردهاند. علاوه بر امکانات سختافزاری مانند سالن سرپوشیده ورزشی، زمین فوتبال چمن، آزمایشگاهها و کارگاههای مجهز، سایتهای کامپیوتری، کلاسهای هوشمند و مجهز به تجهیزات برگزاری کلاس مجازی، امکانات نرمافزاری و استفاده از سامانههای مجازی مختلف در راستای آموزش بهتر و اثربخش در دستور کار مسئولان مجتمع سمای پردیس بوده است.
مقرر شده سال 1400 همگام با گسترش کمّی و کیفی مدارس پسرانه، مدارس سما دخترانه نیز در شهرستان پردیس ایجاد و راهاندازی شود. در این راستا اقدامات اولیه برای اخذ مجوزهای لازم از اداره آموزش و پرورش انجام شده و امیدواریم در سال جاری (سال 1400) با تعیین محل مناسب بتوانیم سال تحصیلی 1401 -1400 نخستین ورودی مدارس دخترانه سمای پردیس را بازگشایی کنیم.
در راستای راهاندازی مدارس عالی مهارتی، سال 1399 موفق به دریافت مجوز مدرسه عالی مهارتی حقوق فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس شدیم و برنامهریزیهای لازم برای ایجاد دو مدرسه مهارتی دیگر با توجه به ظرفیتها و امکانات واحد پردیس و نیازهای شهر در حوزههای روباتیک و کامپیوتر در حال انجام است و امیدواریم اوایل سال 1400 پس از اخذ مجوزهای لازم این مدارس فعالیت خود را آغاز کنند.
آنا: سال 1400 را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد؟
عباسپور: با توجه به چشمانداز ترسیم شده توسط دکتر طهرانچی که دانشگاه آزاد اسلامی تا سال 1404 دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب نخست داوطلبان خواهد بود، اولویت تمام واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از جمله واحد پردیس افزایش کیفیت و کارآمدی آموزش عالی خواهد بود.
در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس، تصویب رشتههای بهروز و پرمخاطب در دنیا از جمله رشتههایی که در دانشگاههای تراز اول دنیا ارائه میشوند؛ اما هنوز در آموزش عالی کشور تعریف نشدهاند، ایجاد شرکتهای دانشبنیان و هستههای فعال فناور اعضای هیئت علمی و بهرهگیری از ظرفیت اعضای هیئت علمی متخصص و متعهد در راستای ارتباط با دنیای کسب و کار و تعامل مفید با پارک علم و فناوری پردیس و اخذ مجوز و راهاندازی مدارس عالی مهارتی و برگزاری دورههای کوتاهمدت با هدف افزایش توانمندی دانشآموختگان و آمادهسازی آنان برای ورود به بازار کسب و کار را از اولویتها و سرلوحه برنامههای خود قرار داده است.
افزایش درآمدهای غیرشهریهای با استفاده از امکانات آزمایشگاهی و ایجاد آزمایشگاههای همکار استاندارد با توجه به نیاز منطقه، انعقاد تفاهمنامههای اجرایی با نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی بهویژه در سطح شهرستان پردیس و تدوین برنامه علمی اختصاصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس با هدف هدایت پایاننامههای تحصیلات تکمیلی برای رفع مشکلات کشور از دیگر برنامهها در سال 1400 است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/