سفره کرونا در شهرها گستردهتر شد/ کاهش معنادار شهرستانهای آبی و افزایش نقاط قرمز و نارنجی/ سیهروزیها ادامه دارد + نمودار و نقشه
گروه استانهای خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ کشور در 11 روز سپری شده از سال 1400 دوباره به وضعیت تغییر رنگبندی بازگشته و بسیاری از شهرها که پیش از آغاز سال جدید در موقعیت نسبتاً مناسبی قرار داشتند، اکنون خطر خیز موج چهارم کووید ـ 19 را بیش از گذشته احساس میکنند.
روزی نیست که خبری از تغییر رنگ شهری نباشد و از رنگهای نارنجی و قرمز و حتی زرد کاسته شود و در نهایت شاهد فروکش کردن ویروس منحوس کرونا باشیم. متأسفانه رفتارهای عادیانگارانه و کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی بهخصوص در ایام نوروز مزید بر علت شده تا میزان مبتلایان و بستریها افزایش یابد و در نهایت بیمارستانها شلوغتر شوند.
متأسفانه با انجام سفرهای نوروزی، شمار مبتلایان و جانباختگان افزایش پیدا کرده و با اینکه مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش از آغاز سال جدید هشدارهای لازم را به هموطنان مبنی بر سفر نرفتن داده بودند، اما برخی مردم این هشدارها را جدی نگرفتند و شد آنچه نباید میشد.
نوشتن مطلب درباره هشدارهای مسئولان و متخصصان حوزه پزشکی مثنوی هفتاد من است و در این راستا سخنرانیها و مطالب بسیاری گفته شده، اما گویا برخی مردم گوش شنوایی ندارند و با وجود خطرات ناشی از کووید ـ 19 و کرونای جهشیافته انگلیسی برخی هموطنان این خطرات را به جان میخرند و حتی با فرزندانشان راهی جاده و سفر میشوند.
بیشتر بخوانید:
جدیدترین اخبار کرونایی در کشور/ رستورانها طعم کرونا گرفتند
خطر خیز موج چهارم کرونا بیخ گوش کشور
طغیان کووید ـ 19 این بار بدقلقتر از همیشه
با بررسی آخرین اطلاعات شهرها درمییابیم که استانهای گردشگرپذیر مانند اصفهان، فارس، مازندران، گیلان، اردبیل، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجانشرقی و ... بیشترین میزان ابتلا به ویروس کرونا را داشتهاند و موج چهارم کرونا در این استانها جدیتر از سایر استانهاست.
سیاهروزی در انتظار نیشابوریها/ شیب صعودی شد
با آغاز سال جدید برخی هموطنان بیتوجه به هشدارها و خطرات ناشی از سفر به استانها بار و بندیل سفر بستند و راهی شهرهای مختلف شدند، در این راستا نیشابور که یک شهر گردشگرپذیر با جاذبه زیباست، مسافران را سوی خود کشید و با افزایش ترددها در این شهرستان به نظر میرسد تلاش کادر درمانی و پزشکان نادیده انگاشته و به رنجهای این گروه تلاشگر بیتوجهی میشود.
نکته قابل توجه اینکه شهرستان نیشابور از 17 اسفند تا دوم فروردین فاقد فوتی ناشی از بیماری کرونا بوده، اما همزمان با سال جدید از دوم تا 10 فروردین شاهد 6 فوتی در این شهرستان بودهایم که این نشان از کمتوجهی هموطنان به پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی بوده است.
نکته دیگر اینکه بیشترین درصد مبتلایان و فوتیهای ناشی از ویروس کرونا در نیشابور ناشی از دورهمیها و حضور در مجالس ترحیم بوده که این زنگ خطری برای سایر هموطنان است.
طبق اعلام مسئولان بهداشت نیشابور روز 13 فروردین بوستانها و مراکز تفریحی در این شهرستان ممنوع خواهد بود.
تجمع و ازدحام مردم در بازار پرندگان نیشابور، خرید و فروش خارج از محدوده بازار و رعایت حداقل پروتکلهای بهداشتی در مدخل ورودی میدان طیور اغذیهفروشی از عوامل تأسفباری هستند که در نیشابور دیده میشوند و با این وضعیت باید آینده سیاهتری را در این شهرستان پیشبینی کرد، مگر اینکه مردم تجدیدنظر جدی در رعایت پروتکلهای بهداشتی داشته باشند.
جولان ویروس کرونای انگلیسی در قطب گردشگری ایران
اوضاع کرونا در استان هرمزگان نیز بهتر از نیشابور نیست و حتی بدتر نیز شده است، به طوری که شمار مبتلایان به ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در 10 روز گذشته دو برابر شده و از 249 به 498 نفر رسیده است.
طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، طی 10 روز گذشته 172 نفر در بندرعباس به کرونا مبتلا شدهاند، 86 نفر در بندرلنگه، 60 نفر در بندر خمیر، 49 نفر در قشم، 35 نفر در میناب، 24 نفر در پارسیان و رودان، 23 نفر در حاجیآباد، 16 نفر در کیش، پنج نفر در جاسک و چهار نفر نیز در بستک مبتلا به کووید ـ 19 شدهاند.
طبق بررسیهای صورتگرفته بیمارانی که دارای آزمایش مثبت کرونایی بودند در مقایسه با هفته آخر اسفند سه برابر شده و بندرعباس نیز که وضعیت خطرناکتری نسبت به سایر شهرستانهای استان هرمزگان دارد، رسماً تغییر رنگ داده و نارنجی شد.
موضوع زمانی نگرانکننده میشود که طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان آزمایش مثبت افراد مبتلا به کرونا در استان هرمزگان از نوع انگلیسی بوده و همانطور که بارها اشاره شده تنها راه مقابله با این ویروس رعایت بهداشت است.
بساط پهن بازار کرونا در بندرعباس، کرمان، تبریز و ...
بهتر است از تبریز شروع کنیم؛ شهر مورد علاقه بسیاری از گردشگران که ظاهراً باورشان شده که کرونا بساط خود را جمع و برای همیشه با دنیا خداحافظی کرده، اما این گروه از مردم یا میدانند که کرونا روزانه جان میلیونها نفر در دنیا و نزدیک به 100 نفر در ایران را میگیرد و بیتوجه به گشت و گذار میپردازند و در این صورت مسئول فوت سایر هموطنان آنان هستند و یا نمیدانند که باور این ندانستن بسیار دشوار و نزدیک به محال است.
کسانی که به تبریز سفر کردهاند بیتردید میدانند که اماکن گردشگری فراوانی دارد، بهخصوص بازار تبریز که ذهن هر مسافری را به خود مشغول میکند. این روزها در ایام عید نوروز بازار تبریز محل رفت و آمد مسافران شده و برخی مردم دانسته یا نادانسته چشم بر کرونا بستهاند و چنان غرق در خرید هستند که گویی کرونایی در کشور نیست و به راحتی از موج چهارم کرونا میزبانی میکنند.
اوضاع در بندرعباس نیز چندان بهتر از تبریز نیست و مسافران نوروزی بیتوجه به خطرات ویروس کرونا همچنان به گشت و گذار مشغول هستند و کرونا با بساط گسترده از این افراد میزبانی میکند.
کرونا این مهمان ناخوانده ایرانیان طی بیش از یک سال گذشته حالا حالاها قصد خداحافظی ندارد، بهخصوص با شرایط ازدحام فعلی برخی هموطنان در شهرها و استانها که وضعیت را خطرناکتر از قبل میکند و اگر میخواهیم شعله کرونا فروکش کند چارهای نداریم جز اینکه با رعایت پروتکلهای بهداشتی و سفر نکردن بر این موذی وحشی چیره شویم.
از سوی دیگر کرمان این استان خوش آب و هوا این روزها میزبانی خیلی زیادی از هموطنان است که بیتوجه به خطرات و هشدارها همچنان در حال گشت و گذار هستند و در همان حال کرونا اوج گرفته و مبتلایان به این ویروس روز به روز بیشتر میشوند.
آخرین وضعیت رنگبندی شهرهای کشور تا 10 فروردین
طبق آخرین رنگبندی اعلام شده توسط وزارت بهداشت در تاریخ 9 فروردین سفر «از» و «به» 80 شهر کشور (25 شهر قرمز و 54 شهر و یک جزیره نارنجی تا 15 فروردین 1400 ممنوع است.
اسامی شهرهای با وضعیت قرمز که سفر به این شهرها ممنوع بوده و جریمه یک میلیون تومانی در پی خواهد داشت:
استان اصفهان (خوانسار و گلپایگان)، استان آذربایجانشرقی (سراب و جلفا)، استان آذربایجان غربی (ارومیه)، استان ایلام (آبدانان و دهلران)، استان کرمانشاه (اسلامآباد غرب)، استان لرستان (الیگودرز، خرمآباد، ازنا و بروجرد)، استان قزوین (تاکستان) استان تهران (دماوند)، استان کهگیلویه و بویراحمد (کهگیلویه)، استان کردستان (سقز)، استان فارس (ارسنجان، داراب، زریندشت)، استان خوزستان (امیدیه، اندیمشک، خرمشهر، مسجد سلیمان، ایذه، بهبهان، آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، شوش) و استان همدان (نهاوند).
شهرستانهای جلفا (آذربایجانشرقی)، تاکستان (قزوین)، سقز (کردستان)، کهگیلویه (کهگیلویه و بویراحمد)، الیگودرز و خرمآباد (لرستان) و نهاوند (همدان) به صف شهرهایی با وضعیت قرمز پیوستند و تعداد شهرهای قرمز به 32 شهر افزایش یافت.
همچنین از روز گذشته شهرستانهای شبستر و میانه (آذربایجان شرقی)، نجفآباد (اصفهان)، ساوجبلاغ، فردیس و نظرآباد (البرز)، دشتستان (بوشهر)، شهریار (تهران)، بروجن (چهارمحال و بختیاری)، کرمانشاه (کرمانشاه)، دلفان و سلسله (لرستان)، ساوه و اراک (مرکزی) در وضعیت نارنجی قرار گرفتند و بحران کمکم در حال خودنمایی است.
اسامی شهرهای با وضعیت نارنجی که سفر به این شهرها ممنوع بوده و جریمه 500 هزار تومانی در پی خواهد داشت:
استان تهران (تهران، ری، شمیرانات، فیروزکوه و شهریار)، استان البرز (کرج، ساوجبلاغ، فردیس و نظرآباد)، استان آذربایجان شرقی(جلفا، شبستر و میانه) استان آذربایجان غربی(اشنویه، بوکان، سردشت، ماکو و نقده)، استان اصفهان(تیران و کرون، نجفآباد، مبارکه و لنجان)، استان گیلان (رودسر)، استان قزوین (قزوین) استان ایلام (چرداول) استان بوشهر (بوشهر، دیلم، گناوه، دشتستان و جزیره خارک)، استان چهارمحال و بختیاری (سامان و بروجن)، استان خوزستان (رامهرمز، کارون، باغملک، شادگان، دشت آزادگان، شوشتر) استان فارس (ممسنی و مرودشت)، استان کردستان (سقز)، استان لرستان (دورود، دلفان و سلسله)، استان مرکزی (ساوه، اراک و خمین)، استان هرمزگان (خمیر)، استان کرمانشاه (کرمانشاه و گیلانغرب)، استان کهگیلویه و بویراحمد (بویراحمد) و استان یزد (خاتم).
در حال حاضر 32 شهرستان قرمز و 85 شهرستان نارنجی هستند و همانطور که در بالا اشاره شد، بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است؛ همچنین 272 شهرستان در وضعیت زرد و 59 شهرستان نیز در وضعیت آبی قرار دارند.
هرگونه سهلانگاری ممکن است شهرستانهای آبی را به زرد، نارنجی و در نهایت قرمز تغییر رنگ دهد و ستاد ملی مبارزه با کرونا در این زمینه قوانین سختگیرانهای را در نظر گرفته است.
انتهای پیام/4078/پ
انتهای پیام/