حزب جمهوریت ثبات حزبی ندارد/ حزب جمهوریت نمیتواند برای انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا معرفی کند
اسفندیار عبداللهی در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا در پاسخ به اینکه شنیدهها حاکی از اختلافات درون حزب جمهوریت است، عطف به قرار گرفتن در آستانه انتخابات در حال حاضر وضعیت این حزب به چه صورت است؟ گفت: حزب جمهوریت ثبات حزبی به معنای اینکه دارای یک جمع تصمیمگیرنده به عنوان شورای مرکزی متحد و دارای حدنصاب، ندارد. در حال حاضر دو گروه حداکثری و حداقلی در این حزب وجود دارند. لذا در شرایط کنونی حزب جمهوریت آمادگی تصمیمگیری در مورد انتخابات، تهیه لیست، شرکت در مجامع اصلاحطلبی، خانه احزاب و مواردی از این قبیل را ندارد. دلیل عدم آمادگی حزب جمهوریت برای حضور در انتخابات این است که تصمیمات حزبی که در شورای مرکزی اتخاذ میشود اما این شورا در حزب جمهوریت نمیتواند به حدنصاب برسد و دو گروه در جلسات یکدیگر شرکت نمیکنند، در نتیجه نمیتوانند تصمیم بگیرند، بنابراین نظر تشکیلاتی واحد در مورد مسائل سیاسی کشور و مخصوصاً انتخابات ۱۴۰۰ ندارند.
عضو شورای مرکزی حزب جمهوریت افزود: اگر قبل از انتخابات عضوی از شورای مرکزی حزب جمهوریت از کاندیدایی اعلام حمایت کند، این نظر شخصی همان فرد است. بنابراین حزب جمهوریت برای انتخابات ۱۴۰۰ با چالش روبرو است و تا اعلام نظر کمیسیون ماده ده احزاب در مورد کنگره اخیر حزب جمهوریت باید منتظر بمانیم و نمیتوانیم نظر حزبی واحد داشته باشیم.
عبداللهی در واکنش به اینکه حزب جمهوریت برای انتخابات ۱۴۰۰، اعم از ریاستجمهوری، شوراها و میان دورهای مجلس کاندیدا دارد و در این مورد جلسهای برگزار کرده است؟ تصریح کرد: لیست حزبی نمیتوانیم داشته باشیم اما اعضای حزب جمهوریت میتوانند از جانب خود کاندیدا شوند اما حمایت حزب از کاندیدا و یا لیست امکانپذیر نیست. لذا اعضا میتوانند کاندیدا شوند اما حزب نمیتواند به عنوان یک صدای واحد کاندیدایی معرفی کند.
این چهره اصلاحطلب درباره اینکه در حال حاضر بسیاری از چهرههای اصلاحطلب برای ریاستجمهوری اعلام کاندیداتوری کردند، این تعدد کاندیدا برخاسته از چندصدایی بودن این جریان است؟ خاطرنشان کرد: کاندیدا شدن افراد متعدد از جریان اصلاحطلب ریشه در چندصدایی این جریان ندارد. بلکه افراد خودرو را معرفی میکنند و در معرض رأی مردم قرار میدهند البته در این افرادی وارد عرصه انتخابات میشوند که با استفاده از تریبون پیش آمده، اظهارنظر کنند. جریان اصلاحطلب در نهایت به یک گزینه خواهد رسید و اگر گزینه اصلاحطلبی در میدان نداشته باشند، این جریان از شخص غیر اصلاحطلب حمایت نخواهد کرد.
عبداللهی در پاسخ به اینکه آیا نهاد اجماع ساز میتواند اصلاحطلبان را به وحدت برساند و یا همانند شعسا در انتخابات ۹۸ عمل خواهد کرد و منجر به افتراق در میان احزاب اصلاحطلب خواهد شد؟ یادآور شد: این دوره از انتخابات را نمیتوان با اسفند ۹۸ مقایسه کرد چراکه در دوره قبل شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیرویی در میدان نداشته و به این نتیجه رسیدند که احزاب آزاد باشند و فعالیت کنند. در این دوره اصلاحطلبان بسیار زود نهاد اجماع ساز را تشکیل دادند و به نوعی یادآور دوره اول شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان است که از یک کاندیدا هم حمایت خواهند کرد. اصلاحطلبان تجربه سال ۸۴ را دارند که در آن هر کدام از چهرههای اصلاحطلب اعم از معین، کروبی و مهرعلیزاده به صورت انفرادی وارد عرصه شدند و آراء را تقسیم کردند که منجر به پیروزی اصلاحطلبان شد، لذا در حال حاضر اصلاحطلبان نمیخواهند تجربه سال ۸۴ را تکرار کنند. از این منظر اصلاحطلبان در ۱۴۰۰ به صورت متفاوتی حضور پیدا میکنند.
انتهای پیام/۴۱۵۸/