ارزشهای نوروز باعث دوستی میان ایران و تاجیکستان شده است/ حمایت «دوشنبه» از احیای برجام
نظامالدین زاهدی، سفیر تاجیکستان در تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجه و بینالملل گروه جهان خبرگزاری آنا با تبریک نوروز ۱۴۰۰ به مردم کشورمان و همه ملتهای فارسیزبان گفت: مردم تاجیکستان این روز را با خرسندی و شادی به هم تبریک میگویند و آداب و رسوم خاصی که در کشور وجود دارد، برگزار میشود. جشن نوروز مظهر دوستی، احیای طبیعت، مودت و تفاهم است؛ بنابراین نو شدن سال، نقشی دوباره برای فرهنگ فارسیزبانان بهشمار میرود و ارزشهای حسنهای که جشن نوروز دارد، دوستی میان دو ملت و ملتهای فارسیزبان را موجب میشود.
وی افزود: در تاجیکستان همانند دیگر کشورهای با فرهنگ مشترک منطقه، مردم خانههای خود را نظافت میکنند، سفره هفت چین (هفتسین) میاندازند، به دیدار دوستان و آشنایان خود میروند و با برپایی جشن، کدورتها و غمهای گذشته را از یاد میبرند.
بیشتر بخوانید:
تاجیکستان ترور شهید فخریزاده را محکوم کرد
سفیر تاجیکستان در تهران درباره همکاریهای ایران و اروپا بر سر احیای برجام تأکید کرد: تاجیکستان از توافق هستهای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای غربی استقبال میکند و معتقد است آن توافق باید احیا شود، زیرا نهتنها به سود ایران بلکه به سود کشورهای منطقه و جهان است.
زاهدی گفت: در زمینه برجام با تاجیکستان صحبتهایی انجامنشده است، ولی باور داریم تقویت روابط تهران و پایتختهای اروپایی بسیار مهم و اقدامی رو به رشد است. ما از پیشرفت مذاکرات و احیای آن حمایت میکنیم.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: برجام از بین برود، هیچ جایگزین جامع یا مؤثر دیگری قابلانتظار نیست
این در حالی است که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کتاب خود نسبت به از دست رفتن توافق هستهای ایران موسوم به برجام هشدار داده و این توافق را تحتفشار از جبهههای مختلف اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش، جوزف بورل در کتاب خود تحت عنوان سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دوران کووید -۱۹ نوشته است: برجام در حال حاضر از جبهههای مختلف تحتفشار قرار دارد و من یقین دارم که اقدام برای حفظ آن حداقل به دو علت نهفقط ضروری بلکه اضطراری است.
بورل این دو علت را اینگونه عنوان کرده است: ابتدا اینکه ۱۲ سال به طول انجامید تا جامعه جهانی و ایران اختلافات خود را کنار گذاشته و به این توافق دست یابند. بنابراین اگر برجام از بین برود، هیچ جایگزین جامع یا مؤثر دیگری قابلانتظار نیست.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کتاب خود افزود: برجام فقط یک موفقیت نمادین نیست. این توافق به وعدههایش تحقق بخشید و کارگر بود. آژانس بینالمللی انرژی اتمی به دلیل دسترسیهای بیسابقهای که در پی این توافق به آن دست پیدا کرد، در ۱۵ گزارش نظارتی متوالی از ژانویه ۲۰۱۶ تا ژوئن ۲۰۱۹ پایبندی ایران به تعهدات خود در این توافق را تأیید کرد.
گروسی: طرفهای برجامی بازرسیها را اهرم چانهزنی نبینند
از سوی دیگر، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه ال پائیس اسپانیا ضمن تأکید بر اینکه بازگشت به برجام بهصورت خودکار امکانپذیر نیست از ایران و دیگر طرفهای برجام درخواست کرد که از موضوع بازرسیهای آژانس بهعنوان یک اهرم چانهزنی استفاده نکند.
وی سپس در بخشی از جمهوری اسلامی ایران و ایالاتمتحده خواست هرچه سریعتر گامهایی را برای بازگشت به تعهدات برجامی بردارند.
گروسی در این خصوص گفت: در خصوص اینکه چه کسی باید اول گام بردارد باید بگویم آنکه اول این توافق را ترک کرده است و آنکه در این توافق مانده است. من معتقدم که همه باید گامهایی را بردارند و این گامها باید هرچه سریعتر برداشته شود. ما سعی میکنیم که به دیپلماسی فرصت عمل بدهیم و به همین منظور، مذاکراتی را در تهران و شورای حکام برای حفظ حداقل ترتیبات خاص برای بازرسیها انجام دادیم. همه میدانیم که این مسئلهای پیچیده است.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/