دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 فروردين 1400 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

تخریب حریف، استراتژی پرتکرار اصلاح‌طلبان

همزمان با نزدیک شدن به انتخابات 1400 بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلب به ازای اتخاذ استراتژی برای پیروزی در انتخابات، از طریق گزاره تکراری «مشارکت حداقلی، عامل پیروزی اصول‌گرایان» راه تخریب حریف را پیش گرفتند.
کد خبر : 570509
انتخابات

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، «میزان رأی ملت است.» این عبارتی تاریخی از بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران حکایت از اهمیت انتخابات در سیستم جمهوری اسلامی دارد. انتخابات و تعیین سکان‌داران مناصب حکومتی براساس رأی مردم از جمله مواردی است که همواره مورد تأکید رهبران جمهوری اسلامی ایران قرا گرفته و بر همین اساس بر برگزاری انتخابات پرشور تأکید کردند. همچنان که مقام معظم  رهبری نیز در جریان همه انتخابات همواره بر حضور پر شور مردم در پای صندوق‌های رأی توصیه کردند و آن را یکی از عوامل رشد و توسعه کشور برشمردند. ایشان در سخنرانی خود به مناسبت قیام مردم تبریز در روز 29 بهمن فرمودند «انتخابات یک امکان برای ملت و یک ظرفیت بزرگ برای پیشرفت کشور است.»حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین حضور پرشور مردم در انتخابات را یکی از عوامل افزایش امنیت دانستند و تأکید کردند «وقتی مردم در انتخابات شرکت کنند و شور انقلابی خود را نشان دهند موجب امنیت و پس زدن دشمن می‌شود و طمع کشور را کم می‌کند. انتخابات هرچه پرشورتر و با اقبال عمومی بیشتر روبرو شود اثرات آن برای کشور و مردم بیشتر خواهد بود.»
  البته بر کسی پوشیده نیست که حضور پرشور با مفهوم افزایش مشارکت در انتخابات پیوند خورده و بیانات رهبر معظم انقلاب فصل‌الخطاب همه جریان‌ها و گروهاهای سیاسی در مورد انتخابات است و گروه‌ها برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر انتخابات تلاش می‌کنند. در این میان عده‌ای حمایت از دولت فعلی در جریان انتخابات دو دوره قبل را از عوامل شکست احتمالی خود در انتخابات 1400 می‌دانند و با بیان اینکه «اصلاح‌طلبان نمی‌توانند خود را فارغ از مسئولیت ۸ سال دولت و ۴ ساله مجلس دهم بدانند. قطعا باید پاسخگوی عملکرد خود باشند.» می‌گویند اگر اصلاح‌طلبان راه‌حلی برای حل مشکلات به وجود آمده ناشی از عملکرد دولت نشان دهند، امکان استقبال مردم از آنها در جریان انتخابات 1400 وجود دارد. در حقیقت محمدجواد حق‌شناس معتقد است که «اگر جایی دولت مورد حمایت اصلاح‌طلبان نتوانست به وعده‌های خود عمل کند، اصلاح‌طلبان باید دلیل این شکست را بیان کنند و مشکلات را بگویند. آیا حرف جدیدی دارند که جامعه را از بن بست خارج کنند و آیا برای معیشت، آزادی و حقوق اساسی مردم، کاهش فساد و  روابط جامعه و حاکمیت نسخه قانع کننده‌ای دارند؟»
با وجود اینکه هم‌فکر اصلاح‌طلبان استراتژی‌های سازنده را برای افزایش شانس پیروزی این جریان در انختخابات ریاست‌جمهوری ارائه می‌دهد اما به نظر می‌رسد که صحبت‌های محمدجواد حق‌شناس مورد استقبال اصلاح‌طلبان قرار نگرفت و آنها با پیش کشیدن مباحثی از قبیل اینکه «اصول‌گرایان برای پیروزی به دنبال مشارکت حداقلی هستند» و مورادی از این دست، راه تخریب حریف را برای پیروزی احتمالی در انتخابات در پیش گرفتند.
«اصول‌گرایان در شرایط مشارکت حداقلی پیروز می‌شوند.» این قدیمی‌ترین فن اصلاح‌طلبان برای زمین‌گیر کردن حریف در زمین بازی است. حتی با وجود اینکه پیش‌تر این تاکتیک در انتخابات قبلی نظیر انتخابات مجلس یازدهم شکست خورده و دستاوردی برای آنها نداشته اما همچنان بر استفاده از آن اصرار می‌کنند. کمااینکه در بحبوحه انتخابات 2 اسفند 1398 چهره‌های اصلاح‌طلبی نظیر مرتضی الویری مشارکت پایین توأم با رأی تکلیفی قشر مذهبی را عامل پیروزی اصول‌گرایان ارزیابی کردند و با چشم‌پوشی بر روی چندصدایی جریان اصلاح‌طلب در خصوص حضور فعال و یا غیرفعال، در رابطه با انتخابات متذکر شدند که مشارکت پایین باشد، اصول‌گرایان پیروز میدان می‌شوند.
حال با نزدیک شدن به انتخابات 1400 مجدداَ اصلاح‌طلبان با تکرار همان صحبت‌های قبلی به دنبال تغییر نتیجه به نفع خود هستند. این بار چهره‌هایی نظیر مرتضی مبلغ با اشاره به اصول‌گرایان می‌گوید که «این گروه به تجربه می‌دانند در صورت مشارکت حداکثریِ مردم رای نمی‌آورند، اما در مشارکت حداقلی پیروزی آنها تضمین‌شده است و برای همین از سازوکارهایی استفاده می‌کنند که مردم کمتر مشارکت کنند.»
در حالی که اصلاح طلبان معتقدند اصول‌گرایان با مشارکت حداقلی پیروز میدان می‌شوند، اصول‌گرایان مشارکت حداقلی را نتیجه عملکرد اصلاح‌طلبان می‌دانند و می‌گویند هر وقت اصول‌گرایان بر سرکار بودند، انتخابات با مشارکت بالا برگزار شد که این حضور پرشور مردم در انتخابات نشان‌دهنده رضایت آنها از عملکرد مسئولین بوده است. چنانکه عضو کابینه دولت دهم این تخریب‌های حریف را بی‌پاسخ نگذاشت و در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا با استناد به میزان مشارکت مردم در انتخابات 88 گفت که «هر موقع اصلاح‌طلبان روی کار بودند سطح مشارکت در انتخابات مختلف کاهش پیدا کرده است یعنی در 8 سالی که اصلاح‌طلبان روی کار بودند سطح مشارکت مردم همواره کاهش پیدا کرد، هم در دولت اصللاحات و هم در دوره روحانی این قضیه را به وضوح مشاهده کردیم.» صادق خلیلیان مشارکت حداقلی را نتیجه عملکرد ناموفق دولتمردان اصلاح‌طلب دانست و تصریح کرد «مردم نارضایتی خود را با رفتار انتخاباتی نشان می‌دهند.»
در این میان برخی دیگر از چهره‌های اصول‌گرا در پاسخ به تاکتیک‌های شکست‌خورده اصلاح‌طلبان به سابقه جریان اصول‌گرا در تبعیت از سخنان مقام معظم رهبری تأکید می‌کنند. همچنان که عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی مشارکت حداقلی را خلاف خواسته رهبری ارزیابی می‌کند و می‌گوید «با توجه به اینکه رهبری همیشه بر مشارکت حداکثری تأکید دارند و نیروهای انقلابی و اصول‌گرا هم تابع رهبر هستند، این اتهام که اصول‌گرایان به دنبال مشارکت حداقلی هستند، اتهامی کاملاً واهی، غیرواقعی و خلاف رویه اصول‌گرایان و نیروهای انقلابی در کشور است.» حمیدرضا ترقی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید که هدف اصلاح‌طلبان از به کارگیری چنین تاکتیکی این است که می‌خواهند جای متهم را عوض کنند.
البته اصلاح‌طلبانی نظیر حسین کمالی، دبیرکل حزب  اسلامی کار معتقدند که عملکرد دولت‌های یازدهم و دوازدهم بر سبد رأی آنها موثر نیست و با بیان اینکه «آقای روحانی یک اصلاح‌طلب نبود که اصلاح‌طلبان مسئولیت همه افکار و عملکرد او را بپذیرند.» ضمن اعلام برائت از روحانی در تلاش هستند که سبد رأی این جناح را بازگردانند.
در مجموع هر چند طبق گفته‌های محمدخون‌چمن جریان اصلاح‌طلب «به دنبال حضور فعال در انتخابات است» و در نتیجه این جریان در انتخابات 1400 حضور پیدا خواهد کرد همچنانکه بسیاری از چهره‌های آن برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرده‌اند، اما باید نظاره کرد جریانی که در واپسین ماه‌های منتهی به انتخابات با تعدد کاندیدا مواجه است، کما فی‌سابق راه تخریب حریف را برای پیروزی در انتخابات پیش خواهد گرفت و یا راهبرد جدیدی برای پیروزی در انتخابات در نظر گرفته است.
انتهای پیام/4158/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
محمد
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۹
۰
خوب باید دید منظورشان از مشارکت حداکثری چیست؟!!!
منظور آقایون از مشارکت حداکثری بر اساس تجربیات گذشته یعنی صدور اجازه برای اقایاون فرصت طلب و منفعت طلب ، قدرت پرست برای فریب مجدد مردم و دادن وعده های توخالی بهمراه چاشنی هنجار شکنی و گرفتن نقش اپوزسیون و منقد عملکرد نظام به منظور ایجاد موج و جلب سبد آرای خاکستری ، چون بخوبی می دانند رای پایگاه اجتماعی و بدنه اجتماعی شان بواسطه حمایت از دولت مستقر به سبد آرای خاکستری ریزش کرده است. حال سوال اساسی اینجاست که این افراد که دم از تقلب در انتخابات ۸۸ می زدنند ایا این اقدامشان بمنزله مهندسی انتخابات نیست؟!!!
قالیشویی ادیب