کرونا چه تغییراتی را در سبک آموزش، زندگی و کسب و کار ایجاد کرد؟
قاسم یعقوبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در بابل اثرات شیوع کرونا در سبک آموزش، زندگی و کسب و کار افراد جامعه و معایب و مزایای شبکههای مجازی در دوره کرونا را تشریح و اظهار کرد: یکی از بحث برانگیزترین مسائل بعد از جنگ جهانی دوم ظهور ویروس کرونا بوده که توانسته کل دنیا را در ابعاد مختلف فرهنگی, اقتصادی, اجتماعی, سیاسی، آموزشی و روانشناختی، انسانها را آسیبپذیر و نیرومند کند. شاید این سؤال در ذهن افراد به وجود آید که چطور کرونا با اینهمه مرگومیر و بیماریهای جسمی و روحی مزایایی هم داشته است؟
وی افزود: از این نظر بیماری کرونا موهبت الهی بود که همه موجودات کره زمین بتوانند دنیا را به شکلهای دیگری ببینند که اگر کرونا نبود، هرگز اینگونه نگاه نمیشد. خداوند در قرآن کریم میفرماید هیچ برگ درختی بدون اجازه من به زمین نمیافتد؛ بنابراین میتوان گفت هر رویدادی بدون علت به وجود نیامده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: یکی از مسائل مهمی که بعد از کرونا در زمینه تعلیم و تربیت به وجود آمد، این بود که چگونه جلو توقف آموزش را بگیرند. به همین دلیل شبکههای اجتماعی در خدمت دانشگاهها و آموزش و پرورش قرار گرفتند که در کنار محاسن، معایبی هم داشتند.
یعقوبی عنوان کرد: آشنانبودن برخی استادان به برنامههای کامپیوتری که سالهای سال با سیستم حضوری در کلاس برای آموزش کار میکردن و رویارویی مستقیم نداشتن استادان با دانشجویان که بتواند احساس و عواطف انسانی را برای رشد اخلاقی و اجتماعی و... انتقال داد ازجمله مشکلات آموزش مجازی بود.
معایب استفاده از شبکههای اجتماعی در طولانی مدت
وی تشریح کرد: تغییر سبکهای آموزشی باعث ایجاد ترس و نگرانی در استادان و دانشجویان شده بهطوری که باید در زمان خاص در کلاس آنلاین شد و چنانچه استادان از شیوههای جدید یادگیری آگاهی کمتری داشته باشند، کلاس برای مخاطبان بسیار خستهکننده میشود؛ اما اگر استادان بتوانند دانشجویان را درگیر مسائل آموزشی کنند، بسیار سودمند و باکیفیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل تبیین کرد: استفاده از شبکههای مجازی طولانی مدت باعث بیتحرکی، خستگی و یکجانشینی افراد شده است، بهطوریکه برای فعالیتهای بیرون خانواده تمایل کمتری داشته و این روند باعث افزایش وزن و مشکلات جسمی و روحی میشود.
یعقوبی ادامه داد: از سویی استفاده زیاد از شبکههای مجازی باعث شده که دانشجویان و بچههای دانشآموز بیشتر زمان را در موبایل صرف کنند تا جایی که بدون موبایل نمیتوانند زندگی کنند؛ بنابراین تعداد بسیار زیادی از خانوادهها از این موضوع نگران هستند و دغدغه دارند، علاوه بر اینکه شبکههای مجازی ارتباط عاطفی بین اعضای خانواده را مختل کردهاند بهطوریکه افراد خانواده حتی موقع شام و ناهار هم بهدرستی همدیگر را ملاقات نمیکنند.
وی توضیح داد: از طرفی افراد ازآنجاییکه اطلاعات را خیلی سریع از شبکههای اجتماعی میگیرند، باعث شده که نتوانند در تعامل با دیگران شکیبا باشند و بهدنبال تحقق سریع خواستههای خودشان هستند که ارضای آن خواسته بعد از مدت کوتاهی اثرش را از دست میدهد. علاوه بر این مسئولیت استادان چند برابر شده است؛ زیرا نیاز و خواستههای دانشجویان در این شیوه آموزشی افزایش یافته و دیگر مطالب قدیمی اقناعشان نمیکند.
تغییرات سبک زندگی با شیوع ویروس کرونا
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل تشریح کرد: ایام کرونا باعث شده که اعضای خانواده در زمان قرنطینه بیشتر کنار هم باشند و خود این موضوع باعث ایجاد مشاجرات بیشتر در خانوادهها شده است؛ زیرا در گذشته اعضای خانواده با رفتن به محل کار، مدرسه، دانشگاه و.... احساس آرامش و نشاط میکردند.
بعقوبی به آنا گفت: کرونا باعث شده که همه به بهداشت فردی اهمیت بدهند؛ زیرا خیلی از بیماریها بهدلیل رعایت نکردن موارد بهداشتی بوده و یا بیماریهای مسری زمانی که افراد با هم تماس دارند، انتقال پیدا میکند؛ اما اکنون افراد کمی این مهم را رعایت نمیکنند.
وی افزود: کرونا باعث تغییر در کسب و کار شده است؛ امروزه انسانها با بهکارگیری شیوههای الکترونیکی و یادگیری مهارتهای فروش توانستهاند بدون داشتن مکان برای فروش که نیازمند به هزینه است، درآمد بالایی بهصورت آنلاین از طریق اینستا، وبسایت و...برای خودشان ایجاد کنند و مهمتر از همه اکنون این شبکههای مجازی، قدرت ارتباط با تعداد بیشتر افراد برای بازدید کالاها و خدمات را فراهم میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل خاطرنشان کرد: کرونا در سبک غذاخوردن که یکی از فاکتورهای مهم سلامت جسم و روان به حساب میآید، تغییر ایجاد کرده بهطوری که افراد بیشتر به کیفیت غذا توجه بیشتری دارند تا کمیت و این موضوع در درازمدت باعث رشد اقتصادی و کاهش هزینههای درمانی جامعه خواهد شد.
بعقوبی یادآور شد: علاوه بر اینکه با آغاز کرونا دانشگاهها، بهویژه دانشگاه آزاد اسلامی توانست با سامانه الکترونیکی بیش از یک میلیون دانشجو را زیر چتر آموزش خود قرار دهد که واقعاً در کل آموزش عالی کشور بینظیر بود، این بستر فراهم شد تا در آینده بتوان برای ارتقای کیفیت آموزشی و حتی مهارتهای زندگی دانشجویان بهصورت مجازی خدمات مناسبی ارائه داد که همه اینها بر اثر بیماری کرونا که با عنوان ناکامی میتوان مطرح کرد به وجود آمده است.
گفتوگو: عباس ولیپور افروزی
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/