دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 فروردين 1400 - 13:37
افروس در گفت‌وگو با آنا:

اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی دزفول در سال 1400/ از گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان تا افزایش جمعیت دانش‌آموزی در سما

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: سال ۱۴۰۰ موضوع تفاهم‌نامه‌ها و فعالیت‌های درآمدزایی، گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان در مرکز رشد و تجاری‌سازی محصولات و توسعه کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و فضاها ادامه خواهد یافت.
کد خبر : 570344
علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ در سال‌های مقاومت شهرستان دزفول مقابل تجاوز رژیم بعثی عراق، کمبود مکانی به‌عنوان مرکزی علمی فرهنگی در شهرستان برای دلسوزان دزفولی بسیار ملموس بود. بزرگان دزفول با محور و مدیریت‌ علیرضا عصاره تصمیم به راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گرفتند، در نتیجه با سعی و تلاش وافر در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۶۶ واحد دزفول راه‌اندازی و با دو رشته کاردانی کشاورزی و ادبیات کار خود را آغاز کرد.


اکنون پس از گذشت ۳۱ سال از این مهم، واحد دزفول به‌عنوان قطب فنی و مهندسی شمال خوزستان یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزش عالی جنوب و غرب کشور است که با ۱۱۰ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، ۴۰۰ عضو هیئت علمی مجرب و حدود ۲۹۷ کارمند خدوم و دلسوز، پذیرای دانشجویان و مشتاقان ادامه تحصیل است. این واحد دانشگاهی اکنون دارای حدود 10 هزار دانشجو در مقاطع مختلف بوده و تاکنون حدود 64 هزار فارغ‌التحصیل را به جامعه علمی و بازار کار هدایت کرده است.


دانشجویان واحد دزفول دارای افتخارات فراوان در مسابقات علمی، فرهنگی و ورزشی بوده و در بسیاری از مجامع و همایش‌های تخصصی داخل و خارج از کشور با ارائه مقالات علمی یا اختراعات و ابتکارات خود درخشیده‌اند.


خبرنگار خبرگزاری آنا به‌منظور بررسی اقدامات انجام‌شده و دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در سال 1399 و اهداف، مأموریت‌ها، چشم‌اندازها و برنامه‌های این دانشگاه برای سال 1400 با علی افروس رئیس واحد دزفول گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: شاخص‌ترین فعالیت و دستاورد واحد دانشگاهی متبوع شما به‌ویژه در حوزه پژوهش و فناوری در سال 1399چیست؟


افروس: فعالیت‌های خوبی در حوزه پژوهش در سال ۹۹ انجام شد که ازجمله آنها می‌توان قرارگرفتن روح‌الله عشیری از استادان گروه متالورژی و مواد واحد دزفول بین ۲ درصد دانشمندان و نخبگان دنیا و پژوهشگر نمونه رشته‌های فنی در استان خوزستان را نام برد.


از دیگر افتخارات  و دستاوردهای واحد دانشگاهی دزفول می‌توان کسب چند مقام در جشنواره‌های مختلف توسط استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دزفول مانند مقام برتر در جشنواره دکتر حسابی و موفقیت و کسب مقام برتر یکی از دانشجویان دکتری برق با راهنمایی افشین لشکرآرا از استادان گروه برق در جشنواره خیام را ذکر کرد. تجلیل گوگل از الگوریتم ابداعی واحد دزفول که توسط محققان گروه برق انجام شد از دیگر افتخارات واحد دانشگاهی دزفول است.


از دیگر فعالیت‌های مثبت در زمینه پژوهش در سال ۹۹ راه‌اندازی مرکز تحقیقات سلامت و مراقبت در منزل بود که در ایام کرونا با همکاری مرکز بهداشت شهرستان دزفول پنج پایگاه تست سریع کرونا را زیر پوشش دارد و در زمینه آموزش از راه دور نیز با 100 بیمار تماس تلفنی برقرار کرده است.


آنا: سال 99 را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. واحد متبوع شما در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟


افروس: با آغاز سال 1399 همزمان با اوج‌گیری بیماری کرونا فعالیت‌های خودمان را پرقدرت آغاز کردیم. ابتدا تولید محلول ضدعفونی را داشتیم که حجم قابل‌توجهی از محلول ضدعفونی سطوح و دست باکیفیت را با همکاری‌های اولیه حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آغاز کردیم. این محلول‌ها در خود شهرستان و استان توزیع شدند و نکته حائز اهمیت فعالیت‌ها این بود؛ زمانی‌ اتفاق افتاد که کارگاه فعالی در این زمینه وجود نداشت و فعالیتی جهادی صورت گرفت و با همکاری جهادگونه همکاران همراه بود و علاوه‌بر کسب درآمد توانستیم به‌طور شایسته مشکلی از سطح جامعه برطرف کنیم.


فعالیت‌های واحد دانشگاهی دزفول فقط به این موضوع مختصر نشد و پس از محلول ضدعفونی دست، تولید ماسک را در دانشکده سمای دانشگاه آغاز کردیم که محصولات این کارگاه هم به‌صورت رایگان در اختیار کادر درمانی و بیمارستانی و در مناطق محروم توزیع شدند.


یکی دیگر از فعالیت‌های بسیار ارزنده در ایام کرونا فرمولاسیون ژل نامرئی دست بود که با توجه به مسائل مالی و البته مجوزها این کار گسترش پیدا نکرد؛ اما این امکان همچنان وجود دارد تا در صورت اخذ مجوزهای لازم این کار را هم عملیاتی کنیم و همچنان با توجه به تعدد این نوع کارها، کسب مجوز سخت‌تر شده است.


با تشدید محدودیت‌های کرونایی، تهدید را به فرصت تبدیل کردیم و یکی از پیشروترین دانشگاه‌ها در تمام واحدهای دانشگاهی بودیم که یک سیستم ال‌ام‌اس مجازی مجزا را دایر کردیم و با افزایش پهنای باند نه‌تنها بحث آموزش مجازی را با کیفیت و مستقل از کاری که در واحد الکترونیک دانشگاه انجام شده بود، انجام دادیم؛ بلکه با ظرفیت‌سازی توانستیم خیلی از جلسات دفاعیه دانشگاه‌های آزاد استان خوزستان و بعضی از واحدهای دانشگاهی و دیگر سازمان‌ها در سطح کشور مانند خیلی از جلسات مجازی استان خوزستان و سازمان و ادارات دیگر را سرویس‌دهی کنیم و این یک اتفاق خوب بود که در شرایط کرونا ظرفیتی جدید را برای دانشگاه آزاد اسلامی دزفول ایجاد کرد.


آنا: با ورود به سال 1400 و تأکید مسئولان بر انتخاب دانشگاه آزاد به‌عنوان انتخاب نخست داوطلبان در سال 1404، چگونه و  با چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی باید به این هدف نزدیک شویم؟


افروس: یکی از سیاست‌گذاری‌هایی که توسط هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی به تصویب رسیده این موضوع بوده است؛ چراکه دانشگاه آزاد اسلامی در بیش از سه دهه فعالیت؛ یکی از مهم‌ترین رسالت‌های خود را حرکت به سوی کیفی‌سازی هدف‌گذاری کرده است که در سال‌های گذشته اقدامات بسیار خوبی مربوط به زیرساخت‌های پژوهشی و فضاهای آزمایشگاهی کارگاهی انجام شده و تجهیزات های‌تک خریداری شده است؛ بنابراین با توجه به این امکانات، باید فعالیت‌های دانشگاهی را به سمت چرخه تولید سوق دهیم و با تجاری‌سازی محصولات این آزمایشگاه‌ها را فعال و با استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیانی که با استادان و دانشجویان شکل می‌گیرد و با اختیار قراردادن آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، روی زمینه‌های بهینه‌سازی و حوزه‌های مختلف کار کنیم.


از دیگر حوزه‌هایی که ظرفیت‌های خوبی دارد، حوزه علوم انسانی، حوزه دانش‌بنیان و مراکز رشد و جذب دانشجویان خارجی است. اینها همه مواردی هستند که کیفی‌سازی و ورود به مباحث نوین می‌تواند منجر به انتخاب نخست دانشگاه آزاد اسلامی برای داوطلبان در سال ۱۴۰۴ شود.


آنا: در حوزه آموزشی چه برنامه‌ای برای ایجاد و افزایش رشته در واحد متبوع خود در سال 1400 دارید؟ آیا رشته‌های جدیدی در راه هستند؟


افروس: در زمینه توسعه رشته‌ها  محدودیت‌های بسیار جدی در وزارت علوم ایجاد شده و سیاست دانشگاه در این زمینه در رشته‌محل‌هایی است که احیاناً ظرفیت ورودی‌های دانشجو حداقل شده است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با کمک ارتقای استادان و بازتعریف رشته‌های بین‌رشته‌ای در حوزه‌های علوم انسانی، فنی‌مهندسی و حوزه رشته‌های پیراپزشکی تلاش‌هایی انجام داده است که پس از قطعی‌شدن اطلاع‌رسانی خواهد شد؛ اما در سال 99 دو رشته جدید به رشته‌های واحد دزفول اضافه شد.


درباره جذب دانشجویان خارجی نیز روند روبه‌رشدی در پیش رو داریم و امیدواریم که در سال‌های آتی روند جذب این دانشجویان نیز به‌مراتب بیشتر شود.


آنا: در حوزه مدارس سما و مدارس مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال 1400 رخ خواهد داد؟


افروس: سال 1399 پس از پیگیری‌های فراوان موفق به اخذ مجوز راه‌اندازی هفتمین مدرسه سمای دزفول شدیم و اکنون نیز در حال آماده‌سازی فضای فیزیکی این مدرسه هستیم که به‌زودی این مدرسه را راه‌اندازی خواهیم کرد.


جمعیت دانش‌آموزی مدارس سمای دزفول در سال ۱۳۹۹ را با تلاش‌ها و اقدامات انجام‌شده توانستیم به بیش از 1.5 برابر (۵۷ درصد رشد) در مقایسه با سال ۱۳۹۷ برسانیم که با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده پیش‌بینی می‌کنیم در سال ۱۴۰۰ نیز افزایش قابل‌توجهی در جمعیت دانش‌آموزی سمای دزفول داشته باشیم. (این موفقیت در حالی است که به‌دلیل شیوع کرونا، بسیاری از مدارس غیرانتفاعی کشور با مشکل جدی کاهش آمار دانش‌آموزی و گاه تعطیلی آن مدارس مواجه بودند)


از دیگر موارد خوبی که برای سال ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی شده است، اجرای مجموعه‌ای وسیع از اقدامات و تلاش‌های فرهنگی در سطح مدارس و دانشکده سمای دزفول است و سال جاری نیز مانند سه سال قبل، شاهد کسب رتبه‌های برتر فرهنگی دانشکده و مدارس سمای دزفول در سطح سمای کشور خواهیم بود.


آنا: سال 1400 را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد؟


افروس: سال ۱۴۰۰ تفاهم‌نامه‌ها و فعالیت‌های درآمدزایی، گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان در مرکز رشد و تجاری‌سازی محصولات، توسعه کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و فضاها ازجمله ظرفیت‌های خالی دانشگاه که دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول را به یکی از دانشگاه‌های شاخص در سال 1399 مطرح کرد، ادامه خواهد یافت. سال پیش رو البته قبل از آن با رخت‌بربستن کرونا از کشور و پس از واکسیناسیون با حضور بیشتر استادان در دانشگاه و با حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی با وقت‌گذاری بیشتر در محیط کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها شاهد روند افزایشی و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و استقرار آنها در کارگاه، آزمایشگاه و مراکز رشد، خواهیم بود تا علاوه‌بر ایجاد تولیدات بیشتر در حوزه‌های دانش‌بنیان و رونق بیش از گذشته فعالیت‌های پژوهشی بتوانیم در زمینه درآمدهای غیرشهریه نیز گام‌های خوبی برداریم.


آنا: افتخارات واحد دزفول در حوزه فرهنگی دانشجویی چیست؟


افروس: از جمله برنامه‌هایی که واحد دزفول در حوزه دانشجویی و فرهنگی در استان بین دانشگاه آزاد و آموزش عالی کسب کرده است می‌توان رتبه نخست درآمدزایی در حوزه فرهنگی دانشجویی و ورزشی بین تمام واحدهای استان خوزستان، رتبه نخست کانون بسیج اساتید بین تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان خوزستان، بالاترین عملکرد معاونت فرهنگی دانشجویی بین تمام واحدهای استان خوزستان در تمام شاخص‌ها، رتبه نخست در اجرای کارگروه آراستگی عفاف و حجاب در استان، رتبه نخست ازدواج دانشجویی در سطح استان بین تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، الکترونیکی‌کردن و بهنگام‌سازی تمام پرونده‌های کمیته انضباطی دانشجویی از سال ۹۳ تاکنون، ایجاد برنامه‌های مشترک فرهنگی و ورزشی بین حوزه علمیه و واحد، راه‌اندازی هشت کانون فرهنگی دانشجویی جدید در واحد در زمینه‌های مختلف، راه‌اندازی دو نشریه دانشجویی جدید در واحد و نقش‌آفرینی در سطح استان، تهیه و تدوین مستند تلویزیونی رژه تا بهشت در مورد زندگی شهید سعید زارع، تهیه و تدوین مستند تلویزیونی در مورد زندگی شهید حسین ولایتی پخش‌شده از شبکه‌های ملی، کانون برتر اقشار بسیج در جشنواره استانی مالک اشتر و برگزاری مسابقات والیبال دسته یک و دسته دو والیبال خواهران کشوری، سه سال پیاپی معرفی پایگاه بسیج کارمندی دانشگاه به‌عنوان پایگاه برتر در سطح شهرستان را نام برد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب