مجلس داراییهای غیرمولد دولت را فعال کند
به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مهدی غضنفری وزیر اسبق صمت در برنامه «گفتگوی اقتصادی» درمورد راههای کم خطر برای تأمین کسری بودجه ۱۴۰۰ گفت: یکی از عادتهای بد ما در حوزه بودجهریزی این است که معمولاً با روشهای عددسازی در حسابداری، کسری بودجه را پنهان میکنیم.
وی با بیان اینکه پنهان کاری دولتها در کسری بودجه منجر به استقراض و انتشار اوراق و دست کردن در جیب مردم بدون اطلاع آنها میشود، افزود: اگر دولتی از نظر درآمدزایی ناتوان است نباید فراتر از توان بودجهای کشور به مردم قول رفاه دهد.
وزیر اسبق صمت ادامه داد: اگر دولت و مجلس این موضوع را بپذیرند و کسری بودجه را پنهان نکنند دو روش بیشتر ندارند یا باید هزینهها را کمتر کنند یا اینکه درآمدها را افزایش دهند.
غضنفری همچنین خاطرنشان کرد: شرکتهای دولتی با وجود سرمایههای هنگفت و اندوختههای فراوان اما هیچ وقت متناسب با دارایی خود نرخ بازدهی نداشتند به طوریکه اگر بسیاری از این شرکتها را بفروشیم و پول آنها را در بانک بگذاریم سود بانکی آنها بیشتر از درآمدی است که سالانه به دولت میپردازند.
وی از نمایندگان مجلس یازدهم درخواست کرد که بیشترین تمرکز فعلی خود را بر فعال سازی داراییهای غیرمولّد دولت معطوف کنند چراکه این داراییها میتوانند به میزان درآمدهای فعلی، برای دولت درآمدزایی کنند.
وزیر اسبق صمت همچنین به وظیفه سازمان خصوصی سازی نیز در این زمینه اشاره کرد و افزود: سازمان خصوصی میتواند با اجاره دادن، درآمدزا کردن و سودده کردن این شرکتهای دولتی و یا مشارکت دادن بخش خصوصی به افزایش درآمدزایی دولت کمک کند.
غضنفری چاپ پول و انتشار اوراق قرضه را ساده ترین و در عین حال خطرناک ترین راه برای تأمین کسری بودجه عنوان کرد و گفت: دولت و مجلس با مأموریت دادن به ارگانها و اماکنی که استفاده خوبی از ظرفیتهای آنها نمیشود، میتوانند به درآمدزایی برای کشور کمک کنند.
وزیر اسبق صمت کوچک سازی، کاهش هزینهها و مولدسازی داراییهای غیرمولد دولت را از مهم ترین راهکارها برای غلبه بر کسری بودجه دولت برشمرد و بر آنها تأکید کرد.
انتهای پیام/۴۱۳۳
انتهای پیام/