نمیگذاریم تئاتر در خندق فراموشی بیفتد/ یک تئاتری اگر روی صحنه نباشد، انگار زندگیاش روی روال نیست
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، تئاتر در سالی که گذشت حال و روز خوشی را به خود ندید و این نیز بهخاطر شیوع کرونا و تعطیلی سالنهای محدود و مهجوری است که همیشه بر تئاتر سایه انداخته است.
در دوره کرونا این فشار بیشتر و بیشتر شد و بسیاری از تئاتریها دست به گلایه بهحقی بردند و این وضعیت به دلیل عدم حمایتها همچنان هم ادامه دارد. با این حال خصوصا بعد از جشنواره تئاتر فجر برخی سالنها دوباره دست به کار شدند و با محدودیتهای ظرفیتی و رعایت موارد بهداشتی سعی کردند چراغ تئاتر را روشن نگه دارند.
سالهای سال است که هنر نمایش ما با مشکلات حمایتی مواجه است
ایراج راد، از بازیگران و تئاتریهای پیشکسوت کشور که هماکنون رئیس هیئت مدیره خانه تهران است، در اینباره به خبرنگار آنا گفت: بچههای تئاتر فقط بخاطر عشق و علاقه و زنده نگه داشتن تئاتر است که سرپا هستند و به شکل حداقلی نیز گاه در برخی سالنها مشغول کارند.
هنرمندان تئاتر اگر این روزها نمایشی هم به صحنه میبرند، به این دلیل است که میخواهند همچنان در ارتباط با تماشاگر باشند تا تئاتر به فراموشی سپرده نشود و تئاتر در پساکرونا نیز بدون وقفه ادامه یاید.
وی افزود: در این شرایط تئاتریها واقعا دست به ریسک زدهاند ضمن اینکه یک تئاتری اگر روی صحنه نباشد، حس میکند زندگیاش روی روال عادی نیست. سالهای سال است که هنر نمایش ما با مشکلات حمایتی مواجه است اما به همت تئاتریها، چراغ آن به هرشکل ممکن، روشن مانده است.
حمایتها هیچوقت شکل روشن و شفافی نیافته است
راد به مشکلات مالی هنرمندان اشاره کرد و یادآور شد: فعالین تئاتر زندگیشان با این هنر میگذرد. بالاخره همه نیازمند مسائل مالی هستند. امید این بچهها نیز به همین اجراهاست بلکه بتوانند کسب درآمد حداقلی داشته باشند که البته هرگز چنین اتفاقی هم نمیافتد. تئاتریها امیدوار به حمایت هستند که این ماجرا هم رویه روشن و شفافی ندارد.
رئیس شورایعالی خانه هنرمندان ایران تأکید داشت: این روزها هنرمندان تئاتر اگر هر از گاهی نمایشی هم به صحنه میبرند، به این دلیل است که میخواهند همچنان در ارتباط با تماشاگر باشند تا تئاتر به فراموشی نسپرده نشود و تئاتر در پساکرونا نیز بدون وقفه ادامه یاید.
نمیخواهیم فراموشی بشویم
این بازیگر پیشکسوت تأکید داشت: بالاخره باید مراقب باشیم که نکند با عدم اجرای تئاتر و سکوت یکباره بر سالنها، ناخواسته در خندقی بیفتیم که بعد از کرونا نتوانیم تئاتر را دوباره به حالت قبل برگدانیم و مجبور شویم این هنر را از نو شروع کنیم.
فعالین تئاتر زندگیشان با این هنر میگذرد. بالاخره همه نیازمند مسائل مالی هستند. امید این بچهها نیز به همین اجراهاست بلکه بتوانند کسب درآمد حداقلی داشته باشند که البته هرگز چنین اتفاقی هم نمیافتد.
به گفته رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر؛ مجبوریم در دوره کرونا هر از گاهی بر صحنه باشیم تا خط ارتباط زمان حال و بعد از کرونا بهم مرتبط باشد. هرچند که اجرا بر صحنه در دوره کرونا دشوار است چون ارتباط همیشگی که باید تئاتر با مخاطب صورت دهد، اتفاق نمیافتد.
تئاتریها برای اجرا دست به خطر میزنند
ایرج راد توضیح داد: ما هم میدانیم که نمایش به صحنه بردن برای خود هنرمندان خطر کردن است چون اینها مجبورند مدتها قبل از اجرا، تمرین کنند آنهم در فضاهایی محدود و بستهای که ناخواسته به دلیل عدم امکانات غیراستاندارد است.
وی همچنین یادآور شد: بازیگر تئاتر نمیتواند با ماسک روی صحنه بیاید و رعایت پروتکلها سختتر میشود با این حال همان علاقه و مسائل مالی و ... او را به سمت اجرا میکشاند. اینها را رعایت میکنیم تا این تئاتر ادامه حیات بدهد.
امیدوارم کرونا دست از سر دنیا بردارد
این بازیگر همچنین به دیگر بخشهای هنری اشاره کرد و گفت: سریال و فیلمسازی هم مشکلات خاص خودشان را دارد که شاید رعایت همه نکات بهداشتی را ممکن نکند. بنابراین خیلیها مجبورند این سختی را بپذیرند و یا لااقل پیشنهاد و متن خوب را صرفا قبول کنند. امیدوارم کرونا دست از سر دنیا بردارد و همه چیز به روال عادی برگردد.
ایرج راد در پایان گفت: الان هم صحبتهایی هست بلکه بتوانم دوباره دست به کارهای تئاتری ببرم و حتی نمایشنامهخوانی داشته باشیم که مسیر تئاتر را ولو به شکل محدود و خاص خود درپیش خواهیم گرفت.
انتهای پیام /4143/
انتهای پیام/