دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1394 - 20:04

دبیر هیأت امنای استان مرکزی: دانشگاه وصل به یک دریای آزاد نیروی فکری و نخبه است

دبیر هیأت امنای استان مرکزی با بیان اینکه دانشگاه‌ها موتور فکری جامعه هستند، اظهار کرد: دانشگاه وصل به یک دریای آزاد نیروی فکری و نخبه است که باید با هدفگذاری، برنامه ریزی، هدایت و نظارت از این پتانسیل به‌ نحو شایسته ای استفاده کنیم.
کد خبر : 56977

گزارش خبرنگار آنا به همت سازمان پژوهش و فناوری سپاه روح‌الله استان مرکزی و همکاری دانشگاه آزاداسلامی اراک مراسم تجلیل از «نخبگان و پژوهشگران اقشار بسیجی استان مرکزی» با حضور دکترابراهیم نجفی مسئول پژوهشکده مطالعات و تحقیقات بسیج کشور، سرهنگ محسن گلشن‌زاده معاون هماهنگی سپاه روح الله، دکتر علیرضا نظام آبادی دبیرهیأت امناء ورییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، رؤسای دانشگاه‌های پیام نوروجهاد دانشگاهی، فرهیختگان و نخبگان بسیج اقشار استان مرکزی با هدف ترویج فرهنگ پژوهش و تقدیر از دانش پژوهان ممتاز بسیجی و الگوسازی در بین آحاد مردم به ویژه جوانان و نیز کمک به بازدارندگی دشمن در مقابل پیشرفت‌های علمی کشور درتالار شریف مجتمع قائم مقام فراهانی دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک برگزار شد.


دکتر علیرضا نظام آبادی رییس واحد اراک در ابتدای جلسه به نقش بسیج در پیشبرد اهداف والای انقلاب اسلامی اشاره و اظهار کرد: بسیج در حقیقت سازمانی است که امروز نیز در عرصه پژوهش به دنبال تحقیقات پرمحتوا و نیازمحور است.


وی درخصوص توصیف واژه بسیج افزود: بسیج ترکیبی از حروف. ب. س. ی. ج است که این حروف مخف واژه‌های بصیرت و بیداری، سازماندهی وساماندهی، یاری‌گری و جهاد است که بایدقدر بسیج که یادگار حضرت امام (ره) است غنیمت شمرد.


رییس واحد اراک با اشاره به تحریم‌های استکبار از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در دوران دفاع مقدس حتی از دادن سیم خاردار به ما اجتناب و ما را در همه ابعاد تحریم کردند اما با ایستادگی و ایمان ملت و تلاش جوانان این مرزو بوم امروز شاهدیم که نظام جمهوری اسلامی ایران از اقتدار و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و تمامی این پیشرفت‌ها مرهون اندیشه‌های بزرگ حضرت امام خمینی (ره) و هدایتگری ایشان است.


نظام آبادی افزود: مسیری که انقلاب اسلامی در پیش گرفته باید ادامه یابد و حرکت در این مسیر مستلزم نقشه راه است، قطب‌نمایی که راه را نشان دهد و چراغی که در طول مسیر آن را روشنایی بخشد سخنان و راهبری بی‌بدیل مقام‌معظم رهبری در این مسیر به مانند‌‌ همان نقشه و چراغ راه بوده که باید مورد توجه قرار گیرد.


دبیرهیأت استان مرکزی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در بیانات حکیمانه وآگاهانه خود در مبحث پژوهش می‌فرمایند؛ پژوهش‌ها بایدهدفمند و نیازمحور باشد تا گره از مشکلات ومعضلات جامعه باز کند.


رییس دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی درادامه به تاریخچه وفلسفه تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد، واظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در شرایطی شروع به کار کرد که تعداد دانشگاه‏های کشور محدود بود و پاسخگوی نیاز جوانان جامعه نبود و در دهه ۶۰ قبولی در دانشگاه و عبور از کنکور کاری بسیار مشکل و آرزویی دست‏ نیافتنی بود. ولی اکنون بعد از سی وسه سال فعالیت علمی وآموزشی دانشگاه آزاد اسلامی دیوارهای کنکور فرو ریخته و هرکس اراده نماید می‌‏تواند در رشته مورد علاقه و در شهر خود در دانشگاه تحصیل نماید که این یکی از دستاوردهای مهم دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می‌‏شود.


نظام آبادی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مولودنماز جمعه درسال ۱۳۶۱ و یکی از نمونه‌های بارز موفقیت نظام مقدس جمهوری اسلامی درحوزه آموزش عالی است و یادگار حضرت امام راحل (ره) وحاصل ژرف اندیشی ونیک اندیشی آیت الله هاشمی ومدیران بی‌نظیر دانشگاه آزاداسلامی از هیچ به بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان تبدیل شده است و پس از گذار از سه دهه (دهه استقرار-دهه توسعه-دهه کیفیت) هم اکنون در دهه چهارم با مدیریت خردورزانه و توأم با اخلاق و عدالت جناب آقای دکتر میرزاده با کیفی بخشی به پژوهش و فرهنگ باید به رقابت با دانشگاه‌های معتبر دنیا پرداخته وتبدیل به دانشگاهی پژوهش محور وکار آفرین شود.


رییس واحد اراک با اشاره به اینکه درجهان کنونی هرکشوری به اندازه ایی که تولید علم می‌کند می‌تواند عرض اندام نموده وحرف جدیدی برای جهانیان داشته باشد، افزود: خوشبختانه امروز ایران اسلامی به جایگاهی رسیده که در عرصه تولید علم و فناوری از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.


نظام آبادی گفت: عامل اصلی رشد، توسعه وپایداری همه جانبه درکشور داشتن نیروی متخصص ومتعهد است. که محل اصلی تربیت این نیرو‌ها دانشگاه هاست که خوشبختانه باربزرگی ازتعلیم وتربیت این نیرو‌ها برعهده دانشگاه آزاداسلامی است.


دبیر هیأت امنا استان مرکزی با بیان اینکه دانشگاه‌ها موتور فکری جامعه هستند، اظهار کرد: دانشگاه وصل به یک دریای آزاد نیروی فکری ونخبه است که باید با هدفگذاری، برنامه ریزی، هدایت ونظارت ازاین پتانسیل بنحو شایسته‌ای استفاده کنبم.


رییس دانشگاه آزاداسلامی درپایان بابیان اینکه برای پژوهش باید بسترهای لازم فراهم باشد، گفت: دانشگاه آزاداسلامی بویژه دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی با توسعه تحصیلات تکمیلی، تجهیز، توسعه، استانداردسازی ویکپارچه سازی آزمایشگاه‌ها وکارگاه‌ها (طرح سا‌ها) جذب وتکمیل هرم هیأت علمی (آموزش وتربیت نیروی متخصص وکارآمد) وحمایت همه جانبه مالی واجرائی از پژوهش وپژوهشگر، تسهیل فرآیند‌های پژوهشی درهمه زمینه‌ها بخصوص پژوهش‌های کارآمد امیدوار است بتواند به یک دانشگاه کارآفرین واثربخش تبدیل گردد و اقتدار وعظمت میهن اسلامی را بیش ازپیش فراهم سازد.


درادامه سردار نجفی رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین در جشنواره «جهادگران علم و فناوری» با اشاره به نقش نخبگان و پژوهشگران بسیجی در پیشبرد اهداف والای انقلاب اسلامی اظهار داشت: خوشبختانه در هر کجایی که انقلاب نیاز داشته بسیجیان وارد عرصه شده‌اند و خلا‌ها را رفع کردند.


وی افزود: زمانی در صحنه خارجی احساس نیاز شد که باید به مقابله با دشمن ایستاد و امروز با تنش‌های چندگانه‌ای از سوی استکبار مواجه هستیم که نسخه‌های چندگانه را نیز طلب می‌کند، استحکام و انسجام نظام جمهوری اسلامی ایران یک پروسه است که نقطه شروع دارد ولی پایانی ندارد.


رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: پروسه‌ای که به واسطه حلقه بازخورد به پله بالا‌تر رفته و جریان استحکام نظام سیر سعودی را در پیش می‌گیرد از این‌رو نباید به این مسئله مهم به چشم پروژه نگاه کرد، نقطه آغازین استحکام نظام اسلامی عزم و اراده می‌خواهد و ایمان به این مسئله که وازه می‌خواهیم پیچیده‌ترین کار‌ها را محقق می‌سازد.


سردار نجفی با اشاره به نقش فرهنگ در بحث استحکام گفت: استفاده از فرهنگ به عنوان عامل زیربنایی میدان‌های بعدی است چراکه اگر بخواهیم نظام پابرجا بماند باید عزم خود را جزم کنیم که خود پیش نیاز دانش و پژوهش است.


وی افزود: ورود به هر عرصه‌ای نیازمند هدفگذاری و جستجو بوده که با انجام تحقیق و پزوهش به دست می‌آید، زیربنای تمامی قدرت‌های مادی قدرت علم است و بایستی در زنجیره علم مرتب رصد داشته باشیم که تمامی حلقه‌های این زنجیره متناسب با یکدیگر باشند تا به تولید دست پیدا کنیم.


رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران به دنبال تمدن سازی اسلامی بوده که با ما می‌توانیم بی‌شک حاصل می‌شود کلمه‌ای که امام راحل آن را ابداع کردند و بار‌ها فرمودند «هر گره‌ای در کار نظام بیفتد گره‌اش بازشدنی است» و در این مبحث اعتقاد بسیاری به توانایی مردم داشتند.


نجفی با اشاره به حضور مردم در عرصه‌های مختلف گفت: تجلی حضور مردم در بسیج است که به شکل سازمانی خلاهای نظام را رصد کرده و به کمک دستگاه‌های ذاتی فعالیت‌ها می‌آید، بسیج منحصر به حضور در سازمان بسیج نبوده و در حقیقت هر انکس که دل در گرو انقلاب اسلامی دارد یک بسیجی محسوب می‌شود.


وی افزود: در عرصه تولید علم امروز کشور مرهون تفکر و تشکل بسیج است، محور اصلی فعالیت‌های بسیج در حوزه‌های مختلف «ما می‌توانیم» است که در هر حوزه‌ای با مدد گرفتن از علم برای زندگی بهتر و ساختن الگویی برای دنیا که طالب رسیدن به نظامی مانند جمهوری اسلامی ایران است که تحقق این امر نیازمند مدیریت جهادی است.


رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: مدیریت زمانی معنا پیدا می‌کند که منابع کمیاب باشد یعنی اینکه از منابع محدود ‌‌نهایت استفاده بهینه را داشته باشیم این هنر مدیریت است، با راهبردی مشخص منابع را به سمت هدف سوق دهیم.


نجفی با اشاره به نقش مدیریت جهادی در همه عرصه‌ها گفت: شاکله مدیریت جهادی لفظ جهاد است که معنای این کلمه یعنی مبارزه و ایستادگی، تلاش و کوشش مستمر در برابر دشمن با اتکاء به صبر در حوزه تولید علم، علم باید در خدمت ارزش‌ها باشد و صبر و اخلاق از مولفه‌های اصلی در مدیریت جهادی است.


وی افزود: اگر بخواهیم نظامی مستحکم داشته باشیم دو منبع عمومی قدرت داریم یکی قدرت‌های مادی و دیگری قدرت‌های غیرمادی که پایه و زیربنا هستند روح حیات بخش قدرت‌های دیگر هستند، قدرتهای مادی در بحث نظامی، کار و تلاش، جمعیت، اقتصاد، رسانه و غیره دانست اما تمامی این‌ها باید در خدمت ارزش‌ها و آرمان‌های الهی و انقلابی باشد.


رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: ارزش‌های دینی برخاسته از دین مبین اسلام بوده و شامل ایمان، عدالت، معنویت و غیره می‌شود و یک دسته آرمان‌های انقلابی نیز داریم از جمله مبارزه با زور، استقلال، آزادی، نه شرقی و نه غربی، حمایت از مستضعف و ستیز با استکبار است.


نجفی با اشاره به لزوم توجه به مبحث استحکام از سوی مردم و مسئولین گفت: آرمان‌های انقلابی با ارزش‌های دینی و با رهبری حکیمانه ولی‌فقیه روح حیات بخش قدرت‌هایی هستند که اگر آن‌ها را کسب کنیم و نیت کنیم که جامعه مستحکمی داشته باشیم و مسئولان مستحکمی داشته باشیم حاصل می‌شود.


سردار نجفی با اشاره به جایگاه نخبگان در رفع مشکلات کشور گفت: کسانی که در بحث علم و تحقیق تلاش می‌کنند در حقیقت مجاهد هستند و کارشان به مصداق جهاد است، عرصه مورد نیاز کشور عرصه تولید علم است قدرت نظامی و اقتصادی را پژوهشگران و نخبگان با تولید علم می‌سازند قدرت فرهنگی را نیز می‌توانید بسازید.

وی افزود: استحکام نظام شامل دو بخش است مسئولین نظام و مردم که هر دو باید محکم باشند و دچار لغزش نشوند و سست نباشند، امروز در عرصه اقتصادمقاومتی که نسخه مقابله ما با نظام استکبار در حوزه اقتصاد است علم و تولید علم نقشی ممتاز ایفا می‌کند.


رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: علم باید اقتصاد را دانش بنیان کند اگر علم و دانش به این حوزه تزریق شود اقتصاد شکوفا می‌شود و ارزش افزوده‌ای با تصاعد هندسی به مواد در اختیار می‌دهیم که می‌تواند اقتصاد را شتابان رشد دهد.


نجفی با اشاره به جایگاه نخبگان در رفع مشکلات کشور گفت: کسانی که در بحث علم و تحقیق تلاش می‌کنند در حقیقت مجاهد هستند و کارشان به مصداق جهاد است، عرصه مورد نیاز کشور عرصه تولید علم است قدرت نظامی و اقتصادی را پژوهشگران و نخبگان با تولید علم می‌سازند قدرت فرهنگی را نیز می‌توانید بسازید.


وی افزود: نخبگان و پژوهشگران در ساخت ابزارهای فرهنگی مطابق با ارزش‌های دینی کشور می‌توانند دخالت داشته باشند، قدرت علمی قدرتی در کنار سایر قدرت‌های مادی بوده و زیرساخت قدرت‌های دیگر است.


رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: برای پیشبرد کشور باید به عرصه تولید علم توجه ویژه داشته باشیم مصداق‌هایی از پیروزی در این عرصه می‌تواند ما را امیدوار‌تر کند در عرصه دفاعی و تجهیزات نظامی، ماهواره و فضا به نتایج خوبی دست یافته‌ایم و جایگاه ممتازی در دنیا داریم در بعضی عرصه‌ها در منطقه رتبه نخست را کسب کرده‌ایم.


نجفی با اشاره به ترفندهای استکبار علیه نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: استکبار می‌دانست که ایران به دنبال ساخت تسلیهات نظامی نیست اما واهمه داشتند چرا که می‌دانستند قدرت علمی زیرساخت همه قدرت‌هاست پس درصدد برآمدند تا مانع قدرت علمی ما شوند بنابراین بهانه تراشی کردند و افکار عمومی دنیا را تحت تاثیر قرار دادند.


وی افزود: حاصل دسترنج شهدای هسته‌ای کشور را امروز دنیا شاهد است و به مدد این تلاش‌ها و ایستادگی‌هایی که ملت انجام دادند و در بزنگاه‌های انقلاب حضور پیدا می‌کنیدو نقش افرین بوده‌اید امروز در عرصه دیپلماسی نیز موفق هستیم.


رئیس مرکز تحقیقات و پژوهش سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: اگر وحدت و همدلی و انسجام و همراهی در ایده و عمل داشته باشیم می‌توانیم بیش از این در دنیا سرافراز بوده و به افتخارآفرینی سرعت دهیم.


در پایان این جشنواره ۲۲ نفر از نخبگان و مخترعان مورد تجلیل قرار گرفتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب