دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جشنواره «مبارک» به پایان راه رسید/ برگزیدگان جشنواره معرفی شدند

آیین پایانی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران «مبارک» عصر امروز در تالار وحدت برگزار شد.
کد خبر : 569507
1.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیین پایانی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک عصر امروز یکشنبه ۱۷ اسفندماه در تالار وحدت برگزار شد.


پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و قرائت قرآن مجید توسط یک قاری نوجوان آغازگر مراسم امروز بود. الهه رضایی مجری برنامه‌های کودک در دهه ۶۰ اجرای برنامه را بر عهده داشت که در ابتدای صحبت‌هایش توضیحاتی درباره شرایط برگزاری جشنواره در وضعیت کرونایی ارائه کرد.


در ادامه یک قطعه نمایشی کوتاه اجرا شد و با پخش ویدئویی یاد و خاطره زنده‌یاد گلزار محمدی دبیر فقید جشنواره گرامی داشته شد. بهروز غریب پور، بنفشه بدیعی، بهزاد فراهانی، آزاده انصاری، زهرا صبری، ایرج محمدی، شهرام گیل‌آبادی، شهرام کرمی، محمد اعلمی در این تصاویر درباره ویژگی‌های این هنرمند و خاطراتی که از او داشتند، سخن گفتند. بخش کوتاهی از این ویدئو نیز به سخنان خود گلزار محمدی اختصاص داشت.


سپس با حضور قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی، رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی و مهدی حاجیان دبیر اجرایی جشنواره و مهدی محمدی برادر زنده‌یاد گلزار محمدی از این هنرمند فقید تجلیل شد.


قادر آشنا در سخنانی سلام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به حاضران رساند و گفت که وی به دلیل حضور در جلسه هیات دولت، امکان حضور در برنامه را پیدا نکرده است.


آشنا با قدردانی از همه همراهان این جشنواره افزود: وقتی دوباره توفیق حضور در اداره کل هنرهای نمایشی را پیدا کردم، جشنواره در میانه راه بود و با کرونا و درگذشت دبیر عزیز آن روبرو شدیم. از این رو ابتدا برای برگزاری آن تردید داشتیم ولی در شورای سیاست‌گذاری به این نتیجه رسیدیم جشنواره در بستر فضای مجازی برگزار شود و چند پلتفرم ارائه آثار را بر عهده گرفتند که به‌ویژه پخش این نمایش‌ها از تلویزیون تئاتر ایران با استقبال تماشاگران روبرو شد به‌طوری که بیش از ۱۹ هزار تماشاگر به تماشای نمایش‌های جشنواره نشستند و خانواده ها خواهان ادامه پخش این آثار در فضای مجازی هستند.


وی همچنین تاکید کرد که علاوه بر بستر فضای مجازی از اجرای عمومی نمایش‌های جشنواره که اغلب تولید جدید هستند، حمایت می شود چراکه تئاتر با اجرای عمومی زنده است بنابراین از اجرای عمومی این آثار در تالارهای زیر مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی به‌ویژه تالار هنر و همینطور دیگر سالن های نمایشی حمایت خواهد شد.


در ادامه با پخش یک کلیپ کوتاه از هنرمندان درگذشته؛ کامبوزیا پرتوی، نصرت کریمی، محمدرضا الوند و گلزار محمدی یاد شد.


معرفی برگزیدگان بخش عکس


بخش بعدی مراسم اختصاص به اهدای جوایز بخش عکس داشت که با حضور امیر عابدی مدیر بخش عکس، اختر تاجیک عضو هیات داوران و امیر مشهدی عباس جوایز به شرح زیر اهدا شد.


بر اساس آرای هیات داوران متشکل از اختر تاجیک، بهروز غریب پور و سیف الله صمدیان با اهدای لوح تقدیر از کیارش مسیبی، پوریا نوری، مریم ملک‌مختار، مجید نیک‌نفس قدردانی شد.


هیات داوران عکاسان زیر را بدون اولویت به عنوان برگزیده این بخش معرفی کرد:


تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مریم قهرمانی زاده برای مجموعه عکس از نمایش‌های «اپرای عروسکی عشق» و نمایش «یک تئاتر کوچک از انتهای دنیا»


تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سیدضیا صفویان برای مجموعه عکس از نمایش‌های «بغلم کن تا دمپایی نیومده» و نمایش «ترانه خورشید و ماه»


تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مهدی آشنا برای مجموعه عکس از نمایش‌های «اگزویا» و نمایش «منو نمی‌بره»


بخش بعدی برنامه به بزرگداشت ایرج محمدی هنرمند فعال حوزه نمایش عروسکی اختصاص داشت که ابتدا ویدئویی درباره این هنرمند پیشکسوت پخش شد و در ادامه با حضور سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام بهداروند مشاور اداره کل هنرهای نمایشی و قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی از این هنرمند تجلیل به عمل آمد.


محمدی با خواندن یادداشتی از برگزارکنندگان جشنواره و مدیران هنری جشنواره تشکر کرد و گفت: آرزو می کنم در هر شغلی، مفید و تاثیرگذار و مثل عروسک ها مهربان و خوشرو و یکرنگ، صادق، باگذشت، بخشنده، پر از عاطفه و عشق نسبت به هم باشیم که راز ماندگاری در همین هاست.


در بخش بعدی برنامه مهدی حاجیان دبیر اجرایی جشنواره یادداشتی را به شرح زیر قرائت کرد:


نخست: هزاران سپاس آفریدگار را. سپس: شاد و آرام روح زنده نام بانو گلزار محمدی و تمام هنرمندان شریف سفرکرده و یادشان مانا.


عرض ادب و احترام به پیشگاه قهرمانان ملی در ساحت هنر نمایش که با هنرنمایی ارزشمند خود در شرایط دشوار چراغ صحنه جشنواره را پر نور و درخشان نگاه داشتند. سپاس از اعتماد بزرگواران و جناب آقای دکتر آشنا، سپاس فراوان از همراهی گروه محترم ستاد جشنواره و مدیران بزرگوار و پرتلاش.


و کلام آخر؛ شرایط دشوار بود، اما هر آنچه اگر خوبی بود به لطف هنرمندان شریف نمایش عروسکی ایران و همراهانم در ستاد جشنواره بود و تمام کاستی ها و کوتاهی ها از بنده پس تلخی ها و کاستی ها را بر من ببخشایید و امید به آرامش جهان، امید به سلامت و شادی مردمان سرزمینم. امید به رونق و اعتلای بیش از پیش نمایش ایران و نمایش عروسکی.»


تجلیل از محمدحسن ابویی معلم تلاشگر هنر در شهر مهریز که سال هاست به آموزش نمایش خیمه شب بازی و ساخت عروسک همت گماشته، دیگر بخش این برنامه بود. همچنین وزارت آموزش و پرورش نیز از این معلم قدردانی کرد.


ابویی بعد از مراسم تجلیل عنوان کرد: سال هاست دانش آموزان مهریز عروسک مبارک را می سازند. ساخت این عروسک جزو آموزش هنر در مدارس شهر ماست. در هر کلاس و مدرسه ای به خیمه شب بازی می پردازیم ولی در زمینه آموزش اول راه هستیم. کارگاه های خوبی هم برگزار کرده ایم. با اتفاق امشب مسئولیت من بیشتر شده است چون شهرستان ما در زمینه تئاتر پتانسیل خوبی دارد.


در ادامه چند قطعه موسیقی با خوانندگی خواننده نوجوان مجید معظمی اجرا و سپس تیزری از نمایش‌های شرکت کننده در جشنواره پخش شد.


برگزیدگان بخش ترجمه و تالیف


بخش بعدی مراسم اختصاص به اعلام برگزیدگان مسابقه پژوهش (تالیف و ترجمه) داشت. در این مسابقه ۴۷ اثر از سراسر کشور متقاضی رقابت بودند که در پایان و بر اساس رای هیات داوران متشکل از فریندخت زاهدی، بهرام جلالی پور و حمیدرضا اردلان آرا به شرح زیر اعلام شد:


بخش ترجمه


هیات داوران در این بخش بدون اولویت با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از مجید کیانیان برای ترجمه مقاله «بدن متحول، عبارت نوظهور: اکتساب مهارت در یک تئاتر عروسکی» نوشته هاروکا اوکویی، پرتو پورقرایی برای ترجمه مقاله «ﻋﺮوسک ﺑﻪ ﻣﺜﺎﺑﻪ ﺑﺪن زنده ﻣﻌﺎﺻﺮ» نوشته نوئِمی لورِنتس و امین محمدی برای ترجمه مقاله «ﻋﺮوﺳﮏ ﺑﻪ ﻣﺜﺎﺑﻪ ﯾﮏ اﺑﺰار آﻣﻮزﺷﯽ» نوشته تارجا کروگر و ان ماریا نوپونن قدردانی کرد.


بخش تالیف


رتبه سوم: لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد به فائزه السادات شاه حسینی برای نگارش مقاله «آواتارهای پلاسیسیته تخیل»


رتبه دوم مشترک: لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیم شد به نگین کشفی برای نگارش مقاله «نمایش‌های فشن به مثابه اجرای عروسکی؛ با نگاهی به نمایش‌های فشن Viktor & Rolf» و میرمحمدرضا حیدری و سلما محسنی اردهالی برای نگارش مقاله «گذری به سیر تاریخی بازی اسب چوبی در ایران و ریشه‌های اسطوره‌ای آن به عنوان یکی از گونه های عروسک نمایشی در ایران»


رتبه اول: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تقدیم شد به محمد اوحدی برای نگارش مقاله «راه روح رقصنده: بازنگری پدیدار شناسانه‌ بر بی‌قراری عروسک در انسان معاصر»


برگزیدگان بخش نمایشنامه نویسی


در ادامه جوایز بخش مسابقه نمایشنامه نویسی با حضور اردشیر صالح پور، سلما محسنی و مریم اقبالی اهدا شد.


بر اساس رای هیات داوران بخش نمایشنامه نویسی، متشکل از شادی پورمهدی، اردشیر صالح پور و نادر برهانی مرند، آرا به شرح زیر اعلام شد.


آثار شایسته تقدیر


لوح تقدیر و جایزه نقدی به کیان مرادی برای نگارش نمایشنامه «میرزا پارلمان خان نهاوندی» از نهاوند


لوح تقدیر و جایزه نقدی به نسرین خنجری برای نگارش نمایشنامه «افسانه دختر بالدار» از تهران


نمایشنامه های برگزیده


در این بخش هیات داوران بدون اولویت سه برگزیده به شرح زیر داشت:


تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به میلاد حسینی برای نگارش نمایشنامه «دژِ هفتواد» از تهران


تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رضا گشتاسب برای نگارش نمایشنامه «مَتَتی» از یاسوج


تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به باقر سروش برای نگارش نمایشنامه «داش آکل» از تهران


آخرین بخش مراسم به اجرای قطعه ای نمایشی با نام « جنگ و صبح» به کارگردانی میثم یوسفی از یزد اختصاص داشت.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب